Vraag

MyNewHome


Reputatie 1

Ik stel voor aan Proximus om de naam “HELP”desk aan te passen…

  • ofwel blijkt de persoon aan de lijn niet op de hoogte te zijn van alle mogelijkheden;
  • ofwel is de persoon supervriendelijk… maar komen we geen stap verder…

Wat ze wel allemaal in koor zeggen… “wacht nog 24 uurtjes en dan kan u misschien nog eens even contact opnemen”.

Ondertussen zijn er al meerdere 24 uurtjes verlopen.

 

Mijn schoonouders verhuizen naar een nieuwbouw appartement waar de bouwpromotor ons een aanbod doet van MyNewHome… ze waren op dat ogenblik klant bij Telenet en ze besluiten dan toch maar op dit voorstel in te gaan… ondertussen zitten die mensen van eind de tachtig al enkele dagen zonder TV én Telefoon… in deze coronatijden worden tijden mensen dus letterlijk van de buitenwereld afgesneden.

 

Als Proximus zelfs “nieuwe” klanten geen service geeft dan heb ik twijfels voor de “vaste” klanten.

 

 

 

 

 


23 reacties

Reputatie 6
Badge +3

Dan vermoed ik dat de easyswitch procedure te snel is gebeurd dat wil zeggen dat de diensten bij Telenet vroeger zijn stopgezet dan de activatie op het nieuwbouw appartement bij Proximus. Zie hier : https://www.proximus.be/nl/id_b_cr_easyswitch/particulieren/blog/news/service/gemakkelijk-proximus-worden.html en hier :  https://www.bipt.be/consumenten/veranderen-van-vaste-operator Voer het klantennummer toe aan de privé velden van je forum profiel zodat de Proximus medewerkers dit kunnen nakijken.

Klik met je linkermuisknop op de eerste letter van je forum naam bij mij is dit F,vervolgens,Instellingen, alles waar er privé staat kan enkel maar gelezen worden door de Proximus medewerkers en de personen die onderhoud doen aan het forum.

 

 

Reputatie 7
Badge +4

Dit lijkt mij eerder een probleem van laattijdige aansluiting/activatie door Proximus op het nieuwe adres 

https://www.proximus.be/nl/id_cr_move/particulieren/verhuizen-zonder-zorgen.html

Verwittig ons 2 weken op voorhand. De technicus zorgt voor een pico bello installatie op je nieuwe adres.

Enkel Proximus-medewerkers kunnen dit oplossen ; er is normalerwijze een interventie/installatie ter plaatse nodig; indien dit reeds zou gebeurd zijn kan bovenstaande enkel te maken hebben met de activatie van de dienst TV/telefonie in de backend systemen en eventueel met de effectieve overdracht van het vaste telefoonnr van Telenet naar Proximus; m.b.t. dit laatste kan www.crdc.be uitsluitsel geven (wie is de actuele operator voor het betrokken nr)

 

 

@JB007 Als de mensen van proximus zelf hier straks langskomen zullen ze u verder kunnen op de hoogte brengen over de stand van zaken en het verder verloop.

Reputatie 1

Niks easyswitch.

Op 2/6 verhuis vaste lijn aangevraagd… op 9/6 kregen we het aanbod MyNewHome… op 10/6 de documenten, maar de verhuis vaste lijn moest toen gecanceld worden (bleek achteraf dat dit niet nodig was).

Ondertussen blijft het monddood bij Proximus voor wat betreft verdere afhandeling.

Ik ben het ook beu van naar de klantendienst te bellen want het antwoord is steeds hetzelfde…

Hun vast nr. was bij Proximus, hun TV bij Telenet. Ze zouden nu een pakket bij Proximus nemen.

 

 

 

 

 

Reputatie 6
Badge +3

@M_016  : Zoals ik het las waren de schoonouders eerst bij Telenet en pas in het nieuwbouwappartement bij Proximus. Dan is er toch wel easy switch van Telenet naar Proximus. (switchen van providers)  Het klopt ook van de nog niet doorgevoerde activatie/aansluiting.Nu na het antwoord van de TS heeft het inderdaad niets te maken met een easy switch maar gewoon een verhuis, zoals jezelf reed zei.

Reputatie 1

Omdat de schoonouders een 14-tal dagen bij ons zijn ingetrokken (in afwachting van de oplevering van het app.), hadden we reeds op 2/6 de verhuis van de vaste lijn aangevraagd (deze was reeds bij Proximus) én TV bij Telenet volledig opgezegd.

Telenet zou dan bij de oplevering terug alles komen aansluiten.

Nu met het aanbod MyNewHome hebben ze gekozen om al de diensten bij Proximus te nemen… en niettegenstaande het gebouw volledig in orde is gebracht door Proximus is het nu maar wachten om zelfs maar een afspraak te maken om een technieker aan huis te krijgen.

“U zal een e-mail krijgen”… maar die e-mail komt maar niet… en ik denk ook niet dat als die e-mail komt om een afspraak te maken dat die technieker daar morgen gaat staan.

Leg dat allemaal maar eens uit aan mensen van 88 en 85 jaar…

 

@JB007 Het is Gewoon afwachten tot iemand van Proximus zelf dit hier verder afhandel voor u , zij alleen kunnen er voor zorgen dat dit nu zo vlug mogelijk opgelost wordt of u verder inlichtingen geven wat er nu gaat gebeuren en of er bepaalde problemen zijn die moet opgelost worden enz…. 

straks komen ze hier wel langs.
Tip: Zeker nog niemand aanduiden als beste antwoord want dan zien ze dit mogelijks als opgelost.

@JB007 heb je dan moeten kiezen voor een fiberpack 

Reputatie 1

Zojuist een e-mail ontvangen om een afspraak te maken… eerst mogelijke… OP 25 JUNI  ?!?

Bevestiging van aanvraag ontvangen op 10/6 en nu vandaag 6 dagen later maar eerst een afspraak KUNNEN maken… is dit niet buiten proportie, waarom niet onmiddellijk bij het versturen van die aanvraagbevestiging een afspraakmogelijkheid maken, we hadden 6 dagen gewonnen.

Een bijkomende beproeving voor die mensen die door de coronamaatregelen niet tijdig in hun appartement konden en nu ook nog eens tot 25 juni zonder TV en telefoon worden gezet.

Vrijdag is er een algemene vergadering van alle kopers van zowel ons gebouw als het bijliggende… in totaal 27 appartementen… als ze me naar mijn bevindingen vragen…

Ik kan niet anders dan concluderen dan dat Proximus nodeloos tijd heeft verspild !

 

 

Reputatie 6
Badge +3

Proximus heeft 14 dagen de tijd dus aanvraag werd gedaan op 02/06 en op 17/06 heb je een mail gekregen. Volgens hun is dit binnen de afgesproken tijd. Maar ik begrijp wel wanneer dit niet werd meegedeeld aan u of aan uw schoonouders er niet de juiste informatie werd besproken. Begrijp mij niet verkeerd het is enorm erg om in deze zeer moeilijke tijden zonder tv en telefoon te zitten. Misschien kunnen de Proximus medewerkers nog een escalatie van de planning doorvoeren bij de desbetreffende dienst. Ik vermoed ook dat er een enorme achterstand is opgebouwd van verhuizen die in het begin van de COVID-19 niet zijn kunnen doorgaan. 

 

Hier kan je de procedure zien:

Hoe blijf ik op de hoogte van mijn verhuis?

Info over jouw verhuis zit ook in je MyProximus app, je kan er je afspraak raadplegen of wijzigen.
En we houden je ook proactief op de hoogte:

  • Je krijgt per e-mail bevestiging van je verhuisaanvraag
  • 2 dagen voor je verhuizing sturen we een sms
  • De technicus bevestigt zijn komst 30 minuten voor het afgesproken tijdstip
  • Gedurende de installatie kan je je vragen stellen aan de technicus.

Spijtig dat er nog niemand van proximus gereageerd heeft (hopelijk morgen beter) want het is ten slotte van hen dat er een hopelijk goed oplossing nog uit de bus komt, want met de theorie op hun site hoe het allemaal zou moeten verlopen dat helpt natuurlijk @JB007 niet veel verder, wel allemaal goed om weten maar het moet tenslotte ook uitgevoerd worden,.

Reputatie 1

En bijkomend probleem… IK heb hen geadviseerd om naar Proximus over te stappen voor hun nieuwe aansluiting. Ik blijf er bij… er is nodeloos tijd verkwist. Als ze nu gaan vernemen dat de aansluitingen van Telenet wel al kunnen… 

 

Het zou voor ons OOK spijtig zijn om zonder TV te zetten… maar we hebben alternatieven… smartphone, tablet, pc… die mensen hebben NIKS !

Niemand die op bezoek durft te komen… We hadden het ons anders voorgesteld. Men sprak van 10 dagen ?!? En daar hebben we ons op gebaseerd… en daar hadden men schoonouders zich al een beetje bij neergelegd en hadden gehoopt op een aansluiting deze week… NIET DUS.

 

 

 

Reputatie 6
Badge +3

Dat is jammer genoeg ook een probleem op dit forum dat sommige topics (vragen,discussies) over het hoofd gezien worden door de medewerkers.

Niet altijd over het hoofd gezien want deze topic staat er nog maar sinds vandaag op het hangt ook af  van wie (in bepaalde onderwerpen meer gespecialiseerd) en hoeveel personen op bepaalde dagen aanwezig zijn dit kun je trouwens gemakkelijk afleiden dat er op sommige dagen veel frequenter op het forum gereageerd wordt ….

Reputatie 1

Hadden men schoonouders geweten dat dit zo lang zou duren hadden ze nooit naar Proximus overgestapt, zeker weten.

En spijtig om te zeggen… ik heb medewerkers aan de lijn gehad… ze zijn supervriendelijk maar kunnen nooit antwoorden op je vragen… dan krijg je “even geduld”… en ze zijn weg voor enkele minuten… ik heb zelfs met eentje bijna 30 minuten aan de lijn gehangen… telkens was hij voor enkele minuten “vertrokken”, de laatste keer dat hij “vertrok” dacht ik zelfs dat hij mij vergeten was.

Ik zal ook nooit deze mensen een steen werpen, waarschijnlijk doen zij wel hun best, maar dan schiet hun opleiding schromelijk te kort.

 

De laatste, ik dacht “Sarina” verstaan te hebben, die was zeer accuraat en bij de pinken maar blijkbaar zijn hun ingrepen toch gelimiteerd.

 

 

zij moeten eigenlijk problemen die niet direct kunnen door hen opgelost worden doorgeven aan de achterliggende verantwoordelijke diensten en zij zijn dan natuurlijk afhankelijk van de feedback die hier al dan niet vroeg of laat komt. 

Maar er worden hier wel heel veel zaken opgelost ook dat mogen we nu ook weer niet vergeten, natuurlijk voor iemand die hier geen echte gewenste oplossing krijgt is dit uiteraard weer iets anders en frustrerend. 

Reputatie 1

@Martin  Zoals ik al zei, ik gooi die mensen geen steen, behulpzaam waren ze allemaal, alleen stel ik me vragen van de globale werking… telkens na elke vraag waren ze voor een tijdje van de lijn, verbind ons dan door naar iemand die wel een oplossing kan forceren…  en telkens “nog even geduld, als u morgen nog niets ontvangen hebt”… of “ik heb een ticket aan gemaakt, als u na 24 tot 48 uur nog niets gehoord hebt dan kan u ons terugbellen”.

Ondertussen zijn we 17/6 en kan de afspraak maar eerst plaatsvinden op 25/6… als men sneller had ingespeeld op de vraag dan hadden we 6 dagen ingewonnen en had deze waarschijnlijk nog deze week kunnen gebeuren.

En inderdaad die machteloosheid om onderworpen te worden een volgens mij toch niet perfect werkend systeem is frustrerend.

Reputatie 7
Badge +3

@JB007 Mijn oprechte excuses voor het ongemak. Ik heb nu een escalatie aangevraagd van dit dossier. De bevoegde dienst zal dit nakijken en jou hierover verder op de hoogte houden. Groetjes, Antonella

Reputatie 1

Hoop doet leven !

 

Reputatie 1

Vanochtend Proximus aan de lijn gehad en ze gaan bekijken wat er nog mogelijk is.

Maar… zo juist krijg ik een e-mail dat het oude nummer is gedeactiveerd… heb ik nooit gevraagd.

Alleen dacht een operator in het verleden dat bij een installatie van MyNewHome de verhuis van het oude nummer eerst moest gecanceld worden… maar blijkt nu dat het nummer gedeactiveerd werd.

Terug contact met de klantendienst en dit zou ook opgelost worden.

Ach, laat het ons beginnersfouten noemen… de laatste contactpersonen die ik aan de lijn heb gehad waren wel ingewerkt en wisten onmiddellijk waar de fout zat.

Hopelijk komt er goed nieuws en kunnen we er achteraf toch nog is om lachen

 

 

 

Reputatie 7
Badge +3

@JB007 De collega van de bevoegde dienst heeft me laten weten dat er deze namiddag een technieker zal langskomen voor de installatie en dat het telefoonnummer nadien geconfigureerd zal worden. Groetjes, Antonella

Reputatie 1

Inderdaad, ook zojuist bericht gekregen… prachtig nieuws om te gaan vertellen aan de schoonouders…

Eind goed, al goed en dan toch nog een “happy end”.

Ik durf me daar nu terug gerust te vertonen :grinning:

Iedereen bedankt om in dit gesprek mee te gaan !

 

 

Bij Proximus komt ten slotte altijd alles goed, toch als je ondertussen je geduld niet verloren hebt :slight_smile:

 

Reputatie 1

Ondertussen is alles geïnstalleerd en geactiveerd, nog juist het oude telefoonnummer verhuizen... maar de TV was hun grootste bekommernis.

Ze zaten al rustig te zappen !

De laatste contactpersonen hebben meer dan hun best gedaan, een klein misverstand halverwege het proces is dan toch nog netjes rechtgezet. Waarvoor dank.

Nu kunnen we vanavond op de algemene vergadering toch nog positief nieuws brengen over Proximus.

gr

 

Reageer