Beantwoord

Smartphone update

  • 21 april 2016
  • 40 reacties
  • 1479 Bekeken

We zijn intussen een klein jaar aan het wachten op een update van kitkat naar lollipop voor onze samsung S5 mini, en mijn vrag is of proximus als reusachtige provider niet in staat is om enige druk te zetten op Samsung zodanig dat wij in België onze updates zo snel mogelijk krijgen, nu en in de toekomst. Als ze deze update in Trinidad en Tobago al tijden hebben, wil dat toch zeggen dat dat hier ook moet kunnen.
icon

Beste antwoord door Wim 23 april 2016, 07:15

Boezie,
Proximus heeft geen enkele invloed bij Samsung met betrekking tot uitrollen van updates van hun toestellen. Die politiek wordt door Samsung zelf bepaald dus zal je bij hen je licht moeten gaan opsteken.

Groeten,
Bekijk origineel

40 reacties

Reputatie 7
Badge +6
Boezie,
Proximus heeft geen enkele invloed bij Samsung met betrekking tot uitrollen van updates van hun toestellen. Die politiek wordt door Samsung zelf bepaald dus zal je bij hen je licht moeten gaan opsteken.

Groeten,
Desondanks zijn mijn kansen als enkeling enkele duizenden malen kleiner dan de kans voor Proximus België. Niemand is gediend met een onveilige smartphone door verouderde software, iets wat elke provider zou moeten beseffen. Dat Samsung daar niet van wakker ligt is misschien te begrijpen, zij verkopen, maar een provider heeft in deze een andere verantwoordelijkheid.
Reputatie 1
als je het internet was afzoekt (typ het gewoon in google) kun je lollipop handmatig op je toestel zetten, door simpelweg een bestand op je smartphone te downloaden.
Ik heb een huawei G8 en wou Marshmellow op mijn toestel en heb het gewoon zelf erop gezet. :8
Probeer dan wel niet meer je bank te benaderen of TV op je smartphone te zien. Je zult direct bericht krijgen dat je telefoon geen officiele software heeft.
Reputatie 1
ik heb het wel over de officiële software die erop komt e 🙂 die software paketten staan online. Ik kijk tv, bankier, noem maar op en 6.0 gewoon handmatig op smartphone gezet.
Maar een beetje geduld, Nederland heeft de update in februari ontvangen, belgië volgt wel spoedig
Inderdaad dit geeft geen problemen, wordt zelf beschreven waaruit je kan zien dat je niks illegaals download of installeert,
je moet maar eens googelen als je meer wilt weten.
ik zal het eens nazien, maar meestal spreken ze over odin, en dat doet een vreemd belletje rinkelen
Op 20 mei dan eindelijk : de update. En at dacht je, niks OTA , moet ik evengoed nog via Odin werken, met alle risico's.
Enkele tips voor je volgende aankoop:

-Koop een Nexus ( maandelijkse security updates, krijgt de nieuwste android versie een paar dagen nadat die uitkomt )

-Koop een Xiaomi ( maandelijkse security updates, zelfs voor de goedkoopste toestellen )
wel enkele nadelen:
Moet je importeren ( Chinees bedrijf )
Geen/Slechte garantie
Je moet er zelf meestal nog Engelse/Nederlandse software opzetten.

-Koop nooit van Samsung, Huawei, ...
Prachtige toestellen, tot de software een update nodig heeft ...

PS: Updaten voor veiligheid heeft niet veel zin, de update ( security patch ) die je krijgt is al minstens een paar maanden oud en de lijst met vurnabilities past al niet meer op een A4. Gelukkig lost Google het dan maar op met alle kwaadaardige apps uit de Playstore te halen. En is Stagefright "opgelost" in Lollipop dus op dat vlak zit je wel veiliger.
Ik kan nochtans niet klagen van mijn S4 mini
Ik kan nochtans niet klagen van mijn S4 mini
Mijn moeder heeft een S4, over de hardware zeer tevreden maar software niet echt.
Enkele problemen:
- Updates, nog perfect bruikbaar toestel maar geen updates meer ... ( terwijl je bij de concurrentie in China een telefoon kunt kopen die 1/5 de kost en langer updates krijgt )
- Alle bloatware die niet werkt ( Samsung calender app wil maar niet syncen met een google account )
- Teveel aanpassingen op Android ( Altijd 10 minuten zoeken naar waar welke instelling staat )
- Krijg een third party launcher niet aan de praat. ( reset lost dit misschien op maar dan kan ik alles terug opnieuw gaan instellen )

Mijn conclusie:
Als ze er gewoon stock android hadden opgezet en elke 3 maanden een security patch update hadden gedaan ( wat trouwens niet veel werk vereist ) was het een prachtig toestel geweest.
Reputatie 7
Badge +1
ik ben ook nog altijd tevreden over mijn S4 mini hoor. Ik heb daar 4.4.2 op staan. Op mijn Tab 4 - 5.0.2.. Dat laatste heeft wél wat meer mogelijkheden en isiets handiger, maar op mijn S4 mini kan ik ook nog alles doen hoor.
Ja Sinjoor, die mannen van UB die willen altijd het onderste uit de kan hé ;-))
Probleem van de smartphone/tablet is dat je STEEDS een compromis moet zoeken bij een aankoop. Bij mij is hoofdzaak stofvrij, perfecte omschakeling van 4G of 3G naar GSM. USB tethering en USB OTG(wat s5mini blijkbaar ook niet heeft). Ik gebruik graag eens een nieuwe app, gebruik ook graag alle mogelijkheden zoals sidesync, IR, Widi enz. Maar wanneer ik dat bij de S5 mini uittest verlies ik steevast mijn mogelijkheden om gewoon te bellen of gebeld te worden. De enige oplossing is dan opnieuw opstarten, maar intussen was je wel onbereikbaar en dat is als zelfstandige niet direct een optie.
Mijn vader zei altijd hoe meer je wilt hoe minder content je zal zijn. 😃
Nu effen serieus:
Inderdaad ik zeg wel dat ik content ben met de S4-mini, maar dat is ook omdat ik alles kan doen wat ik nodig heb en natuurlijk hoe meer je er van verlangt hoe vlugger je op zijn grenzen zal stoten.
Dat is inderdaad zeer wijs gezegd, maar iedereen zegt tegen U kan je dit, heb je dit al geprobeerd. Ik kocht destijds een samsung xcover, stofdicht. maar zet er geen app op, want het geheugen is vol of verkeerde softwareversie. Daarna kocht ik een s5 mini veel geheugen IRpoort, usb-tethering mogelijk, kortom goed toestel afgezien van de updates en uitvallen provider, tot ik OTG nodig had. Zou dus nu een S7 kunnen kopen, heeft wel OTG maar dan weer geen IRpoort. Een nieuwe Nexus is ook geen goed idee, die is dan weer niet stofdicht en zo kunnen we doorgaan. Eigenlijk moeten we naar een systeem waarbij je zoals bij de laptops en desktops alles zelf kan samenstellen.
Eigenlijk moeten we naar een systeem waarbij je zoals bij de laptops en desktops alles zelf kan samenstellen.
zoals het Het project Ara
Dat is het beste nieuws dat ik tot nu toe over smartphones en tablets gehoord of gelezen heb, mijn bovenste beste dank daarvoor. Dit maakt forums echt interressant.
Reputatie 6
Badge +2
Mijn vader zei altijd hoe meer je wilt hoe minder content je zal zijn. 😃
Nu effen serieus:
Inderdaad ik zeg wel dat ik content ben met de S4-mini, maar dat is ook omdat ik alles kan doen wat ik nodig heb en natuurlijk hoe meer je er van verlangt hoe vlugger je op zijn grenzen zal stoten.


Ik ben ook tamelijk tevreden over mijn Samsung S4 mini maar ik zal binnenkort een Apple iPhone SE ontvangen, eens kijken wat dat zegt.
Reputatie 7
Badge +1
Ik moet ook wel toegeven, dat ik de S4 mini hoofdzakelijk gebruik voor telefoon (ook VOIP-calls), SMS, mail, Twitter (sporadisch What's app.), internet banking, sport apps., vooral tennis (WTA/ATP-app.), nieuwssites, TV-zenders met video,. Proximus TV, S-planner, Memo Pad, My Proximus, foto/video (5 Mpx is voor mij voldoende), Google Maps met street view, Printen, weer widget, geluidsmeting (dB). Met SMS parkeren in de stad, Recycle app van de gemeente voor containerpark en gescheiden vuilophaling, Online agenda voor doktersafspraken, Screenshots app., Google Cast, Calculator en zaklamp, Bancontact QR-scanner voor betalingen. Enfin 't zijn er achteraf bezien, toch nog meer dan ik dacht...
Wél gebruik ik een groot deel van deze toepassingen ook parallel op mijn Tab 4 tablet.
De S4 mini werkt ook probleemloos op het Wifi 5Ghz netwerk tegen 86/6Mbps sedert ik mijn b-box3 heb (ook mijn 4G-Tab4 (T535) trouwens)
Reputatie 6
Badge +1
Mijn Huawei P7 heeft Huawei zelf geupdated naar de nieuwe Android versie, maar sindsdien is het toestel veel trager geworden en loopt het wel eens vast. Niet zo best dus!
Geachte,

Ik ben reeds jarenlang Proximus klant zowel wat digitale televisie als mobiele telefonie betreft, alsook heb ik een abonnement voor mijn vrouw en zoon lopen.
Wat ik enorm teleurstellend vind bij Proximus is dat updates die reeds lang gereleased zijn, en dan heb ik het niet enkel over nieuwe android versies maar vooral ook de maandelijkse security patches, door Proximus bijna nooit doorkomen en als ze al doorkomen dan met 3 maanden of meer vertraging. In Maart werden mijn security updates van Nov 2017 naar feb 2018 geupdate (bijna 4 maanden later!!!)
Ik weet dat ondermeer de security patches van Maart en April reeds lang door Android en door Samsung zijn vrijgegeven maar ik krijg ze niet door op mijn Samsung S8+, die ik trouwens ook in een Proximus store heb gekocht.
Hoe is het mogelijk dat ik nu nog met een toestel rondloop met de security patches van 1 Februari 2018 terwijl vandaag werd aangekondigd door Samsung dat ze zelfs de Security patches van Mei 2018 al hebben vrijgegeven?
Vanwaar al die vertragingen bij Proximus om deze updates efficient te testen en vrij te geven aan uw klanten???
En het is echt niet zo dat Maart en April niet werden vrijgegeven door Android en Samsung. De bottleneck zit wel degelijk bij Proximus want andere providers hebben blijkbaar wel de mogelijkheden om deze snel en efficient te releasen aan hun klanten.
Vanwaar deze slechte update policy van Proximus?
Bij mijn S7 is de beveiligingspatch gedateerd 1 maart 2018. We verwachten intussen OREO die blijkbaar dezer dagen gereleased wordt. Vodafone Engeland is al aan de beurt geweest, maar blijkbaar kan of wil proximus geen druk zetten op Samsung. Als je wil zien hoever alles staat ga je best te rade bij SamMobile.
kun je dan je toestel niet zo instellen dat alles automatisch geüpdatet of staat dit zoal ingesteld en gebeurt de update niet.
Bij mijn Samsung Note 8 gebeurt dit automatisch.
Uiteraard is mijn s8+ juist ingesteld om alle nodige updates te ontvangen.
De updates worden om de een of andere reden tegengehouden want ik heb van Samsung Belgie en van Samsung International, bij wie ik reeds te rade ben gegaan, bevestiging gekregendat dit niet kan aangezien ze de updates vrij hebben gegeven en dit dus aan de provider ligt...
Dat Mei sec updates er nog niet zijn snap ik maar Maart en April??

Reageer