Vraag

Mobiel internet


wat is het verschil tussen mobiel internet L en mobiel internet M?

13 reacties

Reputatie 7
Badge +3
Dag emwe,

https://www.proximus.be/nl/id_cr_tablaptop/particulieren/producten/andere-producten-opties/internetabonnementen/mobiel-internet.html

Mobile Internet M: 5GB - €25/maand
Mobile Internet L: 8GB - €36,18/maand

Groetjes,
Antonella
Reputatie 7
Badge +4
@Antonella
eigenaardig Mobiile Internet L wordt niet vermeld op de betrokken website (uw link hierboven enkel S en M)
&
komt tevens niet voor in de productfiches
https://www.proximus.be/nl/id_cr_infofich/particulieren/producten/r-orphans/product-informatie-fiches.html
Reputatie 7
Badge +3
@M_016
Staat inderdaad niet online, maar bestaat wel voor degene die het echt nodig zou hebben.
Groetjes,
Antonella

Mobiel internet verbruik wordt aangerekend zonder dat er een gegeven werd uitgewisseld.

Is dit normaal?

Reputatie 7
Badge +3

@b_014 als het mobiel internet aan staat op jouw gsm dan is dit inderdaad perfect mogelijk. Groetjes, Antonella

Reputatie 7
Badge +4

Er kan inderdaad verbruik internetverkeer aanwezig zijn (en aangerekend worden) omwille van (achtergrond)verkeer veroorzaakt door “apps” voorhanden op uw toestel, zonder dat uzelf enig internetverkeer (willens en wetens) hebt gegenereerd 

In principe kunt u dit (ook per app) terugvinden op uw toestel (android/ios)

en/of kunt u bv. in MyProximus start/duur, aantal KB/MB en kost van elke sessie terugvinden (er zijn evenwel aldaar geen gegevens terug te vinden over welke app het betrokken verkeer heeft veroorzaakt)

 

Daarom dat ik bij mij een automatisme ingebouwd heb om bij afsluiten om na gebruik van mijn smartphone even vlug naar beneden te zwepen om zowel “wifi” als “Mobiel data “ uit te vinken en het is goed voor je portemonnee en nog goed voor je batterij ook :slight_smile:

Reputatie 6
Badge +3

Het kan ook 1 handeling door de zogenaamde vliegtuig modus in te schakelen dan wordt buiten mobiele data,wi-fi ook bluetooth,NFC uitgeschakeld. https://www.howtogeek.com/194421/what-does-airplane-mode-do-and-is-it-really-necessary/ en hier https://support.apple.com/nl-be/HT204234

ja maar dat is dan weer een beetje te veel van het goeie vind ik persoonlijk, je zet hem bijna volledig uit dan (al duurt het opstarten dan natuurlijk te lang :slight_smile: ), in sommige gevallen akkoord als je bv niet wenst gestoord te worden enz..

NB: bluetooth en NFC zet ik eigenlijk ook alleen maar op als ik ze echt vandoen heb ook om de batterij te sparen in feite, maar ik begrijp volkomen dat de meesten dit niet zullen doen…..

Reputatie 6
Badge +3

Je zet in feite alles uit wat een draadloze verbinding gebruikt. In een paar seconden wanneer je terug die vliegtuigmodus uitschakelt werkt alles terug. Niet storen is een andere optie om geen beltoon of meldingen te zien. Dat staat los van de vliegtuigmodus.

Ben je daar zeker van als ik op mijn huawei vliegtuig mode aanzet krijg ik geen melding meer van oproepen en sms’en, dus ± glijk aan hem volledig uitschakelen.

Reputatie 6
Badge +3

Op een standaard Android smartphone krijg je dan nog app melding te zien. Dat staat los van het uitzetten van draadloze communicatie door de vliegtuigmodus. Huawei heeft een aangepaste Android versie dus dat is perfect mogelijk dat je dan ook geen meldingen krijgt.

krijg je dan ook nog het belsignaal te horen bv als er een oproep binnen komt op een standaard android telefoon. want als het alleen zien is dan heb je daar niet veel aan natuurlijk of je moet constant op je smartphone zitten kijken.

Je zegt dat je in feite alle draadloze verbindingen uitzet maar 2g/3g/4g is ook draadloze verbinding !

Reageer