Blauw scherm. HELP

  • 19 January 2012
  • 1 reactie
  • 2246 Bekeken

Op onze tv krijgen wij continu een blauw beeld na het beeld van het 'Belgacom Update'-scherm dat u krijgt als u de tv opnieuw opstart. Dus, wij kunnen geen televisie kijken. We hebben de stroom al aan en uit gedaan. Kabels in en uit het bakje getrokken. Ook hebben wij twee van zulke "Belgacom Bakjes", decoders , eentje boven en eentje beneden. Deze hebben wij omgewisseld omdat het probleem zich enkel beneden plaatsvindt. Boven werkt het altijd, ongeacht welke decoder er is aangesloten. Help?

1 reactie

Heb je beneden een decoder +tv staan en boven ook een decoder + tv staan en is het alleen met de decoder boven +TV dat je last hebt of begrijp ik het verkeerd ?

Als het zo is zal je decoder die beneden staat waarschijnlijk direct verbonden met een netwerkkabel aan je modem beneden en je je decoder beneden is dan waarschijnlijk via PLC's dus ene bij de modem via het stopcontact verbonden met een PLC (devolo) die boven steekt in het stopcontact en waarvan deze verbonden is met de decoder bioven.

De PLC's zijn nogal dikwijls de oorzaak van problemen dus zoals Peter zegt is het best van deze eerst te initialiseren.

zoals hier uitgelegd => hlik Hier

Ik veronderstel dat je 'Belgacom Update'-scherm krijgt omdat je de decoder even zonder spanning gezet het en terug op maar omdat er iets scheelt met de plc's krijg je waarschijnlijk een blauw scherm.

Mvg.

Reageer