Beantwoord

Bbox3

  • 18 August 2020
  • 5 reacties
  • 559 Bekeken

De Bbox3 heeft in de instellingen van de router geen mogelijkheid Upnp uit te schakelen. Ik kan dus een aantal instellingen niet aanpassen en na wat opzoekwerk wordt het ten zeerste afgeraden Upnp ingeschakeld te laten omdat dit zeer hacker gevoelig is. Er is blijkbaar een mogelijkheid een extra router aan te kopen en die daar mee aan te koppelen. Kan iemand me in eenvoudige taal uitleggen hoe je dit doet.

Alvast bedankt voor de hulp

icon

Beste antwoord door M_016 19 August 2020, 10:36

Bekijk origineel

5 reacties

Reputatie 7
Badge +4

Fyi

https://www.proximus.be/support/nl/id_sfaqr_router_install/particulieren/support/internet/internet-thuis/geavanceerde-instellingen/je-priverouter-instellen-als-draadloze-router.html

Ik vermoed evenwel niet dat bovenstaande “het Upnp”-probleem zal oplossen

Eventueel uw BBox vervangen door een AVM Fritz!box zoals bv. 7530 die door andere (virtuele) operatoren gebruikt worden op het Proximus-netwerk 

https://www.coolblue.be/nl/product/826883/avm-fritz-box-7530.html

https://download.avm.de/fritzbox/fritzbox-7530/belgium/

https://www.reichelt.com/magazin/en/secure-fritzbox-against-attacks/

Indien u ook decoders hebt wordt het weer een ander verhaal (en zult u de Bbox moeten laten staan tot nader order)

@Moggy het is al door verschillenden aangeklaagd geweest dat de bbox kwestie van instellingen niet veel te bieden heeft en dat het aansluiten van een bijkomende router dan eigenlijk het eenvoudigste is je kunt bbv zonder iets te veranderen aan je instellingen van je bbox de tweede router een tweede pppoe sessie laten opbouwen en dan kun je al je toestellen die je zelf wenst aansluiten op deze router en alleen de decoders van proximus aansluiten op de bbox zelf

Maar dat belet niet dat in je bbox nog altijd UpnP blijft opstaan

Zoals reeds aangehaald moet je dan bv kiezen voor een door proximus whitelisted VDSL modem/router zoals de fritzbox en kwestie van aansluiten van decoders op je Fitzbox bvb daar kun je al het één en ander over terugvinden op het bekend http://userbase.be/forum indien je wat meer wilt weten omtrent dit onderwerp

Begrijp ik het goed ? Volgens Fyi moet de bbox blijven gebruikt worden om tv te kunnen kijken als ik een Fitzbox aankoop. Volgens Martin begrijp ik dat ik de decoders kan aansluiten op de Fitzbox  en vervalt de bbox. Als ik een router koop en de upnp in de bbox blijft open staan kan ik die dan uitzetten op de extra router en mijn probleem zo oplossen ?

 https://nl.forum.proximus.be/internet-10/probleem-poort-instellen-51107

 

Aks ik mijn probleem niet opgelost krijg is het misschien beter een ouder type bbox te gebruiken waar je upnp wel kon uitschakelen. 

 

Reputatie 7
Badge +4

Ook met een Fritz!box dient u voor decoders de Bbox verder te gebruiken

Concreet is er niet direct iets aan de hand indien u uw eigen router achter de Bbox zet en verder geen gebruik maakt van de Bbox (tenzij voor de decoders)

Begrijp ik het goed ? Volgens Fyi moet ide bbox blijven gebruikt worden om tv te kunnen kijken als ik een Fitzbox aankoop. Volgens Martin begrijp ik dat ik de decoders kan aansluiten op de fitzbox  en vervalt de bbox. Als ik een router koop en de upnp in de bbox blijft open staan kan ik die dan uitzetten op de extra router en mijn probleem zo oplossen ?  Ik met beiden mijn probleem niet opgelost krijg is het misschien beter een ouder type bbox te gebruiken waar je upnp wel kon uitschakelen.

 

Nee dan heb je mij verkeerd begrepen om geen problemen te hebben is het best van je TV decoders op de bbox aan te sluiten, dus je laat de bbox voor wat ze is en gebruik ze alleen voor de decoders en al de rest kan dan via je router gebeuren die je met zijn Wan poort verbindt met een Lan poort van de bbox en op deze router start je een internetverbinding op (pppoe) en klaar is kees :slight_smile:

de beveiliging zoals firewall gebeurt dan op je router want de firewall  wordt dan niet meer gebruikt van de bbox voor alles wat via je router gebeurt.

Ook UPnP kan je dan via deze router instellen.

Reageer