Vraag

Mijn BBOX 3 hergebruiken


Ik heb een BBOX 3 modem van een opgezegde lijn die ik wil hergebruiken. Bij voorkeur zou ik DD-WRT firmware hierop willen installeren. Is dit mogelijk, en zo ja, hoe ga ik te werk?


17 reacties

Als je die wilt hergebruiken om proximus decoder(s) enz… dan zal je deze niet kunnen gebruiken al zou het lukken om er WRT firmware er op te zetten .

bedankt voor de snelle reaktie Martin - ik wil hem hergebruiken in een omgeving zonder decoders

persoonlijk heb ik er geen ervaring mee of je daar WRT firmware kunt opzetten (ik vrees er voor) maar als ik u was zou ik ondertussen zeker hiervoor eens te rade gaan bij het www.userbase.be/forum waar er wel wat leden zijn die ervaring hebben met WRT software en met de bbox.

Reputatie 6
Badge +3

Eigenlijk is een bbox3 een aangepaste F@ST 3864 van Sagemcom:  http://www.zoobab.com/bbox3-sagemcom. Openwrt werkt niet samen met de draadloze netwerkradio van broadcom. Hier kan je ook lezen dat je ook niets van firmware kan flashen (wegschrijven naar opslaggeheugen door middel van openwrt) : https://forum.archive.openwrt.org/viewtopic.php?id=49935. Voor een andere ISP is er deze methode: https://github.com/mattimustang/optus-sagemcom-fast-3864-hacks Maar alvorens je iets kan doen op jouw bbox3 moet je al over admin of expert rechten beschikken anders gaat het niet lukken.

Reputatie 6
Badge +3

Eigenlijk is een bbox3 een aangepaste F@ST 3864 van Sagemcom. Openwrt werkt niet samen met de draadloze netwerkradio van broadcom. Hier kan je ook lezen dat je ook niets van firmware kan flashen (wegschrijven naar opslaggeheugen door middel van openwrt) : https://forum.archive.openwrt.org/viewtopic.php?id=49935. Voor een andere ISP is er deze methode: optus-sagemcom-fast-3864-hacks (zoek in google) Maar alvorens je iets kan doen op jouw bbox3 moet je al over admin of expert rechten beschikken anders gaat het niet lukken.

Daarmee dat het inderdaad niet mogelijk is tenzij er een crack bestaat voor admin/expert en zoals reeds aangehaald zijn er echte specialisten die dit al geprobeerd hebben en er nog niet in geslaagd zijn, maar wie weet vindt er toch nog iemand ooit de truc …..:relaxed:

Langs de andere kant een routertje aankopen hoeft niet duur te zijn...

Reputatie 6
Badge +3

Je bent nooit zeker want er worden ook firmware upgrades gepusht die bepaalde achterpoortjes sluiten. Het is altijd een gevecht.

ja maar eens je de ander software zou op krijgen kan er niets meer op gepusht worden aangezien het de bedoeling is hem gewoon als router wilt gebruiken

Reputatie 6
Badge +2

Ik heb een BBOX 3 modem van een opgezegde lijn die ik wil hergebruiken. Bij voorkeur zou ik DD-WRT firmware hierop willen installeren. Is dit mogelijk, en zo ja, hoe ga ik te werk?


In principe is een B-box3 bijna altijd in bruikleen, en moet teruggebracht worden bij opzeg.

Er kan 50€ in rekening gebracht worden indien niet tijdig terug ingeleverd.

Reputatie 7
Badge +4

99 €

https://www.proximus.be/dam/jcr:107153fe-38fe-4316-a91e-66770834c138/cdn/sites/iportal/documents/pdfs/common/from20191101/expenses_indemnities_cse_nl~2020-01-28-08-19-01~cache.pdf

Soms heb je er zelf op 2de hands sites en mijn pa had er ook één die niet moest binnegeleverd worden met een speciale actie in de prox shop

Reputatie 6
Badge +3

Wat ook soms kan voorvallen is dat een technieker (onderaannemer) de apparatuur uitschrijft maar toch bij de klant laat. Dat was bij mij het geval ik heb de gekochte Ruckus HD gehouden net als de oude eerste generatie PLC adapters van toen nog Belgacom.

Inderdaad en ook om één of andere reden dat die modem ergens niet geregistreerd werd want bij één van mijn buren werd de bbox3 nooit aangerekend toen hij bij een ruil de oude bbox  niet terug opgestuurd had, zo niet krijg je wel de factuur gepresenteerd.

Reputatie 6
Badge +3

Klopt inderdaad dan je had al een aanrekening gehad op 1 van de facturen.

Maar langs de andere kant zou ik dan toch geneigd zijn om eerder zelf een router of switch aan te schaffen ipv een bbox te gebruiken.

Reputatie 6
Badge +3

Daarin heb je volkomen gelijk maar ik vermoed dat je nog iets meer kan aanpassen op de Proximus modem/routers dan die van Telenet. Dat is altijd al zo geweest dat de modellen voor ISP altijd beperking hebben gelinkt aan heel beperkte rechten.

ik heb hem wel nog gebruikt als switch 

Reageer