Beantwoord

Downloadsnelheid

  • 4 augustus 2017
  • 8 reacties
  • 5870 Bekeken

In theorie belooft Proximus 100 mb/s te moeten behalen, maar ik haal maximum 20 mb/s via de 5GHZ kanaal. Ik bel naar de klantendienst en die zeggen dat ze niets kunnen doen omdat we al een VDSL2 kabel hebben. "Via een wifi-netwerk kan je maximaal 50 mb/s behalen" zeggen alle hulpverleners. Dit kan niemand mij wijs maken. Ik verwacht geen 100 mb/s, maar op tenminste 70 mb/s. Ik betaal voor internet van hoge kwaliteit, maar ik krijg totaal niet wat ik verwacht. Vandaag een snelheidstest gedaan op een lijn van Telenet en hiermee behaalde ik 190 mb/ downloadsnelheid en 18 mb/s uploadsnelheid via WiFi, maar volgens Proximus kan je maar 50 mb/s via WiFi behalen, oei oei. Puur schandelig en er wordt niets aangedaan om dit op te lossen. Er wordt geen technieker gestuurd niks. Wat is jullie oplossing hiervoor?
icon

Beste antwoord door SamuelD 5 augustus 2017, 09:05

Orgest, de snelheid die je werkelijk krijgt hangt ook af van de afstand tussen het aansluitingspunt en de centrale.Op dit moment kan je inderdaad max een snelheid halen van 30 mb/s, zie ookhttps://www.proximus.be/nl/id_cr_intspeedt/particulieren/producten/r-orphans/internetabonnementen/speedtest-internet-connectie.html#/input
Bekijk origineel

8 reacties

- hoeveel haal je als je speedtest doet als je verbonden bent met utp kabel aan de bbox3
- hoeveel haal je op wifi-5.0 als je naast de bbox3 staat.
- Is het met wifi-n of wifi-ac dat je de test doet op 5.0 GHz
- 37 mb/s
- 27 mb/s
- op WiFi-ac
Reputatie 7
Badge +4
Orgest, de snelheid die je werkelijk krijgt hangt ook af van de afstand tussen het aansluitingspunt en de centrale.

Op dit moment kan je inderdaad max een snelheid halen van 30 mb/s, zie ook

https://www.proximus.be/nl/id_cr_intspeedt/particulieren/producten/r-orphans/internetabonnementen/speedtest-internet-connectie.html#/input
De meeste vergissingen gebeuren inderdaad altijd door het feit men afgaat op de snelheid die in het internet abonnement aangegeven wordt en dit eigenlijk de snelheid is waarop de lijn gecapt wordt en het is altijd de laagste van de twee die je hebt ofwel de lijnsnelheid waarop de bbox kan synchroniseren (afhankelijke van de kwaliteit van de lijn, afstand, verzwakking...) ofwel de aangegeven abonnement snelheid.
Reputatie 1
Badge
Bij mij was de snelheid lang nog geen 20 mb en na wat heen en weer gebel met proximus zie bijlage.
http://pxs.speedtestcustom.com/result/aca9e3b0-79c6-11e7-97dc-d98152a4ad77
de snelheid die je minimum moet krijgen kan je opvragen op deze pagina http://proximus.be/internetsnelheid en dan zou je ongeveer met de speedtest.net aan deze snelheid moeten geraken maar wel als je verbonden bent via netwerkkabel aan de bbox , want via wifi zijn er te veel factoren waardoor je snelheid wel een pak lager kan zijn.
Badge +4
Draadloos heb ik ook nog nooit meer dan 50 gehaald (meestal tussen de 20 en 45), dus zal wel kloppen die gegevens van proximus. ik vermoed dat er een aparte sterke router moet aangesloten zijn op de bbox 3 dat men dan wel hogere wifi snelheden zou kunnen halen.
Met kabel halen we al een jaar wel de 100 bij Proximus ( ttz 91 a 92 op speedtest.net)

[img]http://www.speedtest.net/result/6516497991.png[/img]

Maar als zijn lijn maar 30 doorkrijgt moet je geen hogere wifi snelheden verwachten natuurlijk
ook even test gedaan op mijn proximus lijn van 100Mb/s
met laptop op enkele meters van bbox op wifi-2.4laptop op 1 verdiep hoger van bbox op wifi-2.4NB: op wifi-ac haal ik rond de 85 Mb/s op een paar meters van de bbox.

Reageer