Beantwoord

LAN to WAN subnetwerk

  • 8 augustus 2017
  • 20 reacties
  • 965 Bekeken

Dag allemaal.
Ik zou graag twee subnetwerks in mijn huis hebben en dat via LAN to WAN inrichten.
Nu is mijn vragen hoe ik een LAN to WAN subnetwerk kan oprichten met twee BBox2.
Dus hoe ik ze via kabel juist verbind(dat is normaal gezien LAN ingang eerste router en DSL/WAN ingang tweede router) en hoe ik mijn routers juist instel. Vooral bij het tweede vind ik het niet echt en dat met de kabel zou normaal gezien juist zijn maar het DSl lampje van de tweede router blinkt heel de tijd.
icon

Beste antwoord door Martin 8 augustus 2017, 16:39

je kan de 2de bbox als switch gebruiken en bv een ander subnet gebruiken bvb 192.168.0.X

je eerste bbox2 zit in subnet 192.168.1.X

ik ga er vanuit dat dit moet mogelijk zijn al heb ik dit nog niet zelf uitgeprobeerd.

Anders nog ook eens de vraag stellen op userbase of daar eens zoeken onder dit onderwerp.
Bekijk origineel

20 reacties

Normaal kan je maar één bbox per lijn aansluiten dus als je een tweede bbox wilt zal iemand van proximus je retourlijn moeten lassen zodat het een rechtstreekse lijn wordt.

je kan wel met een tweede router een gescheiden lan netwerk opbouwen door zijn wan uitgang op de lan aan te sluiten van de bbox en in deze router een tweede pppoe sessie opstarten zoals de eerste pppoe opgestart werd in de bbox
zie ook > http://bgctv.skynetblogs.be/#bbox3-pppoe-passtrough
> http://bgctv.skynetblogs.be/#pppoe-login
> http://bgctv.skynetblogs.be/#bbox-in-pppoe-passtrough-gebruiken
> http://bgctv.skynetblogs.be/#router-achter-bbox3
Zo ver ik weet kun je toch altijd een subnetwerk oprichten het maakt toch niet uit of de tweede router een bbox is of een van TP-Link ofzo.
In ieder geval al bedankt voor het snelle antwoord.
inderdaad zie wat ik er nog bijgeplaatst heb in mijn eerste bericht.
Oke dus kan ik dat ook met de twee BBox 2 doen want uiteindelijk is dat doch net een router als elk andere.
Als een ander router is een groot woord! want bb2 heeft veel minder instelmogelijkheden.
heb ondertussen nog een paar links bijgezet in mijn eerste bericht.
nog verder ter info : je kan ook altijd eventueel terecht bij het bevriend userbase.be/forum waar ook goede netwerkspecialisten zitten.
Ja daar hebt ge wel gelijk in. Ik ben ook van plan deze week mijn bb2 in teruilen tegen een bb3 omdat ik ook al gezien heb dat die router van Sagemcom van 2007 is. Dus ja neem ik doch ook aan dat de bb3 een pak sneller zal zijn. En nog vraag de afstand tussen de twee routers is 10m maar ik had geen RJ11 to RJ45 kabel die lang genoeg is dus heb ik de rode kabel van de RJ11 met de oranje en de oranje-witte kabels van de RJ45 en de groene van RJ11 met de groen en de groen-witte kabels van de RJ45 verbonden dat is doch normaal gezien de juiste verbinding of niet? en alvast bedankt voor u hulp 🙂
Ja bij userbase heb ik me net geregistreerd maar na 20 min heb nog altijd geen activatie mail aangekregen.
Werken ze daar met een activatie mail, dat wist ik zelf niet.
maar dan zullen ze die wel opsturen er zullen er daar ook nog in vakantie zijn zeker 😉
Dat de bbox3 een pak sneller is dat is te zien wat je hiermee bedoelt, hij heeft wel een snellere wifi-n en wifi-ac aan boord bij de bbox2 is dit wifi-g en dat betelend dat je maar max rond de 22 Mb/s kunt halen op wifi in de 2.4 GHz band.
De bbox3 heeft ook wifi-n en wifi-ac in de 5 GHz band .
Natuurlijk naar de wan kant toe (internet kant toe kan je niet meer halen dan de lijnsnelheid waarop je bbox synchroniseert.

zie ook http://bgctv.skynetblogs.be/#bbox3modemspecificaties
RJ11 en RJ45 hebben verschillende pin configuraties dus als je een rj11 kabel tussen een rj45 ethernetkabel (bv utp cat5e ) zet zal dit niet werken.
De rj11 kabels die bij de bbox geleverd worden zijn om je bbox zijn dsl-modem te verbinden met de binnenkomede proximus lijn (via de VDSL filter= NTP2007/TF2007) waar het dsl-signaal opzit die de transporteur is van je ip-tv en ip-internetsignaal die er in de bbox modem wordt uitgehaald.
Dus die dsl poort op je bbox/modem (rj11 poort) is geen ethernet poort.
NB: op de modem staat die poort (rj11) met DSL aangeduid omdat daar zowel adsl of vdsl kan binnen komen
Oke en hoe moet ik de bekabling dan doen als ik van de tweede router een subnetwerk wil maken zoals ik verschillende forums gelezen heb moet ik van de LAN aansluiting van de eerste router naar de WAN aansluiting van mijn tweede router gaan en zoals ik het begrepen heb is dat de DSL aansluiting of kan ik dan van een LAN ingang een WAN ingang maken?
En bij de BBox3 gaat het mij ook vooral om de Wifi ac ik wil bij mijn tweede subnetwerk ook alleen maar mijn LAN poorten hoofdzakkelijk gebruiken en niet de wifi om dat ik in die kamer twee pc, een xbox en mijn windows server wil op aansluiten voor al de server is het belangrijkste om dat ik die als data server voor muziek data's wil gebruiken dus b.v loops, vst en samples zo dat ik niet op al mijn pc waar ik muziek mee maak die data moet opzetten maar een punt heb waar alles opstaat.
is het mss een bbox2 die je als 2d router wilt gebruiken, want die heeft geen WAN poort
Ja het is een bbox2
denk niet dat je deze als router kunt instellen.
Kan ik dan aan de 5 polige internet ingang waar mijn eerste bbox2 is aangeslooten een tweede bbox2 aansluiten en zo een subnetwerk aan maken?
of kan ik mss mijn tweede bbox2 als switch gebruiken? En messchien mijn heel netwerk in twee viruele LAN subnetwerke splitsen?
je kan de 2de bbox als switch gebruiken en bv een ander subnet gebruiken bvb 192.168.0.X
je eerste bbox2 zit in subnet 192.168.1.X
ik ga er vanuit dat dit moet mogelijk zijn al heb ik dit nog niet zelf uitgeprobeerd.
Anders nog ook eens de vraag stellen op userbase of daar eens zoeken onder dit onderwerp.
Oke bedankt voor u hulp. Ik zal zeker nog is op userbase rond kijken en als ze daar ooit uit de vakantie zijn en mijn account geactieveerd hebben 😉 zal ik daar ook is vragen. Maar ik denk dat ik dankzij u hulp al een pak verder ben dus nog is danku.
Op school met packet tracer een netwerk intestellen was doch een pak makkelijker 😃

Reageer