Vraag

Tijdelijke woonstu

  • 10 May 2023
  • 3 reacties
  • 118 Bekeken

Iemand ervaring met de aansluiting van internet voor een tijdelijke woonst? Wij gaan in een woonunit op onze bouwgrond wonen tijdens de bouw van ons huis. Het is de bedoeling dat de aansluiting daarna binnen komt in onze woning. Is het mogelijk om de aansluiting in de woonunit later te verplaatsen naar de woning?


3 reacties

TIP: kijk al eens door te zoeken op “adres” of je daar al iets vindt van mogelijkheden ivm internetsnelheid 

http://proximus.be/internetsnelheid 

je kan zelfs eens checken of fiber daar al voorzien is 

Is fiber bij mij thuis beschikbaar? | Proximus   

&   

Wij maken Vlaanderen klaar voor internet via fiber 

Reputatie 7
Badge +4

Ik vermoed dat zulks voor de Proximus medewerkers op dit publieke forum moeilijk vanop afstand in te schatten zal zijn (en ook voor de medewerkers van andere nutbedrijven)

Waar zal deze woonunit t.o.v. de nog te bouwen woning geplaatst worden?

Op welke wijze zal deze woonunit van bv. water en elektriciteit voorzien worden? Via een tijdelijke werfkast (en losliggende bovengrondse bekabeling)?

 

In principe dient er voor de telefoon/internetkabel een wachtbuis in rechtlijnige sleuf op een diepte 60 cm te worden voorzien

Je gaat bouwen? Voorzie je aansluiting | Proximus

eventueel kan door u een smarttube worden voorzien

SMARTTUBE Belgacom proximus SMARTTUBE NTP+PLUG+2x , SMARTTUBE Belgacom proximus invoerkabel Crosswise , SMARTTUBE Belgacom prox (winfakt.be)

bgc-21967_installation_manual_smarttube_nl.pdf (govaerts.be)

Uiteraard kan dergelijke telefoonkabel vervolgens (indien niet beschadigd en voldoende lang) gerecupereerd worden om nieuwe laswerken in het publieke domein te voorkomen

 

 

 

Als het een koper aansluiting (VDSL) is die Proximus kan aanbieden is het simpelste om de woonunit voorlopig aan te sluiten met een VVT kabel (die PX in een buis kan trekken) en zoals M_016 aanhaalde daarvoor een buis met trekdraad te voorzien tot aan straat (rooilijn).

Dan kan er (achteraf) voor de nieuwbouw het nodige voorzien worden.

Reageer