Vraag

esim apple watch 7

  • 13 December 2021
  • 34 reacties
  • 9752 Bekeken


Toon eerste bericht

34 reacties

Reputatie 1

Het was voor mij een gok om de Apple Watch 6 Series te kopen met eSIM - wetende dat Proximus deze toen nog niet ondersteunde. Ik dacht: dan wacht ik wel een paar maanden, of misschien een jaartje.

Dit najaar zullen we 2 (!) series verder zijn, zonder ENIGE vorm van communicatie van Proximus uit. Forummanagers als Antonella en Igor-Alberic mogen ondertussen het zure nieuws blijven herhalen op dit forum.

Ik vrees dat Ludo niet ver van de waarheid zit. De vervreemding lijkt ondertussen totaal bij Proximus. Ik geef het nog tot eind dit jaar, en wellicht dat ik dan uit pure frustratie overstap naar Telenet.

Reputatie 3
Badge

…  Forummanagers als Antonella en Igor-Alberic mogen ondertussen het zure nieuws blijven herhalen op dit forum.

...

Teveel eer, Igor Kalders 😀  Ik ben maar een gewoon forumlid en alles behalve een forum-manager! 

 

Mijn houding in dit soort zaken is eenvoudig deze:

Als ik per se snel een apple watch wil waarmee ik kan telefoneren zonder de iPhone bij te hebben, ga ik naar een andere provider.

Als het voor mij belangrijker is om bij Proximus te blijven, zie ik af van die technische mogelijkheid.

Maar al op voorhand een Applewatch met die functie kopen en ervan uitgaan dat die functionaliteit wel snel zal komen, lijkt op gokken. En wie gokt, kan verliezen…

 

Zelf heb ik in het verleden de twee andere Belgische providers uitgeprobeerd. En voor mij, in mijn situatie (en ik weet goed dat dat voor iedereen anders kan zijn) was en is Proximus veruit de beste provider met kwalitatief het beste netwerk. En het feit dat ik (nog) geen visual voicemail of apple watch met esim kan gebruiken is inderdaad een nadeel, maar voor mij weegt het niet op tegen de voordelen.

Eigenlijk geldt voor mij persoonlijk net het zelfde en moest er functionaliteit mankeren dat ik absoluut niet kan missen (echt nodig heb) dan zou ik ook inderdaad naar een ander Provider overstappen die dit wel kan aanbieden, maar tot nu toe is dit nog niet noodzakelijk en uiteraard ligt die drempel van overstappen voor iedereen anders.

Voor de mensen die overwegen om over te stappen naar Telenet, even waarschuwen.

Activatie van uw AppleWatch Cellular kan ‘enkel’ met een One(plus) contract (relatief prijzig!, zeker als je enkel mobiel wil bellen surfen en geen internet/TV via ‘Telenet’ nodig hebt!

Ikzelf ben voor internet/TV en meerdere gezin gsm nrs klant van Proximus, alsook via mijn werkgever heb ik een Proximus GSMnr.

Daar ik op mijn Iphone zowel mijn werk-gsmnr als mijn privé-gsmnr wou hebben ben ik 3 jaar terug overgestapt met mijn Privénr naar Orange (toen de enige die E-Sim leverde). Zo had ik op mijn Iphone Werknr via fysieke Simkaart en privénr via Orange.

Onlangs kocht ik een AppleWatch met Cellular functie (na mij eerste ‘grondig’ geinformeerd te hebben of ik deze ‘extra’ functie zou kunnen activeren.

Het plan dat ik uitvoerde was mijn fysieke Simkaart van proximus omzetten naar een ESim (ondertussen dus mogelijk bij Proximus!) én mijn Orange (basisabonnementje van +/-10€) nr omzetten naar Telenet (in de Telenet shop duidelijk vermeld dat dit voor activatie van de Cellular functie van mijn AppleWatch was!).

Nu blijkt 1. dat het bereik van mijn GSM in huis véél minder dan dit is bij Proximus (en Orange)! en 2. dat ik met mij ‘basis’ mobiel abonnement bij Telenet NIKS kan doen op vlak van cellular/applewatch!.

Omdeze functie te activeren moet dus ALLES over naar Telenet! Dus ook INTERNET en TV (volgens mij het ene niet zonder het andere -Of vergis ik mij?) zodat ik nu voor de keuze sta:

  1. wachten op proximus voor de cellular functie op smart watch aan te bieden
  2. alles omschakelen naar Telenet (zo verliest Proximus een trouwe klant!)
  3. OF … mocht iemand een oplossing hebben dan verneem ik dit graag!

 

ik zie in ieder geval niet direct in wat een esim voor apple watch zou te maken hebben met internet en tv als je een mobiel abonnement hebt bij een provider zou dit toch volgens mijn bescheiden mening voldoende moeten zijn, tenzij ik ook ergens iets over het hooft zie!

Reputatie 3
Badge

Uit de tekst op hun website (vluchtig geconsulteerd) kan ik inderdaad afleiden dat je een heel pakket moet nemen, wil je e sim op een watch kunnen  gebruiken met hetzelfde telefoonnummer als je mobiel.

Ja, dan zullen weten dat Prox dit nog niet aanbiedt en op die manier proberen klanten af te snoepen van Prox zeker; ook op gebied van internet en TV ? Ik zie anders geen reden in waarom je naast een mobiel abonnement nog meer zou nodig hebben.

Correct.  Ik had het moeten nakijken.

Maar ik kom dus tot de constatatie dat Proximus dit (na meer dan een jaar) nog steeds niet aanbiedt.  sorry Proximus …. ik denk dat je een klant kwijt bent.  Hoe traag kan je zijn?

Tjah vandaag naar Proximus shop geweest om fiber pack aan te schaffen maar dan moet ik afzien van de mogelijkheid van esim voor mijn iWatch :/ dus heb ik het maar bekeken… Dan blijf ik nog maar bij Telenet ondanks sommige problemen…

Reageer