Vraag

Resolutie

  • 27 June 2016
  • 5 reacties
  • 953 Bekeken

Reputatie 3
Badge
Menu - Instellingen - Systeem - Beeld - Resolutie scherm - ???
Wat moet / mag ik kiezen?

Auto sync of 1080i of nog iets anders?

Welke parameters bepalen deze keuze?

5 reacties

Reputatie 7
Badge +6
Daar zijn hier al eindeloze discussies over gevoerd: Proximus medewerkers hier raadden auto sync aan, maar de ervaring wijst blijkbaar uit dat dit 720p betekent, anderen zetten hun resolutie op 1080i en zweren daarbij.
Mijn raad, voor wat ie waard is: experimenteer een beetje en kies wat u zelf het beste vindt.
MVG
Dat onderwerp werdt hier al heel vaak besproken zoals :=>
▬ https://nl.forum.proximus.be/proximus-tv-7/720p-1080i-33887
Je kan er eindeloze theoretische uitleg over krijgen maar praktisch heb ik dit nu zo vaak uitgetest en bij mij met mijn sony full HD tv komt dit neer dat ik het best ogend beeld krijg als ik de decoder op 1080i zet.
Eigenlijk is het simpel probeer bij verschillende zenders het eens uit op 720 of op 1080 wat voor u het best oogt en de rest is theorie en daarvan kan je er genoeg vinden als je googeld op 't internet, en je zal er hier ook wel genoeg krijgen, succes ;-)))

Theoretisch zou automatisch het beste moeten zijn maar ik heb nu al van zoveel personen vernomen die er in gespecialiseerd zijn dat dit in de praktijk er op neer komt dat het 720p is die naar de TV gestuurd wordt, daarom theorie en praktijk is niet altijd 100% het zelfde als alles 100% volgens de theorie moest werken dan wel 😉
Hier ook nog een link => https://nl.forum.proximus.be/proximus-tv-7/beeldkwaliteit-34333 enz .......... met de zoekopdracht hier op het forum vind je nog van alles.
Reputatie 7
Badge +1
Hangt er inderdaad van af hoe de upscaling gebeurt naar 1080i. Ik vind persoonlijk ook dat 1080i bij mij het beste resultaat geeft (Samsung 46'). Als ik daar van dichtbij naar kijk (een halve meter, dus niet de normale kijkafstand) zie ik duidelijk verschil. Ik ga er dus van uit dat dit voor mij de beste instelling is, al wordt het verschil natuurlijk minder als je vanop 3 of meer meter kijkt.Sedert enige tijd staat de beeldinstelling na een herstart nu terug op 1080I, waar dat lang altijd manuel terug moest ingesteld worden van 720p (ook automatisch) op 1080i. Zoal hierboven gezegd kan je dat met elke TV best voor jezelf uitmaken door de standen te vergelijken, en ook de beeldinstellingen van je TV kunnen volgens het merk en model soms aangepast worden.
Je kunt hier duidelijk eeuwig over blijven doorbomen met het aanhalen van laboratoriumtest, maar ook als het oog je zou bedriegen, blijft dat voor jou de beste instellingen IMHO. Probleem is er alleen als er huisgenoten niet mee akkoord zouden gaan...
Reputatie 6
Badge +2
Bij mij staat mijn V4 decoder ook op 1080i en ik heb eveneens goede resultaten en mijn TV is een Sony 32".

Reageer