Nieuw

Koppel schermtijd aan leertijd

  • 15 October 2022
  • 2 reacties
  • 35 Bekeken

Waarom een platform zoals Bingel niet koppelen aan het internet gebruik van een kind?

 

Je zou een tablet standaard geen toegang kunnen geven tot het internet, maar doorsturen naar een pagina op Bingel waar ze een oefening moeten oplossen. Eens deze opgelost, dan hebben ze de rest van de dag terug de vrijheid op internet.

 


2 reacties

Kan je dit even verduidelijken want ik snap niet goed wat Proximus daar eventueel mee te maken heeft, want  schermtijden zijn bvb instellingen die op de iphone, ipad .. voorzien zijn ?

TBI: schermtijd - UB

Het idee is om een tablet van een kind niet zomaar toegang te geven tot het internet. En die toegang wordt verzorgd door de (Wifi) router van Proximus.

 

Dus zelfs al hebben ze het Wifi paswoord, dan krijgen ze toch elke dag eerst een pagina te zien waarop ze een oefening moeten oplossen. Daarna wordt de toegang tot internet vrijgegeven.

 

Daarvoor zou de router van Proximus de eerste aanvraag van een tablet moeten doorsturen naar Bingel (of een ander platform). Vandaar de vraag aan Proximus ...

 

Op die manier moeten kinderen elke dag een inspanning leveren vooraleer de tablet iets anders toe staat. Je zou het kunnen zien als een dagelijks wijzigend wifi paswoord, gekoppeld aan een oefening.

Reageer