Beantwoord

Phishing

  • 10 May 2019
  • 6 reacties
  • 512 Bekeken

Reputatie 7
Badge +2
Ik word vandaag gebeld door het nummer 0154784512 in het Engels met Indisch accent die beweert van Microsoft te zijn. Ze zullen mijn computer blokkeren als ik niet wil luisteren. Mooi voorbeeld van phishing.

Via chat is mij gevraagd het te melden aan abuse@proximus.com. Mailtje opgesteld met de gegevens en krijg antwoord terug met een link om het te melden via https://emea01.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fwww.proximus.com%2Fnl%2Fabuse&data=02%7C01%7Cian.verhoeven%40proximus.com%7Cdc1366e7692f45e8d4ad08d644b8fc46%7Ce7ab81b21e844bf79dcbb6fec01ed138%7C0%7C0%7C636771958628040440&sdata=67RKL5bqoo%2BuFXtFWoAnVbPf%2Bi2RFDb6JoHrfRkuDWY%3D&reserved=0. Als ik daar op klik is er geen webformulier maar enkel de mogelijkheid om een email client te openen op mijn computer. Ik heb geen email client, enkel gmail. Dus kan iemand mij van PX zo snel mogelijk contacteren voor er echt klanten gedupeerd worden door deze malafiede bellers. Bedankt.
icon

Beste antwoord door Anonymous 14 May 2019, 16:50

Hey evebxl

Het was even zoeken bij wie ik hiervoor terecht kon. :)

Maar het is voorgelegd en ik wacht op een antwoord.

Ik houd je sowieso op de hoogte.Misschien kan je het ondertussen ook even melden bij Microsoft zelf.

https://pulse.microsoft.com/nl-be/making-a-difference-nl-be/na/fa2-laat-je-niet-vangen-5-tips-tegen-misbruik-of-phishing/
Bekijk origineel

This topic has been closed for comments

6 reacties

ik heb die vroeger nog doorgestuurd op volgend mailadres
abuse@proximus.com en dan toch geen melding gekregen om die te moeten doorsturen via een formulier, waarom maken ze alles zo ingewikkeld?
NB: als ik op deze link klik gaat bij mij windows mail open een programma die ik niet gebruik want ik gebruik een ander mailprogramma op mijn windows pc, weeral vraag ik mij af waarom ze niet gewoon de mogelijkheid geven om je eigen mailprogramma zelf te kiezen!!!!!!!!
Hallo Evebxl
Dit ga ik even moeten nagaan.
Ik zoek het uit en ik houd je op de hoogte.
groetjes Samantha
Reputatie 7
Badge +2
Is er hier al nieuws over? Ik ben nu nog altijd door niemand van PX gecontacteerd over de afloop hiervan. Noch over waar we in de toekomst dit soort praktijken moeten melden.
Hey evebxl
Het was even zoeken bij wie ik hiervoor terecht kon. :)
Maar het is voorgelegd en ik wacht op een antwoord.
Ik houd je sowieso op de hoogte.

Misschien kan je het ondertussen ook even melden bij Microsoft zelf.
https://pulse.microsoft.com/nl-be/making-a-difference-nl-be/na/fa2-laat-je-niet-vangen-5-tips-tegen-misbruik-of-phishing/
Evebxl
Zoals ik dacht kunnen wij hier zelf weinig tegen beginnen. :(
Het is doorgegeven, maar de actie moet van Microsoft zelf komen.

Phishing in naam van Proximus kan ook zeker gemeld worden.
https://www.proximus.com/nl/investors/regulatory-information/abuse.html
https://www.proximus.be/support/nl/id_sfaqr_mail_fraud/particulieren/support/internet/e-mails-en-website/problemen-met-uw-mailbox/vermijd-phishingfraude-via-e-mail-sms-telefoon.html#/section1
Aarzel zeker niet door te geven via bovenstaande linken.
Reputatie 7
Badge +2
Bedankt voor de info.