Beantwoord

Hoeveel opnames tegelijkertijd / 2de decoder

  • 19 October 2016
  • 8 reacties
  • 7432 Bekeken

Hoi, ik heb een vraagje over de werking van de digicorder van Proximus. Momenteel ben ik bij Telenet. Daar kan je 2 programma's tegelijkertijd opnemen en dan nog een derde programma bekijken. Is dit bij Proximus ook zo? En blijkbaar blijven de opnames bij Proximus niet permanent bewaard zoals bij Telenet? Of kan dit ergens aangepast worden? Is nochtans handig voor de kinderprogramma's/kinderfilms die vaak later nog herbekeken worden en dan volstaan die 60 dagen niet. Is er bij Proximus ook de mogelijkheid om een 2de digicorder aan te kopen / te huren? Wat zijn hier de prijzen voor? En kan je de opnames tussen beide digicorders dan delen? Ik vind deze informatie toch niet echt terug op hun website?
icon

Beste antwoord door ThomasP 19 October 2016, 09:52

Bekijk origineel

8 reacties

Reputatie 2
- daar kan je 2 programma's tegelijkertijd opnemen en dan nog een derde programma bekijken. Is dit bij Proximus ook zo

Op decoder met HDD (decoder v5) alleen 1 opname op hetzelfde moment maar aangezien er in de cloud opgenomen wordt (60 dagen of 36 maanden)
kun je in feite theoretisch een onbeperkt aantal opnames doen (op hetzelfde moment zelfs).

- Is er bij Proximus ook de mogelijkheid om een 2de digicorder aan te kopen / te huren?
Alleen huren is mogelijk, huur eerste decoder zit inbegrepen in de prijs van je pack en
voor de volgende, tweede en/of derde decoder komt er 5€ / maand aan huur bij.
*** controleren hoeveel decoders je kunt aansluiten op je locatie

- En kan je de opnames tussen beide digicorders dan delen?

Aangezien voor nieuwe klanten alleen nog de decoder v5 compact geleverd wordt dus zonder HDD, dan gebeuren alle opnames in de cloud en kunnen deze opnames op eender de welke decoder bekeken worden ook met de Proximus TV-app.

* Cloud (npvr) tot 50 uur opnames mogelijk, (tegenover 250uur bij V5 met HDD)
Instelbaar opslag lange termijn tot 36 maanden

Opmerking:

de installatiekosten zijn gratis bij deze promo's .
Normaal heb je geen extra toestellen nodig voor de installatie buiten bbox3 en decoder in geval je deze beide om één of andere reden niet rechtstreeks kunt aansluiten kan je draadloos werken en kunnen er extra kosten zijn zie: bijkomende toestellen.
Reputatie 7
Badge +6
Ok, hier komt die:

Vanuitgaande dat je de nieuwste decoder hebt, krijgt:
1) Er is bij Proximus in principe geen limiet voor gelijktijdige opnames. Al je opnames komen in het netwerk wat maakt dat deze geen impact hebben op de capaciteit van je lijn of je decoder.
2) Alle opnames worden standaard voor 60 dagen bewaard tenzij je zelf de keuze maakt dat je deze langer wenst te bewaren. In dat geval worden deze voor 3 jaar bewaard. Tip! Je kan je opname ook switchen van de korte tijdspanne naar de lange.
3) Het aantal decoders dat je kan huren hangt af van je locatie. Je kan dit controleren via volgende pagina. Het is niet meer mogelijk een decoder aan te kopen via Proximus.
4) Al je opnames worden gedeeld over je decoders en de Proximus TV app.

Ik hoop dat dit al je vragen beantwoord, indien niet, dan hoor ik het wel! 🙂
Bedankt voor de reacties. Toch nog een vraagje:
2) Alle opnames worden standaard voor 60 dagen bewaard tenzij je zelf de keuze maakt dat je deze langer wenst te bewaren. In dat geval worden deze voor 3 jaar bewaard. Tip! Je kan je opname ook switchen van de korte tijdspanne naar de lange.
Wil dit dan zeggen dat elke opname 3 jaar bewaard kan worden? Maar dan moet je het op voorhand aangeven? En dan is het niet meer in de cloud neem ik aan maar gaat het van het geheugen van de digicorder af? Alle programma's die in de cloud worden opgenomen gaan dan niet van je geheugen af?

En is de installatie volledig gratis bij overstap naar Proximus? Of zijn er vaak toch nog extra toestellen nodig die aangekocht moeten worden?
Reputatie 2
Je moet dit niet op voorhand opgeven je kan er achteraf van die 60 dagen (voor die 60 dagen om zijn) nog 36 maanden van maken.
Reputatie 2
Alle programma's die in de cloud worden opgenomen gaan dan niet van je geheugen af?

neen, zie in mijn eerste post laatste regel:
* Cloud (npvr) tot 50 uur opnames mogelijk, (tegenover 250uur bij V5 met HDD)
Instelbaar opslag lange termijn tot 36 maanden
** Cloud (npvr)
Reputatie 2
En is de installatie volledig gratis bij overstap naar Proximus?
Laat ik over aan ThomasP

Of zijn er vaak toch nog extra toestellen nodig die aangekocht moeten worden?
als je bijvoorbeeld de decoder en de bbox3/modem niet rechtstreeks kunt verbinden met een netwerkkabel, als die te ver uiteen staan of in verschillende lokalen staan en je geen netwerkkabel kunt leggen.....
Reputatie 7
Badge +6
De nieuwste decoder heeft geen harde schijf meer en alle opnames komen in de Cloud. Je moet specifiek de optie maken indien je deze langer wenst te bewaren of achteraf wilt overzetten. Het aantal opnames dat je kan bewaren voor 3 jaar is beperkt tot 50u.

Als je gebruik maakt van de promo's zijn de installatiekosten gratis. Apparatuur is afhankelijk wat je nodig hebt of wenst. Standaard zijn er geen extra toestellen noodzakelijk. Natuurlijk wanneer je liever hebt dat je decoder draadloos wordt aangesloten, bijvoorbeeld, kunnen er extra kosten zijn. Kijk hiervoor even op deze pagina.
Nogmaals bedankt. Ik ben al op deze pagina gaan kijken, maar plc-adapter wifi extender, plc-adapter, wifi bridge??? Ik ben geen specialist en het is dan ook niet duidelijk wat voor ons nog extra nodig zou zijn... Iemand die kan helpen? Ik zou sowieso voor 2 tv's gaan. De adsl-kabel komt in de berging binnen, dan is een rechtstreekse verbinding naar de tv beneden en de tv boven al niet mogelijk neem ik aan? Iemand een idee wat dan extra moet aangekocht worden?

Reageer