Vraag

Router achter mijn BBOX3 zetten


Geachte,

Ik heb een nighthawk R7800 gekocht.
Op deze router wordt het volgende bekabeld aangesloten:
* NAS
* Powerline (thuisnetwerk)

De router zal daarnast ook zorgen voor de WIFI in het complete huis.

Als goed ben geïnformeerd zijn er 2 mogelijkheden.
* De nieuwe router als accespoint configureren.
* De BBOX 3 in bridge modus zetten.

Kan iemand mij uitleggen hoe men de BBOX 3 in bridge modus zet ?

Alvast bedankt


Michel

This topic has been closed for comments

15 reacties

je moet in principe niks doen aan je bbox3 door een tweede ppoe sessie op te starten, identiek als deze van je bbox3, op je router.
zie voor uitleg > klik hier
Bedankt voor de informatie.
Ik ga ervan uit dat ik dan best ook de Wifi uitschakel op de BBOX3 zelf.
Kan de router op dat moment ook de IPTV doorsturen op de powerlines .
Of moet ik hiervoor iets anders instellen ?
Om IPTV uit je router te halen is dit niet zo simpel dan moet je met VLAN' kunnen werken (hiervoor zou je kunnen ten rade gaan op het bevriend userbase.be/forum),
(tenzij je hem zou gebruiken als switch ipv als router) maar je kunt gewoon je decoders en powerlines verder op de decoder aangesloten laten.
Wifi op de bb3 moet je niet perse uitschakelen je kunt bv de wifi op je router op een ander wifi kanaal zetten, dan deze die de bb3 gebruikt, zodat ze met elkaar niet interfereren, als je router ergens staat waar de wifi ontvangst van de bb3 heel laag is, dan zou je zelf op het zelfde wifi kanaal kunnen werken.
Indien de setup met de vlan niet lukt in de router is het dan een optie dat ik een wifi bridge van Proximus koop en deze laat connecteren met de bbox3 via wifi voor de IPTV?

Je vermeld om de router te configureren als een switch is dit hetzelfde als configureren als een Accespoint?
Je vermeld om de router te configureren als een switch is dit hetzelfde als configureren als een Accespoint?
beide worden wel verbonden over een utp kabel maar het is gewoon de router functie die je uitschakelt als switch dus blijft zijn AP ook werken en kun je aan deze switch dan ook bv een decoder hangen zonder het probleem van instellingen met VLAN's

"Indien de setup met de vlan niet lukt in de router is het dan een optie dat ik een wifi bridge van Proximus koop en deze laat connecteren met de bbox3 via wifi voor de IPTV?"
inderdaad je kunt met een wifi bridge werken in de veronderstelling dat je op die plaats waar de wifi bridge komt voldoende wifi ontvangst hebt, anders kun je eventueel met PLC's werken.
Reputatie 7
Badge +4
Zoals hierboven door Martin reeds aangehaald misschien best (om te starten) uw Px Bbox3 modem verder gebruiken voor Px TV (bv. met de voorhanden powerlines) en Bbox3 WiFi uitschakelen

Ook op uw Netgear router een PPPoE sessie (login& password Px internet) opzetten om uw andere toestellen via Utp of WiFi Netgear aan te sturen (p.27 user guide)
http://www.downloads.netgear.com/files/GDC/R7800/R7800_UM_EN.pdf

Eventueel kunt ook ook met IGMP Proxy support (p.41) proberen uw decoder achter uw router aan te sluiten. Ik vrees evenwel dat het resultaat negatief zal zijn (geen ondersteuning IGMP snooping?).

Ter info:
https://userbase.be/forum/viewtopic.php?t=44232#p630213
http://userbase.be/forum/viewtopic.php?f=43&t=52337&p=739928&hilit=igmp#p739928
https://www.netgear.com/search-netgear.aspx?&q=Nighthawk%20igmp%20snooping
bbox3 uitschakelen niet perse nodig mar mag natuurlijk.
igmp snooping als je hem als switch gebruikt is zeker ook vandoen als je geen problemen wilt ondervinden
Als je hem als router achter de bbox3 wilt gebruiken kun je dit ook zonder pppoe sessie op te starten
Wat ik mij nu ook niet juist meer herinner is of je proximus fon nog kunt onderweg kunt gebruiken als de wifi van je bbox3 uitzet, want vroeger was dat in ieder geval toch zo.

Ik zou het persoonlijk in ieder geval eenvoudig houden en alles wat IPTV betreft via de bbox3 laten verder verlopen, maar ieder doet daar uiteraard zijn goesting mee!
Nog een bijkomende opmerking: als je toch niet echt een router vandoen hebt om bv een gescheiden netwerk op te bouwen dan kun je de router in feite ook als AP gebruiken als het enkel als uitbreiding van je netwerk bedoeld is en dan werkt die ook als switch waar je dan ook aan zijn ethernet uitgangen een decoder(s) kunt aansluiten, maar dan kun je evengoed een wifi-bridge gebruiken.
Reputatie 6
Badge +3

Ik zou het persoonlijk in ieder geval eenvoudig houden en alles wat IPTV betreft via de bbox3 laten verder verlopen, maar ieder doet daar uiteraard zijn goesting mee!


Voilà keep it simple
Zo doe ik het ook. Alle tv decoders op de Bb3 en al de rest NAS, Laptops, printer, netwerk voor Android TV, zonnepanelen, verbonden op de Nighthawk bekabeld of via Wifi.

Lekker makkelijk en transparant.
In een mum van tijd geconfigureerd.
Enkel de printer, de NAS en Android TV een vast ip geven en nooit problemen.

Aan bbox moet niets geconfigureerd worden, enkel de Fon zet ik af.
Mss weet jij dat dan of je fon verder kunt gebruiken op verplaatsing, want ik ben niet zeker of het nog is zoals vroeger dat als je fon of wifi uitzette op de BB2 dat je dan ook niet meer van fon kon gebruik maken, ik vermoed dat dit nu niet meer het geval?
Reputatie 6
Badge +3
Ik gebruik Fon sowieso niet.
Reden is dat ik er nooit in slaagde mijn smartphone goed in te stellen.
Dus weet ik het niet of Fon ergens anders nog werkt.
Ok bedankt voor je feedback.
Voor die Proximus fon is het heel eenvoudig je installeert eerst de muur Proximus app volledig en nadien de Eiffeltoren hotspots app van Proximus volledig en als je dan ergens bent kan je het ideale plekje in de buurt uitkiezen voor lekker te surfen op de Proximus fon in de buurt
Ik heb een Netgear router R7000 die momenteel als AP achter de BBox3 hangt. Omdat ik via het internet toegang wil krijgen tot enkele apparaten bij mij thuis (IP-camera, NAS ...) moet ik hiervoor de resp. poorten forwarden. Ik twijfel echter of ik dit nu moet/kan/mag doen via de BBox3, of dat het beter is dat ik hiervoor de R7000 effectief als router instel om te kunnen portforwarden? Misschien is dit laatste beter geschikt om mijn thuisnetwerk te beveiligen tegen indringers?

Ik merk ondertussen op de 'Port Mapping' tab van mijn BBox3, dat er reeds 1 regel voor UPnP staat ingevuld: poorten 88 (http). Dit gebeurt automatisch wanneer ik in mijn camera-instellingen UPnP activeer. Is dit dan voldoende?

Indien ik sowieso nog een Portmap wil toevoegen, dan bots ik op het probleem dat ik hierbij geen poortnummer kan meegeven, maar moet kiezen voor een 'Service' waaraan vervolgens een poortnummer wordt toegekend. En ik kan geen Service vinden die poort 88 oplevert!

Sorry voor de vele vragen! Ik ben geen expert hierin, maar zou op deze manier toch wat meer kennis willen opdoen.
in de opstelling die je nu gebruikt BB3 en AP, is het de BB3 zijn firewall die bescherming biedt tegen indringers.

UPnP wil zeggen dat automatisch de setting gebeurd en poorten ingevuld worden die je anders zelf moet invoeren in de port mapping

Normaal moet je in de BB3 zelf regels kunnen toevoegen voor portmapping en is dit niet normaal dat je dit niet kunt blijkbaar!

mss ga je eerst de BB3 eens moeten laten herstarten door zijn netspanning 5sec weg te nemen en zien of het dan lukt
> https://sites.google.com/site/inttvtf/home#bbox3portmapping
> https://www.edpnet.be/nl/support/installeren-en-gebruiken/internet/proximus-toestellen-beheren/hoe-configureer-ik-een-port-forwarding-op-mijn-b-box-3.html
> https://portforward.com/belgacom/b-box-3/
> https://sites.google.com/site/inttvtf/home#router-achter-bbox3

Desnoods de bb3 even resetten als het nog niet lukt na heropstart >
https://www.proximus.be/support/nl/id_sfaqr_mdm_reset_adv/particulieren/support/internet/internet-thuis/geavanceerde-instellingen/de-standaardinstellingen-van-het-wifi-netwerk-herstellen.html