Beantwoord

Adsl en Lte 4G modemToon eerste bericht

106 reacties

Tot slot ook met stabiele adsl-snelheden van bv. 3 Mbps 

goed gezegd wat ik ook al verschillende keren daar uit afgeleid heb dat er dus wel moet 4G assitentie zijn want anders kan hij niet naar zo’n twee zo’n streams  kijken en is het bij 3 wel al vaak een probleem.
Het probleem is dat we via de speedtest niet kunnen afleiden hoeveel assistentie door 4G geboden wordt. 
En aangezien hij ook aanhaalt dat hij blij is dat het t.o.v. vroeger (zonder 4G modem) verbeterd is duidt er nog eens op dat er 4G assistentie geboden wordt.

En tot de conclusie waren we al verschillende keren gekomen dat er geen directe serieuze uitleg is (speculaties wel :-) waarom de speedtest zo’n lage waardes geeft bij adams.

Dat het aan de software versie en hardware versie niet kan gelegen zijn heb ik hier ook aangehaald aangezien hier iemand die wat verder woont ook de zelfde softw en hardw versie heeft als adams en hij wel met de speedtest ±20Mbps haalt.

Beste,

 

Ik contacteerde Proximus in verband met de promo Flex Pack 2e verblijf.

Op de plaats van het 2e verblijf ligt enkel een oude ADSL kabel(die niet is binnengetrokken).  Ik stelde de vraag of ik in aanmerking kom hierdoor voor de plaatsing van een LTE modem en gebruik kan maken van dit pack.

Blijkbaar is dit een enorm probleem om deze vraag te beantwoorden.  Via de telefoon was de medewerker totaal niet bereid om dit verder na te vragen en via de chat bij de technische dienst werd de chat gewoon afgesloten volgens mij.  Ik heb 20 minuten gewacht op een antwoord.

 

Klantvriendelijk ervaar ik het dit niet op een simpele vraagstelling.

 

Wie kan me antwoord verschaffen op een (eenvoudige) vraag.

Reputatie 7
Badge +4

@Wim700 

Enkel Proximus medewerkers (moderatoren) kunnen een concreet antwoord op uw vraag geven, een reactie kan evenwel enige tijd (uren/werkdagen) uitblijven 

Een xdsl&4G “Tessares” combinatie wordt enkel “on case by case” toegekend op voorwaarde dat de xdsl snelheid beperkt is (< 16 Mbps) en de dekking 4G (zeer) goed is (60 Mbps?) en de bezetting van de lokale 4G antenne dit toelaat (enkel een vrij beperkt aantal xdsl&4G aansluitingen zijn per antenne mogelijk & er is voorrang voor het “echte” mobiele verkeer)

Het lijkt daarom aangewezen indien mogelijk de plaatselijke 4G snelheid binnenshuis met uw smartphone te meten en deze reeds mee te geven aan de moderatoren

Speedtest Custom - Test your internet speeds

Controleer veiligheidshalve ook de xdsl snelheid die Proximus u zou kunnen aanbieden op uw locatie (is er nog een aanbod en zoja welke snelheid)

Speedtest internet connectie | Proximus

Vermeld het adres van uw 2e verblijf best ook in uw forum login profiel (vrij veld ticket)

 

Dit moet eerst door de bevoegde dienst uitgepluisd worden of dit wel mogelijk is.

Maar morgen komen de Prox forummedewerkers hier terug langs en kunnen zij verder informeren bij deze dienst.

Reputatie 6
Badge +4

@Wim700 Kan je je adres toevoegen aan je forumprofiel? Dan kijken we het even voor je na.

DaisyS: adres werd toegevoegd in forumprofiel. Thx.

Reageer