Het grote V6 decoder topicToon eerste bericht
This topic has been closed for comments

749 reacties

Reputatie 5
Badge +1
Martin, nog een technisch vraagje ( misschien al,op dit forum geweest, maar me ontgaan ) : kan je met v6 een opstelling maken met videorecorder, om programma's op eigen harde schijf op te nemen ?

Dit met scart aansluiting ( niet voorzien op v6 en videorecorder heeft enkel scart ingang ) of met hdmi ,in geval nieuwe videorecorder met hdmi ingang . Of toch nog een oplossing voor oude videorecorder met scart ???

V4 en v5 gaven die mogelijkheid.Graag info .Ro
Reputatie 1
en zie je voorafgaand ook het proximus welcome scherm, want dat heb ik nog altijd.Inderdaad elke keer we v6 aanzetten krijgen we iets te lang die Proximus welkom scherm te zien.Hoi Droopy_kat,Kan je eens nakijken of je dit probleem nog hebt na het herstarten van je modem?
De zoveelste herstart van modem

en /of decoder hebben niets opgelost.

🤔Ook vandaag nog steeds info van zoals Martin opmerkte de laatste keer dat ik via de decoder tv keek.
Hey Ro,

Zoals je zegt geen scart- ( v5) of mini scart-stekker (V5-C) meer voorzien op de V6.

Of er nu nog een ander mogelijkheid bestaat daar kan ik zo niet direct op antwoorden ben er zelf ook nooit mee bezig geweest, zou dit eventueel kunnen met een HDMI to scart adapter of zoiets .......

Langs de andere kant vraag ik mij af als je nu een recoder hebt met HDMI dan zou dat toch ook moeten mogelijk zijn als de opname in SD kwaliteit gebeurt, ten slotte is het toch niet voor niks "high definition copy protection" dus als je toestel die er aanhangt in SD opneemt zou die protection toch moeten wegvallen!
Ik heb de nieuwe V6 decoder begin februari per post ontvangen om mee te doen aan de test. Ik heb echter nooit een bevestigingsmail hieromtrent ontvangen. Ik vernam dat er ondertussen mails zijn verstuurd om mee te dien aan de tussentijdse enquêtes. Ook deze heb ik niet ontvangen via mail. Ik ben nochtans zeker dat ik geselecteerd ben als tester want kreeg de 10 eerste kado-films op m’n account toegevoegd. Alsook TVreplayplus is geactiveerd. Is er een reden waarom ik deze mails niet ontvang.

Alvast bedankt voor jullie antwoord.
Reputatie 5
Badge +3
Die 5 extra kado films, heb op 2 maart de enquête ingevuld en staan er nog niet op.

@Ro, er bestaan adapters HDMI naar scart.

Reputatie 5
Badge +1
Dank je voor de info jdm_01, ga dat zeker eens uitproberen. We dienen toch te testen , niet ?

Ro
Die 5 extra kado films, heb op 2 maart de enquête ingevuld en staan er nog niet op.

@Ro, er bestaan adapters HDMI naar scart.Heb ook zo één maar geen VCR, kun je dan kopieren van decoder naar een video recorder zonder probleem?
Reputatie 5
Badge +1
Wel Martin dat is juist de vraag en wat we zouden willen uittrsten.
Reputatie 5
Badge +1
Tweede poging ....Wel Martin, dat is juist wat we zouden willen uittesten. Kan er op een of andere manier opnames gemaakt worden met een videorecorder. Geen enkel probleem voor v4, noch voor v5 .

Kan hier door support eens technisch op geantwoord worden ? Of dienen we het zelf uit te zoeken.

Trouwens er zijn nog 2 usb toegangen. Zijn dit ingangen of uitgangen. Nergens kunt ge hierover zinnige info vinden of bekomen.
Reeds gevraagd via dit kanaal maar nog geen info gekregen : waarvoor dienen de usb connectiepoorten op de v6 decoder?

Ro


Ro,

je bedoelt allicht de USB-poort aan de zijkant? Nagenoeg alle digitale toestellen hebben USB-poorten, veelal om updates te installeren of externe content te laten spelen wanneer geen internet aanwezig is. Mijn Philips TV bijvoorbeeld, en blurayspeler hebben er ook een.

De Huawei V6 decoder heeft dat standaard ingebouwd gekregen.

Mvg,

die achteraan is precies geen USB of is dit de aanduiding van een superspeed usb????PS: Nu ik verder over nadenk zal dat wel in orde zijn met HDMI to Scart cable , want het signaal uit de scart (Composite video) zal op je VCR opgenomen worden in SD dus net zoals je van de decoder kopieert
Reputatie 5
Badge +1
Martin, eerst hdmi scart kabel ergens vinden, dan zullen we het direct uitproberen.

De usb poort achteraan, zou dat lukken met usb naar usb van vcr ? Staat ook op testprogramma.We laten iets weten over de resultaten.Nogmaals. Support zou daar toch ook iets zinnig moeten kunnen over meedelen ....!?
Inderdaad de specialisten daar bij de bevoegde dienst die er zich mee bezig houden, moeten dat zeker weten.....
Reputatie 5
Badge +1
Inderdaad Martin, het zou maar erg zijn als zij het niet zouden weten .

Maar... daarom weten wij het nog niet.

Het is eigenlijk "zeer stil " langs die kant ... mededeelzaamheid is ver te zoeken.

Toch een terechte vraag, dunkt me . Zeker als het om "testen" gaat.
Inderdaad want je moet eerst weten wat je allemaal kunt testen voor je degelijk aan het testen kunt gaan.
De twee USB poorten geven enkel als resultaat dat het blauwe rec ledje vooraan oplicht wanneer je een USB stick laadt

De inhoud van de USB stick heb ik niet kunnen benaderen of weergegeven.

Groeten,

Artie
Wie weet is er hier al een functie/software voor ingebouwd om deze te kunnen gebruiken, en dat zou heel positief zijn moesten we dit van iemand van proximus te weten komen.
Reputatie 5
Badge +3
Ro, heb die kabel nog niet uitgetest omdat ik geen externe opnames doe, maar ik veronderstel dat dit moet lukken, het is toch een audio/video kabel die naar je TV of recorder beeld en geluid verstuurt.
Reputatie 5
Badge +1
Net de rwee usb poorten uitgetest, naar usb poort van dvd recorder. Geen enkel resultaat. Er wordt vlijkbaar geen data verstuurd via deze usb poorten....

De enige test is nog te doen met de kabel hdmi naar scart. Vindt hierover info,dat deze kabel niet zou bestaan ... en/of zeer moeilijk te vinden is. Wel kan je met een toestelletje van hdmi naar scart kabel gaan ( hdmi/scart converter ).

Spijtig genoeg geen info van support
Reputatie 7
Badge +6
De reden dat analoog niet op de V6 beschikbaar is doordat dit niet is toegelaten op een 4K box omwille van 'content protection'. Met een HDMI => SCART convertor zou dit normaal gezien niet werken omwille van HDCP.

Maar als er iemand toevallig zo'n convertor heeft en V6 tester is, probeer het zeker even uit! 🙂
Ik denk ook dat je met een stripper moet werken maar of dit legaal is, is nog een andere vraag 😉

Het inderdaad de source (hier de decoder in dit geval) die moet onderhandelen en al dan niet de protectie vrij geeft aan de sink en met een HDMI to scart kabel zie ik niet goed in hoe dit zou mogelijk zijn, testen zal de enige mogelijkheid zijn als het zo zit!
Badge
Toch een eigenaardige redenering van ThomasP.

Dergelijke info kan toch door Proximus op een eenvoudige manier van Huawei bekomen worden , of niet ?Heb even nagekeken, een kabel HDMI naar scart bestaat blijkbaar niet of is zeer moeilijk te vinden, sommige infobronnen beweren daarover dat dergelijke kabel zelfs niet werkt.

Wat bestaat er dan nog : HDMI naar Scart converter en ook HDMI naar AV converter. Dit zijn dure toestelletjes . Tussen 50 en 60 euro. Om zoiets te kopen, en te ervaren dat het niet werkt, dat is een beetje zinloos.

Tenzij er tussen de testers enkelen zijn die een dergelijk toestel hebben en de test kunnen doen.Beter is info van de fabrikant die duidelijk kanstellen wat kan en niet kan, met de beschikbare poorten.En waarom zou men geen content van 4K voor eigen gebruik,mogen stockeren op eigen harde schijf voor eigen gebruik . Op welk reglement is dit gebaseerd ?
Quote:En waarom zou men geen content van 4K voor eigen gebruik,mogen stockeren op eigen harde schijf voor eigen gebruik . Op welk reglement is dit gebaseerd ?/quote

Ik weet niet of er HDMI Recorders zijn waarvan je in HD/UHD kwaliteit (legaal) kunt mee opnemen!

In SD Kwaliteit zou natuurlijk geen probleem mogen geven.
Nog dit als bijkomende info: HDMI splitters kunnen ook dienen om HD content te kopiëren.
Badge
Samengevat Martin :- V6 met HDMI kabel naar splitter . Van splitter met HDMI kabel naar VCR zou gaan om in HD en/of SD copy op te nemen .

- V6 met HDMI kabel naar HDMI/Scart converter . Van converter met scart kabel naar VCR zou ook lukken om SD op te nemen ?
Het eerste wel maar over het tweede met HDMI/Scart kabel dacht ik in eerste instantie dat het wel zou lukken maar nu dat ik er verder over nadenk omtrent de werking van HDCP denk ik dat het niet gaat lukken want in een kabel zitten er geen circuits om te onderhandelen met de HDMI circuit in de decoder om tot een HDCP handshake te komen !!! wat wel het geval is als met de decoder v5 (of de mini versie) waar de scart circuit in de decoder zelf heeft gehandshaket om in lager video definitie (dus geen HD of UHD definitie) het gedecrypteerde signaal te mogen doorsturen (sleutel doorgeven) langs zijn scart (bvb in composite video of in component video)

In het eerste geval met de splitter onderhandeld deze met de HDMI decoder circuit en zou geen probleem mogen zijn.

NB: Al heeft er hier al iemand een probleem, met een AVR er tussen, aangegeven dat hij niet had met de V5 maar wel met de V6 dus zou het nog kunnen dat er een bug in de V6 zit in verband met HDMI/HDCP compatibiliteit, maar daar zou Proximus meer moeten over weten of dit het geval is?