Soundbar aansluiten

  • 19 August 2017
  • 2 reacties
  • 1366 Bekeken

Momenteel hebben wij het volgende in onze living staan:
Proximus V4 decoder hdmi TV
En ook nog een losse oude radio

Maar we zijn aan het overwegen om een soundbar aan te schaffen en de oude radio weg te doen. Het zou er dan zo uit zien:
Proximus V4 decoder hdmi Soundbar hdmi TV

Kan dit? En voor ons een belangrijke vraag: kunnen we dan radio afspelen via de decoder met geluid via de soundbar zonder dat we hiervoor de tv moeten aanzetten? Bv. door de decoder en de soundbar aan te zetten en via de afstandbediening van de decoder op audio te drukken.

Of is dit niet echt een goed plan? Onpraktisch?
Eventuele alternatieven?
We zouden een minimaal aan toestellen en luidsprekers willen hebben, maar toch ook op een makkelijke manier naar de radio kunnen luisteren met een redelijke geluidskwaliteit.

2 reacties

Reputatie 6
Badge +3
Normaal gezien wanneer je de soundbar aansluit op de HDMI ARC (audio return channel) poort van je televisie is het mogelijk om in plaats van het geluid af te spelen op de interne speakers op de soundbar. Hier wat meer info over ARC: http://elektrozine.be/wat-is-hdmi-arc-audio-return-channel/

Spijtig genoeg moet de televisie aanstaan alvorens er digitale radio mogelijk is. De meeste TV's hebben een sluimer/standby toestand, je zou deze optie ook kunnen activeren net wanneer je de eerste maal de decoder hebt opgestart en op het juist kanaal voor Proximus-tv, dan blijft de audio wel doorlopen.
zie ook > http://bgctv.skynetblogs.be/#HDMI-ARC

Reageer