Beantwoord

Erg traag internet

  • 14 oktober 2017
  • 14 reacties
  • 698 Bekeken

Volgens testmy.net is mijn downloadsnelheid 9,5 Mbs. Dat is aanmerkelijk lager dan het door Primus toegezegde minimum van 18,5. Wat te doen?
icon

Beste antwoord door Charlotte.D 16 oktober 2017, 17:29

Dag Martin, ik heb dit net even voor je nagekeken en de oorzaak dat deze lijn op 4 Mbps staat heeft te maken met de afstand naar de centrale die 1,6 km blijkt te zijn. We werken dagelijks om ons netwerk te verbeteren. Zodra in je regio een hogere upload mogelijk is zal dit ook onmiddellijk worden aangepast. Groeten, Charlotte.
Bekijk origineel

14 reacties

je kan mss best eens lezen wat ik in een andere vergelijkbare post geantwoord heb:
> https://nl.forum.proximus.be/internet-10/supertraag-internet-41117#post588193
Welke snelheid haal je wanneer je de speedtest doet met je pc/laptop/.. als die verbonden is met een utp netwerkkabel aan de bbox2 (bbox3) en terwijl dat je decoders niet opstaan en er geen cPVR (opnames op harde schijf) opnames zijn op deze eventuele decoders
En deze zou je dan moeten vergelijken met wat ze hier als minimum opgeven > http://proximus.be/internetsnelheid .
Je mag niet vergeten dat je wifi in 2.4 GHz band wel kan verstoord worden door naburige signalen.
En dat je maar max 25Mbps halen als je op 2.4 wifi-g norm werkt (zoals met de bbox2 )
Daarom zou je eens met een (gratis) wifi analyser - app bv moeten kijken als je wifi kanalen nog ergens goed vrij zijn op kanalen 1 of 6 of 11 en daar de beste kiezen op je modem, anders zoveel mogelijk met de wifi-5.0 werken als je toestellen die ondersteunt.
Je kan ook proximus "home optimiser" Android app eens proberen :
https://play.google.com/store/apps/details?id=be.proximus.android.proximushomeoptimizer
........
Badge +4
En waarom gebruik je niet www.speedtest.net om uw snelheid te testen ipv testmy.net ?
Speedtest.net vind ik veel meer juist en correcter dan die andere testmy waar ik zogezegd maar 66 Mbps krijg en op de andere haal ik altijd 91 Mbps
http://www.speedtest.net/my-result/6705010981
of eventueel ook deze van proximus gebruiken ProxSpeedtest
ik doe gewoonlijk de test eens met beide deze van speedtest.net en deze van proximus

via speedtest.net =  62/3,55 Mbps
via proxSpeedtest= 60/2      Mbps

blijkbaar is mijn up speed niet fameus voor het ogenblik.
Reputatie 6
Badge +3
Je mag wel niet vergeten dat de testservers voor testmy.net zich buiten Europa bevinden, meer bepaald in de Verenigde Staten van Amerika,Texas. Indien je in speedtest ook een test server selecteert die ver in Europa of buiten Europa ligt zal je ook een lagere snelheid hebben. Wat ook logisch is.
TUI: de proximus speedtest gaat via hun eigen servers
speedtest.net kiest normaal deze met de snelste respons.
Reputatie 6
Badge +3
Proximus speedtest maakt ook gebruik van OOKLA Speedtest in een aangepaste vorm. Wanneer je het netwerkverkeer analyseert in je webbrowser zie je dat Proximus contact maakt met speedtestcustom.com domein meer specifiek http://pxs.speedtestcustom.com (extern gehost) Hier wat achtergrondinformatie: http://www.ookla.com/speedtest-custom Telenet doet juist hetzelfde. Maar je hebt wel gelijk dat zowel Proximus enkel maar hun server gebruikt. Klopt speedtest.net selecteer automatisch de snelste respons.
toch nog eens getest via
speedtest.net 61/4
proximus speedtest 57/1.8
mijn upload was vroeger toch beter had altijd 5 of iets meer. (Internet comfort )
Hey Martin,
Ookla speedtest is er ook in app vorm voor win 10 gratis te downloaden via windows store.
Je moet dus niet altijd via je browser gaan om je snelheid te meten.
Ik gebruik ook soms http://speedof.me/ als snelheidstest.
Dit even ter info
Grtjs
Artie
Inderdaad Artie ik gebruik beide, gewoon om te vergelijken en de W10 app geeft altijd iets betere resultaten (snelheden en ping waarden) bij mij dan de browser versie, de app versie geeft ook een lagere ping 9 tov de browser versie die 13ms geeft .

Alleen stel ik nu vast door deze metingen de laatste dagen nog eens te doen dat ik blijkbaar op een cap van internet start terecht gekomen ben dan die van mijn comfort cap van een tijdje geleden want ik haalde altijd iets van 5,x en nu maar 3.x Mbps.

De speedof.me geeft dan weer iets groter ping en iets lager download, maar veel verschilt het niet met de ookla app versie.
groetjes en nog een aangename zondag,
Martin.
Reputatie 7
Badge +4
Martin,

Is dat al lang geleden dat je nog getest hebt? Ik zie je upload al sinds April op 4 mbps staan.

Groeten,

Kim
Hallo KimB,

Ik doe af en toe zo eens een speedtest gewoon om eens te zien wat mijn download snelheid is, daarom dat het mij nog niet direct opgevallen was dat mijn cap nu van 6 Mbps naar 4 Mbps gezet geweest is.
Kan dat op één of andere manier terug in orde gezet worden ?

Mvg,
Martin.
Reputatie 7
Badge +4
Dag Martin, ik heb dit net even voor je nagekeken en de oorzaak dat deze lijn op 4 Mbps staat heeft te maken met de afstand naar de centrale die 1,6 km blijkt te zijn. We werken dagelijks om ons netwerk te verbeteren. Zodra in je regio een hogere upload mogelijk is zal dit ook onmiddellijk worden aangepast. Groeten, Charlotte.
@Martin en @Proximus ...

Mijn upload is ook teruggevallen naar, met veel krabbelen, ongeveer 3 Mbps (eerder tussen 2,5 en 3) daar waar het tevoren 5+ Mbps was ... Bij mijn weten is de aarde noch gekrompen noch uitgezet dus mijn afstand tot de "centrale" is nog steeds dezelfde ... ik heb een zogezegd 85/15 profiel in zone 2 ... waar die 15 dus voor staat dat mag de duivel weten ... of de commercie.
die 15 is de lijnsnelheid waarop je modem synchroniseert maar afhankelijk van je abonnement wordt daar een cap opgelegd en voor een comfort pack (oud pack dus, geen tuttimus of familus) is die cap (snelheidsbeperking op de upload) 6Mbps , op de download is er geen cap, dus zou je daar 85 (minus overhead ca 7%) met speedtest.net ongeveer moeten kunnen halen.

Reageer