Vraag

Totaal gebrek aan proffesionalisme en service !! Wij denken aan een collectieve rechtzaak

  • 21 September 2020
  • 5 reacties
  • 247 Bekeken

Beste,

 

De totale chaos binnen proximus tart alle verbeelding.

 

Als jonge, groeiende KMO zochtten wij een partner voor onze telecom diensten en dachtten deze gevonden te hebben in Proximus.

Pas nu blijkt wat een gigantische vergissing het was om nog maar te denken om met Proximus in zee te gaan !!!!

 

Wij sloten een contract af voor 2 mobiele telefoons voor medewerkers, en schakelden onze internet en televisie diensten over in een gezamelijk pakket, tesamen met een soort vaste lijn op mobiel toestel voor onze kantoren.

 

Corona strooide weliswaar roet in het eten naar startdatum toe, doch ongeacht de datum van opstart hebben de diensten NOOIT degelijk gewerkt. 

Onze televisie in de kantoren en onze prive heeft amper gewerkt, blokjesbeeld, zwart scherm, wegvallen van verbinding etc…

Qua internet werd het zo mogelijk nog erger !!!

In bepaalde delen NOOIT internet bereik gehad (waar dit voorheen wel het geval was), en in de delen waar het internet te detecteren viel, hadden we quasi nooit of enorm trage verbinding (desondanks de fameuze Fiber)

 

Techniekers (als we hen al zo kunnen noemen, de een al dommer en onhandiger dan de andere) kwamen amper opdagen op de gemaakte afspraken.

Als ze al kwamen opdagen, was het antwoord steeds hetzelfde. Ze konden het probleem niet herstellen !!

 

Het enige dat nog ietwat naar behoren functioneerde waren de GSM’s en mobiele pakketten.

 

Na een maand en enorme inkomsten verliezen (onze klanten konden ons gewoon niet bereiken, wij konden onze facturen, offertes e.a. niet uitsturen om maar enkele kanttekeningen te geven)

Was de beslissing dan ook snel gemaakt ! Proximus vliegt buiten met al hun bijhorende rommel !!

 

Alle marchandise die ze hier achterlieten (installeren is een groot woord, de helft van wat werd gemonteerd, viel nadien van de muur….) werd verwijderd, en binnengebracht in een proximus winkel te wijnegem shopping.

Document met bewijs van binnenbrengen werd verkregen, en er is hen ZEER DUIDELIJK gemaakt dat wij alle diensten, behalve de GSM lijnen (onze op dat moment enige communicatie mogelijkheid met onze klanten) diende stop gezet te worden. 

 

2 maanden na het binnenbrengen van de materialen en het stopzetten van de wanpraktijken die proximus nog durft te omschrijven als diensten, worden ze nogsteeds duchtig doorgerekend op onze facturen.

Deze werden meermaals geprotesteerd, via mail en via klassieke brief.

Desondanks, geen enkele actie reactie rechtzetting of iets dat nog maar richting een oplossing gaat, integendeel.

Omdat wij de facturen protesteren en dus ook weigeren te betalen (het zijn immers diensten die we al een tijdje niet meer nemen, en in theorie ook nooit gekregen hebben !!!) werden intussen de telefoonlijnen afgesloten !!!

 

Contact met het klantencentrum of het armtierige callcenter dat hiervoor moet doorgaan is al helemaal een ramp. 54 minuten wachttijd ????? alvores iemand aan de lijn te krijgen.

Gelukkig via een GSM kunnen inbellen dat elders een abonnement heeft, want via de proximus lijnen krijgen we enkel een zelfde bericht te horen, namelijk dat de lijnen zijn afgesloten voor openstaande facturen en dat ze eerst dienen betaald te worden. Geen enkele mogelijkheid om een medewerker aan de lijn te krijgen via de anders zo befaamde keuzemenu’s en verdomd irritante wachtmuziekjes.

 

Na eerste pogingen krijgen we mensen aan de lijn. Blijkt een foutieve dienst en men zou ons doorschakelen. Meermaals gebeurd, bij het doorschakelen wordt steevast de lijn gewoon afgesloten ! Men zou bijna gaan denken dat het moedwillig gebeurd.

Na nogmaals een poging, en dito engelengeduld, waarbij we in totaal meer dan 1u in de wacht staan, krijgen we een jongeman aan de lijn.

Wat blijkt, (de jongeman in kwestie deed erg zijn best om oplossingen te vinden en toonde minstens begrip voor de enorme frustratie, een regelrecht unicum in een bedrijf dat samenhangt van het amateurisme), de klantendienst, afdeling facturatie mag luisteren, maar kan verder niets betekenen.

De beslissing ligt bij de dienst oversten die, UITERAARD, niet aan de lijn komen of te contacteren zijn.

Na het hele probleem uit de doeken te doen, blijkt duidelijk dat de fout unaniem bij proximus ligt, wat na controle door deze brave man nogmaals bevestigd werd.

Na contact met zijn oversten, blijkt het alsnog aan ons om hun/jullie fouten recht te zetten. De superieuren van deze dienst komen zelf niet meer aan de lijn, laat staan dat er ergens pragmatisch wordt gedacht om KMO’s zoals de onze te blijven ondersteunen.

 

Wij dienden via de website en de betreffende pagina voor contact per mail, een klachtenmail op te stellen, waarna “een verantwoordelijke” opnieuw contact zou openemen waarop we ons bewijsmateriaal van inlevering dienden voor te leggen.

Op basis daarvan kon men dan de facturatie nagaan, waar er mogelijks iets fout werd aangerekend.

Aan de telefoon een rechtstreeks mail adres verkrijgen bleek niet mogelijk. Dit moet via een enorm vertragende procedure ! Tot zover het credo van de “Bizz experten” om bedrijven ten allen tijde bij te staan.

Ware het niet, dat we de website openen, en tot de conclusie mogen komen dat de knop “contact per mail” is uitgeschakeld !!!!!!!!!!!!!!!

Geen enkele mogelijkheid om de door hen zelf voorgestelde procedures te volgen !!!!!!!

Ons bedrijf en alle inherente taken mogen weer eens on-hold gezet worden door de enorme laksheid van kluchtbende proximus.

Nadat het bewijs werd voorgelegd zou men dan de hele zaak bekijken en eventueel verrekeningen doen.

Wel te verstaan, dat gedurende deze hele periode (god-mag-weten hoelang deze loopt, gezien men daar al niet van de snelste zijn) de lijnen die bij hen lopen geblokkeerd blijven tot…. er geld op hun rekening staat, en duidelijk nog liefst zoveel mogelijk, ongeacht goed of fout aangerekend !!!!

 

Onze resterende lijnen en elke mogelijke connectie met proximus worden vandaag nog opgeheven.

Met dit zooitje ongeregeld wensen wij nu niet, dan niet, en nooit meer samen te werken !

Dit is complete waanzin, de manier waarop hier gewerkt wordt. 

 

Elke eurocent die Proximus nog in rekening durft brengen wordt formeel betwist, en verdere melding is reeds gebeurd naar onze raadsman, waarin wij juridische stappen onderzoeken.

Onze rekening is intussen gemaakt en loopt per dag verder uit ! 

Deze winstderving, imagoschade en omzetsverlies worden dan ook regelrecht in rekening gebracht.

Ook voorgaande facturen zullen betwist blijven. Wij gaan hen alvast niet meer assisteren in deze zaak, integendeel.

Wat werd verbruikt, zijn wij bereid te betalen, elke andere eurocent wordt formeel betwist en tot het bittere einde bevochten, liefst nog voor een rechtbank !

Alle teveel aangerekende bedragen zullen zij NOOIT bekomen. Het is in deze aan hen om het tegendeel hiervan te bewijzen !

 

De enige reden dat wij ons beklag maken op dit “forum” evenals alle social media ter onzer beschikking, is om mensen te waarschuwen voor deze oplichters !!!

Mede-ondernemers, particulieren, als uw connectiviteit en uw zuurverdiende centen ook maar enigzins van belang zijn, MIJD DEZE CLUB AMATEURS dan als de pest !!!

 

met enorme minachting

Network marketing group BVBA

 


5 reacties

Bij mij komt de technieker voor de tweede keer gewoon niet opdagen. Telkens een dag verlof genomen. Ganse dag binnen zitten wachten maar tevergeefs.

Reputatie 7
Badge +3

@PatteKust Kan ik u misschien helpen.Indien ja, graag uw klantgegevens(klantnr, naam-adres-gsmnr)aanvullen op uw profile.Groetjes,Joel

Reputatie 7
Badge +3

@PatteKust 

volgens de info die wij nu gekregen hebben, is de technieker toch nog geweest in de namiddag?  alles opgelost ?

groetjes

Tina

 

Hier is niemand geweest. Ze zouden een mobile coverage extender komen installeren maar dat is niet gebeurd. Volgens de helpdesk zou de technieker de zaak ten onrechte als afgehandeld hebben aangemeld.  Dat is nogal lef hebben hoor. De helpdesk heeft dit onderzocht en er is GEEN extender geïnstalleerd geweest. Dan na 2u bellen de planning aan de lijn gekregen. Deze konden enkel een nieuwe afspraak voor me maken. Denken jullie dat ik nog een dag verlof ga opofferen? Ben nu enkele mensen aan het warm maken voor een gepaste payback. Word vervolgd.

Reputatie 7
Badge +3

@PatteKust Na bijna 6 jaar van actieve verkoop van de Mobile Coverage Extender dienst, zijn we helaas genoodzaakt de verkoop van deze dienst stop te zetten. Zoals sinds midden 2020 reeds het geval was voor de Mobile Coverage Extender Pro (=MCE PRO), is er nu ook onvoldoende voorraad om de verkoop van de kleinere Mobile Coverage Extender (=MCE) nog verder te zetten. In geval van indoor bedekkingsproblemen kan als alternatieve dienst (en gratis voor de klant) Voice-over-Wifi (Bellen over Wifi) gebruikt worden.

Vragen over VoWiFi | Proximus

Groetjes,
Antonella

Reageer