Beantwoord

telefoon traceren

  • 4 May 2020
  • 8 reacties
  • 565 Bekeken

Kan ik als consument laten traceren waar mijn telefoon was op een bepaalde dag. Dit ivm met een procesverbaal.

icon

Beste antwoord door M_016 4 May 2020, 14:38

Bekijk origineel

8 reacties

Reputatie 7
Badge +4

Voor zover mij bekend kan enkel een onderzoeksrechter aan een operator vragen waar een toestel X zich op dag/tijdstip Y bevond (op basis van locatie t.o.v. antennemasten en driehoeksmeetkunde)

 

Uiteraard zijn er apps die u toelaten zelf een (eigen) toestel te tracen 

 

@vmechelm Je moet eens kijken of je dit nog kunt achterhalen via find my device bv google of via samsung in geval het een android phone is.

maar vooraleer je dit doet zet beste je phone op vliegtuigstand , dus kontroleer of mobiel data uitstaat ook wifi en ook je locatie op je toestel zodat er niet direct kan gezocht worden naar je huidige locatie van je toestel en zo kun je mss de laatste locatie nog zien, of kan mss een historie opgevraagd worden, ik heb het zelf nog niet gechect of google een historie bijhoudt .

Reputatie 6
Badge +3

Indien het om een Android smartphone gaat kan je met behulp van aLogcat de logbestanden uitpluizen: https://play.google.com/store/apps/details?id=rs.pedjaapps.alogcatroot.app&hl=nl of https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dp.logcatapp&hl=nlMaar om de volledige functionaliteit te hebben moet je root toegang hebben, dat wil zeggen hetzelfde wat een lokale administrator account kan doen. Wanneer je een smartphone root dan krijg je geen updates of ondersteuning meer. Of via deze methode: https://stackoverflow.com/questions/32240120/android-system-log-file-location

Dat is natuurlijk al een stap verder maar kan je achteraf dan ook weer de-rooten? 

maar moet je reeds root toegang hebben voor die datum die je wilt opvragen of kan je dat ook nog opvragen als je nadien geroot hebt.

Reputatie 6
Badge +3

Het aantal beschikbare logs zonder root toegang is beperkt. Je kan terug een systeem unrooten. Maar je moet wel een volledige backup maken in recovery mode. Na het rooten ga je wel een melding van Android krijgen dat je risico loopt.

https://www.androidauthority.com/how-to-unroot-android-phone-tablet-652905/

https://www.makeuseof.com/tag/rooted-android-back-stock/

‘t dat wat iik mij afvroeg want als TS  nog eerst moet  rooten zal het waarschijnlijk te laat zijn om nog terug te vinden wat hij nodig heeft

Reputatie 6
Badge +3

Normaal gezien is er ook een archiveringsfunctie, maar na tijd worden die oude logfiles ook opgeschoond. Natuurlijk wanneer er teruggegaan is naar de fabriekstoestand dan ben je ook de logfiles kwijt. Ik wou gewoon nog deze alternatieve methode meegeven. Je hebt ook sync & backup tools voor al jouw berichten, maar dat moet je dan al van in het begin geïnstalleerd hebben om de historiek te kunnen bekijken.

‘t is natuurlijk voor jan en alleman niet zo eenvoudig, maar inderdaad het is eventueel een mogelijkheid! 

Reageer