bbox3 op ADSL lijn

  • 30 september 2014
  • 6 reacties
  • 427 Bekeken

Heb na jaren wachten door een toevallige lijntest ontdekt dat ik kan upgraden naar VDSL2, wellicht door de aanpassing van de max afstand naar 1600m. Daags nadien stond ik in de belgacom - sorry proximus- winkel. Zonder problemen aanvraag gedaan en bbox3 kit meegekregen, activatie van VDSL2 zou pas binnen 2 weken gebeuren maar ik kon de bbox3 al installeren. Op de bbox komen alle ledjes in de juiste toestand, op de statuspagina staat ook internet connected, maar ik kan met de PC aan geen enkele website. PC krijgt netjes IP adres, anders zou ik uiteraard ook niet aan de statuspagina kunnen.


Heeft iemand hier ervaring mee ?


Rudi

6 reacties

Inderdaad zou dit normaal gezien moeten werken als het vroeger ook werkte, het speelt trouwens geen rol of je nu een bbox2 of een bbox3 hebt staan op die lijn.


Nu heb je niet vermeld of je via wifi werkt of via Utp kabel aan de bbox verbonden bent, als het via wifi is zou ik eens proberen of het dan wel lukt via utp kabel.


NB: Ook niet vergeten van al je oude ADSL spitters weg te nemen
Bedankt voor de reactie.


Probleem heeft zichzelf blijkbaar opgelost, had mogelijk iets te maken met DHCP enabled op IPv6, maar niet op IPv4 en wat langer wachten.


Had nu eens met oude XP pc geprobeerd, daar werkte het mee, terug naar de nieuwe en daar ging het ondertussen ook.


Nu vol spanning afwachten op de activatie van de VDSL2, zou overmorgen moeten gebeuren


Waar kan ik eigenlijk zien op welke technologie en profiel de bbox verbonden is ?


Mvg


Als je surft naar de interface van je bbox3 http://192.168.1.1


daar moet je het ergens zien staan , ik heb nu wel geen bbox3 dus ik kan het zelf niet opzoeken ,


Is het een bbox3/S die je hebt


surf eens naar ► BBOX3 Statistics
Standaard kan je het niet zien staan in de configuratiepagina van de bbox3. Je moet expliciet surfen naar volgende link: http://192.168.1.1/57../gui/tpl/src/internet/wan.html" style="line-height: 21.2999992370605px; color: rgb(0, 104, 207); cursor: pointer; font-family: Calibri, sans-serif; font-size: 15px;" target="


Vervang 192.168.1.1 door het interne ip-adres van je bbox3 als je het veranderd hebt.
Net zoals je het ook ziet staan of op de tweede link klikt als je surft naar (zoals reeds gepost hierboven) 'surf eens naar ► http://bgctv.skynetblogs.be/#BBOX3Statistics" rel="nofollow '

Reageer