Vraag

android tv app blijft maar aanslepen

  • 11 april 2020
  • 11 reacties
  • 239 Bekeken

Reputatie 4
  • Practitioner
  • 255 reacties

Is er nog geen test versie? ik wil gerust testen. Dan kan ik misschien eindelijk tv kijken via tv scherm.

https://nl.forum.proximus.be/jouw-ideeenbus-52/live-tv-kijken-via-android-tv-box-48376#post633318


11 reacties

Reputatie 7
Badge +4

Nee nog niet. We zullen jullie op de hoogte brengen als dit wel zo is.

Reputatie 4

Nu TvVlaanderen  apptv aanbied nog eens de vraag hoe lang dat het nog gaat duren tot jullie ons een werkende app gaan aanbieden. Nu er een aanbieder is die dit aanbied heb ik de kans om eindelijk tv te kijken via mijn shield tv box en op een smart tv zonder extra toestellen. En daar jullie pickx app nog altijd  niet werkt via de ingebouwde chromecast ben ik geneigd om de overstap te wagen. Is er een kans dat er binnenkort een werkende app van jullie aangeboden wordt dan ben ik bereid om nog te wachten. Daar dit al maanden geleden is dat belofte gedaan is heb ik er geen vertrouwen in dat dit nog gaat komen binnen een aanvaardbare periode.  Ondertussen de app aan het testen met de gratis maand. Ziet er goed uit. Werkt in tegenstelling tot jullie app wel  via ingebouwde chromecast. Voor minder dan 10 € heb je fox en de 3 npo ‘s. Beeld is goed voor de HD zenders ,voor de niet HD is het matig. De app werkt ook goed op de shield en rechtstreeks op een smart tv. In het Nieuwsblad staat een test dus er is wel belangstelling in een android tv app. Dus hoog tijd dat jullie die app uitbrengen met meer zenders waaronder minstens caz2 en de npo zenders.

Reputatie 4

Blijkbaar enkel voor de dure Apple tv box.

https://www.proximus.com/nl/news/20200622-proximus-to-offer-apple-tv-4k-to-new-and-existing-customers.html

Reputatie 6
Badge +2

Hopelijk betreft het geen exclusiviteitscontract met Apple zoals het momenteel met Oppo is voor 5G, en komt er in de toekomst nog een android TV app. Misschien wanneer de decover V7 die op android draait, maar is nog steeds in testfase.

 pickx draait toch al op Apple TV alleen waren nog niet alle opties aanwezig en nu zal dat wel het geval zijn zeker.

Reputatie 4

Geachte Martin het betreft hier een persbericht van 22 juni dat de start aankondigt van de commerciële uitrol van de app voor verschillende abonnementen. Waar er 8 maanden geleden nog aangekondigd is  dat er snel een android tv app ging komen. Over appel tv was er nog geen nieuws. Zie eerste link bovenaan waar je de aankondiging kan lezen.https://nl.forum.proximus.be/jouw-ideeenbus-52/live-tv-kijken-via-android-tv-box-48376#post633318

Nu is er enkel nog sprake van een appel tv app. Ze hebben die aankondiging wel direct op slot gedaan zodat er niemand meer kan reageren. Dit is al een eerste teken dat je niet teveel geloof mag hebben dat er snel een app komt. Dit is zowat het handelsmerk geworden van Proximus de laatste jaren. Veel aankondigen waar je maanden op moet wachten en misleidende reclame  maken voor producten die maar half werken. En dan ga jij waarschijnlijk zeggen dat er een testfase moet doorlopen worden om de fouten er uit te halen. Tja kijk maar eens naar alle commentaren over de verschillende apps en ander producte die aangeboden worden. Die zullen ook een testfase hebben doorlopen. De MyProximus app die maanden niet bruikbaar was, de Pickx app die niet overweg kan met ingebouwde chromecast. Decoders die almaar moeten herstart/gereset worden. Bbox die zijn kanaal niet kan houden.Dossiers die worden afgesloten zonder oplossing. Dossiers die weer worden geopend zogezegd maar waar je nooit iets van terug hoort.Wachten op specialisten dien gaan terugbellen.Ik ken hier verschillende mensen die Telenet hebben en die nog nooit in jaren iets hebben moeten restetten . Moest mijn frustraties even kwijt…… 

ik weet het en ik sta ook in de slechte positie met mijn commentaren, gewoon door het feit dat ik quasi geen problemen ondervind, zeker niet met met mijn v5C decoder, ook niet met Pickx en het casten , met Myproximus ruime tijd ook geen problemen meer (uitgenomen bv in het vorige weekend wegens onderhoudswerken).
Het zal daarom mss heel ongeloofwaardig klinken zeker als je alle negatieve berichten leest op het forum en andere socials.
Ik had alleen nog gehoopt op de komst van Android TV en eigenlijk waarom zou dit er niet komen aangezien Apple TV er gekomen is en niet iedereen zit met Apple apparatuur, ik ben ook een Androider :slight_smile:

Maar dat iemand die niet zo’n positieve dingen kan schrijven als ik dan gefrustreerd geraakt op den lange duur dat begrijp ik volledig.

Ik veronderstel zelf dat de V7 decoder ook de laatste Proximus decoder zal zijn, maar dat zal de tijd wel uitwijzen 

Reputatie 6
Badge +2

Ik vermoed dat de decoders nog even gaan bestaan want anders moet Proximus hun app aanpassen aan Tizen,WebOS om ook andere smart tv’s niet te ondersteunen.

Zij gokken op android voor TV’s , android TV en Apple TV (geruchten!)

Reputatie 6
Badge +2

Je hebt ook nog de SOC en het werkgeheugen (RAM-geheugen) dat verschillend is bij de smart tv’s tussen de verschillende prijsklasses. Dat Proximus dit dan duidelijk gaat vermelden en niet zoals het debacle met 5G light waar enkel maar de OPPO mee werkt. Ik weet ook dat het om geruchten gaat.

In ieder geval voor apple TV ligt het simpeler je kunt de proximus pickx voor Apple TV nu al van uit de de app store installeren dus je bent niet echt gebonden je moet gewoon inloggen zoals met je login’s voor prox pickx.

Reageer