Vraag

Traceren

  • 29 August 2017
  • 9 reacties
  • 1570 Bekeken

Op welke methode kan ik mijn gsm of smartphone traceren zonder dat de gegevensverbinding aan staat? M.a.w. enkel via GPS 3G/4G.
Ik heb nog een oude smartphone met werkende sim en zou die in mijn bagage doen. Nadien zou ik via een andere smartphone willen kijken waar mijn bagage is.

9 reacties

is dit mss wat je zoekt, zou je eens kunnen uittesten
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fsp.android.c&hl=nl
zie ook >
https://www.proximus.be/nl/id_b_cr_find_lost_phone/particulieren/discover/news/gouden-tips-van/verloren-gsm-terugvinden.html
Hartelijke dank, ik zal het uitproberen. De meeste van die apps kunnrn enkel traceren als de smarthphone die ik dan zoek internet verbinding heeft. Deze app ook?
heb het zelf met deze app niet uitgetest , maar mss zijn er ander forumleden die het wel al getest hebben of een ander app gebruiken?
Heb net deze app geprobeerd en is blijkbaar dezelfde als Life360, zelfde inlog gegevens etc. Maar werkt enkel als de te zoeken phone internet verbinding heeft. Jammer
Reputatie 7
Badge +4
Beste
Ik vrees dat het niet mogelijk is locatie-informatie van toestel A op toestel B te krijgen zonder dat én toestel A én toestel B permanent, regelmatig of af en toe direct of indirect met elkaar in contact komen via één of andere vorm van datacommunicatie (2G, 3G, 4G, WiFi, Bluetooth, ...)

Ter info:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Mobile_phone_tracking
Kosten voor verbindingen vanaf vliegtuigen, schepen, ... kunnen zeer snel hoog oplopen
Voor wat het waard is "Luggage tracker" : https://trakdot.com/en (positieve en negatieve recenties op het net terug te vinden)
Ik denk dat het hier ondertussen voor enkele klanten heel duidelijk is en ervaren hebben dat kosten van mobiel data zeer snel kunnen oplopen 😃
ik zet in ieder geval mobiel data uit tot ik ze echt nodig heb en probeer zoveel mogelijk wie wifi (hotspots) te werken als het enigszins mogelijk is .

TUI:
wel niet direct een antwoord op de vraag van TS: Tips om goedkoper te surfen

ook veel info als je bv googelt op :
traceer je fiets
enz....
Reputatie 6
Badge +1
Zonder dat de gegevensverbinding aan staat lukt dit allicht niet.
Ze aanzetten op een vlucht is echter géén optie, zie:
https://nl.forum.proximus.be/mijn-factuur-18/vliegen-of-varen-60-40315
Deze gadgets werken jammer genoeg allemaal met een jaarlijkse membership fee.
Ik weet niet of er eigenlijk goede tracers bestaan die met sim kaart werken, zonder internet verbinding maar met gsm mast locatie
Als ik wat googel vind ik toch veel sites met uitleg maar ik ga ze nu niet allemaal doornemen en lezen ;-)
mss deze hier al (heb ze nog niet doorgenomen)
>
http://www.gsmhelpdesk.nl/helpdesk/34/plaatsbepaling-via-gsm

Reageer