Vraag

Proximus verhoogt op 1 januari 2023 tarieven opnieuw: om welke diensten gaat het? Hoeveel duurder wordt bellen en surfen?

  • 2 November 2022
  • 2 reacties
  • 940 Bekeken

Proximus verhoogt op 1 januari tarieven opnieuw: om welke diensten gaat het?
Hoeveel duurder wordt bellen en surfen? | hln.be
 :

Vanaf januari rekent Proximus nog eens 3 tot 4,5 euro per maand extra voor de meeste bundels.

Ook het tarief voor vast internet wijzigt deze keer. Het abonnement Internet Maxi wordt 3 euro duurder tot 54,99 euro per maand of 59,99 euro op fiber. 
Internet Essential, het goedkoopste abonnement van Proximus, blijft wel op 25 euro per maand.

Het maandelijkse tarief voor de gsm-abonnementen Mobilus wijzigt niet, maar Proximus past wel de prijs van enkele oudere producten aan en maakt ook dataverbruik buiten bundel en belminuten voor prepaidklanten duurder.

De prijs voor een vaste telefoonlijn stijgt met 1,5 euro per maand tot 26,13 euro.

Proximus past ook sommige tarieven van zijn lowcostmerk Scarlet aan. De formule Loco Internet (onbeperkt internet) gaat van 32 naar 34 euro per maand, het Trio Pack (internet, tv en vaste lijn) van 40 naar 42 euro per maand.

Voor bedrijven met meer dan negen personeelsleden die klant zijn, veranderen voorts de standaardvoorwaarden. Proximus geeft zich vanaf volgend jaar het recht om de prijzen van telecomdiensten twee in plaats van één keer per jaar te indexeren. Daarnaast legt de operator voor bedrijfsklanten ook duidelijkere limieten op voor “onbeperkte” tariefplannen.

 

Bij Mobile Vikings, een dochter van Proximus, is er geen sprake van tariefverhogingen. De prijzen van zowel de mobiele diensten als die van vast internet blijven voorlopig ongewijzigd. Volgens een woordvoerder voelt ook Mobile Vikings de inflatie, maar is de impact als gevolg van de inzet op digitalisering kleiner dan bij de moedergroep.


2 reacties

Reputatie 7
Badge +2

@Martin 

De herziening van bepaalde tarieven houdt vanzelfsprekend rekening met de context van sterke inflatie van de voorbije maanden. Deze inflatie treft ook Proximus en brengt een aanzienlijke kostenstijging met zich mee, met name qua salarissen, energie en prijzen van technologische apparatuur (decoders, modems, enz.).

We begrijpen dat dit geen prettig bericht is voor de betrokken klanten. Daarom informeren we zoals steeds onze klanten op een transparante manier over wat er voor hen verandert (via de maandelijkse factuur en/of sms) en geven we informatie over de mogelijkheid om over te stappen naar een ander tariefplan.

Groetjes,Joel

Reputatie 7
Badge +1

Zag dat Orange de prijzen ook verhoogd in januari 2023 van de bundels maar daar staat tegenover minimaal verdubbeling mobile data. Waarom doet PX ook geen geste naar de klanten toe. Hebben al een verhoging in 1 jaar van 10-12 % Voorbeeld zou zijn extra datashim en ook verdubbeling mobile data. Of laat de klanten ook mee profiteren van de welkoms cadeau voor nieuwe klanten. Sinds PX een andere CEO hebben kan er niets meer af voor bestaande klanten. Vindt dit heel jammer 😥😪

Reageer