Vraag

Glasvezel verbinding oplossing met DEVOLO ?

  • 21 December 2022
  • 5 reacties
  • 234 Bekeken

Reputatie 5
Badge +1
  • Motivator
  • 684 reacties

Al iemand ervaring met glasvezel toepassing.

Fiberklaar heeft nu in onze stad zijn netwerk bekabeling ondergronds klaargelegd. Daarin dienen uiteraard nog de glasvezels te komen . Daarna wordt glasvezel in het huis gebracht.

Vanaf dat “kastje” dient er uiteraard nog een verbinding te komen met modem en decoders …, die nu verbonden zijn met gewone telefoniekabel .

Mocht deze bekabeling nu moeilijk te vervangen zijn ( zit via buissysteem meestal in grond en muren ), is het nieuwe systeem van Devolo een mogelijke oplossing ? Zie link :

https://www.devolo.be/producten/glasvezeloplossingen

Zijn hier bedenkingen, ervaringen, opmerkingen over ?

ro


5 reacties

Bij de glasvezel installatie komt de glasvezel van proximus normaal gezien binnen in de (gemeenschappelijke ruimte)/(lokaal waar nutsvoorzieningen binnen komen) , waar de glasvezel afgesloten wordt op ONTP (glasvezel terminator) deze wordt met een fiberpatch kabel verbonden aan de ONT (glasvezel modem) die in de zelfde ruimte gezet wordt.
Dan wordt je glasvezel modem verbonden met een utp netwerkkabel tot waar je bbox staat.

Dus in feite vervangt deze devolo oplossing dan de utp netwerkkabel tussen ONT en BBOX.

In theorie is dit uiteraard een mooie oplossing maar het zal er ook van afhangen wat de praktijk zal uitwijzen.  

Wat ik ook afvraag is als je die zal gebruiken en er problemen ontstaan dan zal het lokaliseren van fouten ook weer complexer worden voor iemand die moet beroep doen op PX om de problemen op te lossen, nee?

PS: voor de devolo oplossing fiber (in het geval dat ONT & BBOX samen staan) die gebruikt wordt om verder internet verdeling te maken in huis, moet je nog voor een wifi access point(s) zelf zorgen.

Het is gewoon een variant van de gekende Devolo oplossing om Ethernetsignalen over elektriciteitsdraden te transporteren , het nu over telefoonlijn of over coax-kabel te doen.

Reputatie 5
Badge +1

Martin,

 

dank voor je reactie.

Wat ik mij wel afvraag , de glasvezel terminator komt bij ons in de kelder, waar de glasvezel van de straat binnenkomt. Zo afgesproken blijkbaar met de mensen van Fiberklaar.

Oorspronkelijk vertrekt daar ook de telefoonkabel onder de vloeren, waar die dan in de woonkamer , in de muur naar boven wordt geleid. Op de bovenverdieping staat dan de modem. In de woonkamer is er wel een onderbrekingspunt voor telefonie, destijds ook door Proximus geïnstalleerd, om een telefoonset aan te sluiten.

Dus het probleem gaat zijn ( wat volgens de mensen van Fiberklaar geen probleem zou opleveren ...) : de verbinding van de glasvezel terminator naar de modem . Die afstand overbruggen .

 

ro

 

je kan de buis waar nu je telefoon draad inligt ook gebruiken om er een utp kabel in te trekken ipv de telefoniekabel en de telefoon aansluiten op je bbox dan.

Reputatie 5
Badge +1

Ok Martin, je info is o.k. Voorsmijt. Bedankt.

Ter bijkomende info: uitleg over  Telefoon aansluiten (proximus.be) op je bbox.

Bij de internet box bbox4 vervalt de mogelijkheid van te werken met een ingebouwde DECT basisstation.

Reageer