Vraag

Apple Watch cellular eSIM Proximus


Reputatie 2

Hallo,

Ik wacht nog steeds met spanning de aankondiging van Proximus af wanneer ook jullie de Apple Watch Cellular zullen ondersteunen. Telenet doet dit al vanaf eind 2020. ¬†Toch vreemd dat de grootste mobiele provider achterblijft ūü§®. Wanneer komt Proximus met deze aankondiging??? Ik lees gewoon dat men het aan het onderzoeken is‚Ķ maar dit is niet concreet. Is dit nog voor dit jaar gepland bv?


24 reacties

Reputatie 1

De radiostilte over dit topic is een partij als Proximus onwaardig. Reeds maandenlang geen enkele offici√ęle communicatie over dit topic, ook geen: ‚Äúwe werken eraan‚ÄĚ of "het komt er niet‚ÄĚ. Zelfs veel van de eigen medewerkers beseffen nog niet dat eSIM via Apple Watch nog niet ondersteund is.

De enige reden dat ik hiervoor nog niet naar Telenet ben overgestapt, is hun belabberde dekking in de grensstreek.

Een trieste stand van zaken voor één van de telecom-duopolisten.

Reputatie 2

Uw opmerking is er op Igor!

2 weken geleden belde ik de helpdesk in de hoop toch ergens iets van Proximus te vernemen, maar daar terug hetzelfde liedje: wij weten van niets, zelfs geen vermoedelijk tijdstip. ¬†‚ÄúProximus geeft voorrang aan de uitbouw van zijn optisch netwerk‚ÄĚ. ¬†Triestig voor zo‚Äôn operator die claimt nr 1 van Belgi√ę te zijn...:disappointed:

 

Reputatie 1

Het wordt weldra nog pijnlijker. Apple staat op het punt de Apple Watch 7 aan te kondigen. Als het zover komt, zou dat betekenen dat Proximus gefaald heeft in de ondersteuning van een volledige generatie van een vlaggenschipproduct van één van de grootste bedrijven ter wereld.

Inderdaad zeer eigenaardig … Maar de uitleg over hun optisch netwerk is ook overdreven want ook bij de vraag wanneer deze er komt blijft het stil… Ik vrees, zoals een medewerker mij eens zei, dat er meer tijd wordt gestoken in vergaderen om te vergaderen en dat er uiteindelijk meer kaderleden zijn dan mensen op het veld en ingenieurs. Als andere operatoren de e-sim voor Apple Watch wel kunnen ondersteunen, lijkt het mij geen huzaren werk om dit ook in hun diensten op te nemen. Ofwel is er onwil ofwel onkunde. Zeer jammer weliswaar!

Reputatie 7
Badge +4

De ondersteuning op e-sim voor Apple Watch en Samsung Watch zal nog niet voor onmiddellijk zijn. 

Wat betreft het optische netwerk, daar zijn we wel volop mee bezig. Als uw gemeente aan de beurt komt, zal je zeker info ontvangen van ‚ÄėFiberklaar‚Äô een samenwerking van Proximus en EQT Infrastructure. Hier vind je alle info en kan je controleren wanneer je gemeente aan de beurt is.¬†

Dank je Hadewych voor de reactie! Kan je nog iets meer zeggen waarom het nog wel even zal duren voor de eSim  support voor Apple en Samsung Watches? Waar is het risico? Ik denk er zelf ook over om over te stappen naar een provider die al wel die support levert.

Reputatie 1

Dankjewel Hadewych voor iets dat op een inhoudelijk reactie lijkt :)

Het is overigens opmerkelijk dat in de hele Benelux alleen Telenet esim voor Apple Watch ondersteunt.

In Nederland staat ondertussen wel KPN op de roadmap.

Ik zag net volgende mailing binnenkomen van proximus Enterprise:

 

Ze maken toch reclame met de ESIM en smartwatch, zou dit dan betekenen dat de ondersteuning van de Apple watch eindelijk nabij is?

Reputatie 1

Ik zou nog niet te hard hopen Dieter.

Ten eerste, ik zou minstens een persbericht van Proximus verwachten als dit het geval zou zijn - want er zitten velen op te wachten.

Maar ook: eSIM van Apple is eigenlijk geen standaard eSIM, en dat is de reden dat de algemene ondersteuning hiervoor zo belabberd is. Je vindt er amper informatie over, maar providers moeten iets extra implementeren bovenop de eSIM standaard om Apple te kunnen ondersteunen. Dus het feit dat ze reclame maken voor smartwatches, hoeft nog niet te betekenen dat daar Apple smartwatches bijhoren.

En tenslotte: Apples eigen website ivm eSIM laat nog altijd alleen maar Telenet zien.

Dat neemt niet weg dat het redelijk respectloos blijft van Proximus naar zijn klanten toe om geen enkele communicatie te doen.

Badge

Ondertussen is de Apple Watch Series 8 leverbaar….. 

Reputatie 7
Badge +4

E-sim is wel al beschikbaar voor op de gewone GSM-toestellen maar inderdaad nog niet voor andere devices. Er zijn op technisch vlak grote verschillen tussen beide, waardoor nog wel wat aanpassingen op het netwerk nodig zijn hiervoor. Het staat op de planning, maar nog niet met een concrete datum.

Onbegrijpelijk. ben al 30 jaar klant bij Proximus en heb hier geen begrip voor. Telenet heeft vrij spel en totaal geen concurrenten, wat een potentieel! Overstappen is geen optie want bij Telenet (enkel voor mobiel) krijg je maar 3GB.

Kan er niemand die planning aanpassen?

 

En langs de ander kant heeft Telenet dan weer ook nog geen e-sim voor smartphones.

Wanneer kan ik eindelijk een Apple Watch kopen met esim zonder dat ik moet overstappen van provider 

want als dit snel gebeurd dan wordt ik klant bij Telenet welke dit wel aanbied

dit kan nu toch niet zo moeilijk zijn voor een grote provider 

Ik vrees dat mijn geduld op is.  Heb me een apple watch besteld (voor e-SIM) en vertrek van bij Proximus.  

Kennen jullie de uitdrukking ‚ÄúTe Traag?‚ÄĚ

Reputatie 1

Het wordt weldra nog pijnlijker. Apple staat op het punt de Apple Watch 7 aan te kondigen.

De teller staat ondertussen op Apple Watch 9¬†ūüėÖ

Ik vrees dat mijn geduld op is.  Heb me een apple watch besteld (voor e-SIM) en vertrek van bij Proximus.  

Kennen jullie de uitdrukking ‚ÄúTe Traag?‚ÄĚ

En Telenet kondigde esim aan in de loop van 2023, zou me niet verwonderen dat als het zover is PX dan esim voor apple watch lanceert !

Hallo,

Ik wacht nog steeds met spanning de aankondiging van Proximus af wanneer ook jullie de Apple Watch Cellular zullen ondersteunen. Telenet doet dit al vanaf eind 2020. ¬†Toch vreemd dat de grootste mobiele provider achterblijft ūü§®. Wanneer komt Proximus met deze aankondiging??? Ik lees gewoon dat men het aan het onderzoeken is‚Ķ maar dit is niet concreet. Is dit nog voor dit jaar gepland bv?

 

 

Beste Moderator,

Ik ben al enige tijd klant en wacht al meerdere jaren op de ondersteuning van de e-sim voor smart watches. Omdat ik recent een nieuwe aankoop heb gedaan en echt nood heb aan mobiel bereik op mijn apple watch had ik graag nog eens ge√Įnformeerd naar een eventuele releasedatum voor de ondersteuning.

Op deze manier kan ik nog een (desnoods tijdelijke) switch maken naar een andere provider die momenteel wel e-sim voor smart watches ondersteunt.

Reputatie 7
Badge +4

@KD10 Hier kan nog geen concrete datum voor gegeven worden.  Dit zal er ook niet doorkomen in de nabije toekomst.

Igor Kalders gaf hiervoor in dit topic een goede uitleg op 17 dec 21. 

@HadewychT Uit eerdere berichtgeving kon ik afleiden dat dit eigenlijk voor 2023 voorzien was, maar werd uitgesteld naar 2024. Is ook daar dan nog geen zicht op? 
 

Ik begrijp uiteraard dat dergelijke uitrol heel wat tijd en budget vraagt, maar als Proximus op technologisch vlak de concurrent niet kan bijbenen heeft dit toch ook gevolgen?

Reputatie 7
Badge +4

@KD10¬†Er is nog niets zeker ivm deze e-sim. Dit is de offici√ęle berichtgeving die ik hierover kreeg : Het project blijft belangrijk voor Proximus en we doen ons uiterste best om de beste oplossing en de meest optimale klantenervaring te bieden volgens de verschillende use cases. Het is waar dat we meer tijd nodig hebben dan verwacht door een aanpassing van de verschillende prioriteiten van onze e-sim roadmap. De compatibiliteit voor " watch as a second device " zal geleidelijk worden ontwikkeld met het oog op commercialisering in de loop van 2024 volgens onze huidige beste raming.

@HadewychT heel jammer, maar toch bedankt voor uw antwoord! Het moet voor u ook frustrerend zijn om hier telkens op te moeten antwoorden terwijl nog niks concreet is.

 

Ik zal (hopelijk tijdelijk) toch de overstap maken, maar hoop in de toekomst toch nog positief nieuws hieromtrent te mogen ontvangen. Over het algemeen anders zeer tevreden geweest van Proximus.

Reputatie 7
Badge +4

@KD10¬†Dankjewel voor het begrip ondanks het antwoord dat nog niet concreet is. Fijn te horen dat je voor de rest toch heel tevreden bent¬†ūüėä

Reageer