volumeknop afstandsbediening programmeren

  • 30 september 2014
  • 14 reacties
  • 2054 Bekeken

De afstandsbediening van de V4 is standaard geprogrammeerd voor Samsung tv's. Prima, dat hoef ik nu alvast niet meer zelf te doen.


Wel wil ik nu de volumeknoppen 'kopiëren' van de afstandsbediening van mijn Yamaha receiver.

Voor mijn V3B lukte dat zonder problemen. Voor de V4 volg ik de handleiding op http://support.nl.proximus.be/app/answers/detail/prive/televisie/a_id/14986/related/1/c/1284,1379" target="_blank


Eerst en vooral staat er een foutje in de handleiding: de toetsen die je eerst tegelijk moet indrukken zijn 1 en 6 (en niet 4 en 6). Als het TV-lampje brandt, druk ik vervolgens op TV Mode en VOL UP. Echter knippert het TV-lampje nu enkele keren kort, wat volgens de handleiding wil zeggen dat deze toets niet programmeerbaar is. De volumeknoppen staan bovenaan echter niet in de lijst van niet-programmeerbare knoppen, en als er nu één knop is die zou moeten programmeerbaar zijn, is het de volumeknop wel. Idem voor VOL DOWN.


Heeft er iemand dit al aan de praat gekregen? En zo ja, hoe?


NB: op de pagina om de afstandsbediening van de V4 universeel te maken staat ook een foutje. De gelinkte lijst met codes is deze van de V5. Cijfertje achteraan veranderen aub :)

14 reacties

Voor wie het interesseert hier vind je ook wat info over afstandsbedieningen ►afstandsbediening ook over copieren van toetsfuncties en ook op de Pro⌘imus site ook natuurlijk


Een foutje in de handleiding alleen voor V4 afstandsbediening (4 +6 ipv 1+6)

bij de andere staat wel degelijk 1 en 6, net zoals het hier ook goed staat ►REM-FR

(wat de toets combinatie is om alle afstandsbedieningen in programmatie stand te zetten)


codes in de lijst zijn dezelfde voor V4/V5
Dat is gewoon een samenvatting van de supportpagina's van Belgacom Proximus, en een link waarnaar ik al verwees in mijn openingspost. Helpt me niets verder.
Dat heb ik ook niet gezegd dat daar de oplossing zou staan voor uw probleem anders zou ik hem geven, maar er staat wel meer dan op de Proximus site en daarom heb ik de link gepost ter info voor iemand die geïnteresseerd is en meer is het niet.

En daar staat wat het indrukken van de knoppen 1 en 6 betekent bv. !!

Uw probleem is trouwens hier al besproken geweest op het forum het van kopiëren met sommige afstandsbedieningen dat niet meer lukt, met de laatste versie , maar jij kent de trucks om met googel dit terug te vinden op het forum dus zal je dat wel geen probleem zijn voor u ;-)


Of anders wachten tot er een grote afstandsbediening specialist hier langs komt :-)


Ik had er via google al op gezocht (je mag lachen zoveel je wilt, die methode werkt echt), en inderdaad heel wat threads gevonden over problemen met de afstandsbediening, maar dan vooral over het universeel maken via de codes of via de automatische manier.

Het kopiëren van individuele knoppen was dan veelal de oplossing, laat dat bij mij nu net het probleem zijn.

Ik heb wel niet alle tien de pagina's in detail doorlopen, zou kunnen dat ik het gemist heb natuurlijk.


Er zal hier wel iemand zijn met een V4 die dat eens wil proberen zeker?


En Eva (ja, ik blijf jullie Eva noemen :p), jullie hebben waarschijnlijk ook wel ergens een paar afstandsbedieningen liggen om dit eens te proberen?
Daar zijn zijn ze al van op de hoogt bij BGC want zoals ik zeg is dit op het forum al gepost geweest en doorgegeven geweest .


Je moet wel vlug reageren tijdens het invoeren van toetscombinaties, dit heb ik ook ergens gelezen, maar een mens leest zoveel en 't zou natuurlijk simpel moeten werken zonder veel weetjes !
Oorzaak gevonden: ik heb blijkbaar een afstandsbediening V5 gekregen bij mijn decoder V4 (gekleurde knoppen staan bovenaan). En volgens de support pagina kan je geen aparte toetsen configureren met de afstandsbediening V5.


Allez vooruit, dan gaan we maar weer met twee afstandsbedieningen werken.


Ik kan nu wel snel zappen, maar mag telkens naar een andere afstandsbediening grijpen om het volume te veranderen. Hoe Belgacom er telkens opnieuw in slaagt om bij elke stap voorwaarts ergens anders weer één achterwaarts te nemen blijft mij verbazen. Waarom moest die superhandige functionaliteit nu weg?


Daar gaat mijn positief gevoel over het vernieuwde Proximus. Het heeft welgeteld twee dagen geduurd.
Ik had wel gedacht maar dat je dit dan niet gezien hebt op de foto's (►afstandsbediening) als je naar de Proximus site gegaan zijn (je bovenstaande link) dat had ik van een professional als u niet verwacht knipoogkopiëren met sommige afstandsbedieningen dat niet meer lukt, met de laatste versie
Daar gaat mijn positief gevoel over het vernieuwde Proximus. Het heeft welgeteld twee dagen geduurd.Dat heb ik eerlijk gezegd van u hier toch nog niet opgemerkt dat je van Belgacom een positief gevoel had en nu met Pro⌘imus ook al niet lach
Ja, als ik een decoder V4 krijg, ga ik er van uit dat de afstandsbediening ook V4 is. Op de subtiele verschillen in de fotootjes had ik eerst niet gelet, het is nu pas dat ik het toevallig zag.


Maar het is toch raar dat de afstandsbediening wel correct reageert als ik op 1 en 6 druk gedurende drie seconden, net zoals bij de V4. Het is pas als ik dan de volumeknop kies dat hij 'zegt' dat die knop niet kan geherprogrammeerd worden. De kopieerfunctie zit er dus wel degelijk nog in (anders zou hij niet reageren op 1+6), alleen zijn blijkbaar alle knoppen 'geblokkeerd'.


In de thread over de nieuwe interface van ProximusTV was ik nochtans heel positief. Quod non, bij deze.
de afstandsbedieningen v4, v5 v3 zijn ook op een (paar) details na (zoals je n u weet ) het zelfde.


jij positief , maar je zegt er niet bij voor hoelang lach
Reputatie 2
Badge
Beste


Als je op de afstandsbediening TV Mode indruk {rechts onder} en dan gelijktijdig het pijltje onder OK gaat het volume harder en bij het pijltje links van OK gaat het volume zachter.
Zo werkt althans bij mij alles op een afstandsbediening samen met een Loewe tv


werkt dat dan niet gewoon door op je volume knop te drukken !? normaal moet je het volume van je Tv zo kunnen veranderen van je TV toestel zonder deze omweg indien je de afstandsbediening universeel gemaakt hebt. Deze omweg is wel nodig voor sommige andere commando's van je TV toestel te kunnen uitvoeren, maar is normaal gezien niet nodig om het volume te regelen van je TV
John,


Mijn afstandsbediening werkt goed samen met mijn Samsung tv. Het probleem is dat ik het volume niet regel op de tv, maar via een Yamaha surround receiver. Ik wil dus drie toestellen aansturen met één afstandsbediening. Dit werkte perfect met mijn afstandsbediening V3, en zou volgens de site moeten werken met de afstandsbediening V4, maar plots niet meer met de V5 (terwijl de kopieerfunctie wel nog aanwezig is in de afstandsbediening).
V4 afstandsbediening gebruiken er is toch geen verschil anders (behalve.rf functie)
Natuurlijk kan het zijn dat je de TV-mode moet gebruiken, als je de volume code van je homecinema gekopieerd hebt naar de Pro⌘imus remote, om het volume van je TV te bedienen.

Reageer