Vraag

Contact klantendienst

  • 6 July 2022
  • 5 reacties
  • 72 Bekeken

Reputatie 2

Als ik vroeger de klantendienst wilde bereiken, belde ik 080022800. Dan kreeg ik een menukeuze met als laatste “contact met een operator”. Nu belde ik opnieuw het nummer, maar ik kreeg niet meer de optie om een operator aan de lijn te krijgen; Kunnen jullie die optie terug activeren aub?


5 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Dag @Path het menu is aangepast van 9 mogelijke redenen van oproep naar 6. Als je bv keuze 1 (facturatie) maakt uit deze 6 opties, krijg je opnieuw 4 mogelijkheden. Als je hier dan 5 kiest -omdat de 4 andere niet voldoen aan je vraag - wordt je doorverbonden met een medewerker van de klantendienst. Groetjes, Heidi

@HeidiE 
Is dat dan nu bij elk van de 6 hoofdopties zo dat je eerst de “hoofdreden” moet kiezen om verder eventueel een menselijke tussenkomst te vragen?
Ik heb al een tijdje niet meer gebeld met de PX helpdesk (oef 😉 ), maar de ervaring met allerhande contactcentra, inzonderheid de ICT helpdesk van mijn werk tijdens telewerken,  leert me dat dikwijls de 1e keuzelijst niet de juiste reden waarom ik bel bevat.
Tenminste in mijn bewoordingen - als je begrijpt wat ik bedoel.  En hoe minder keuzes ….
 

Reputatie 7
Badge +3

@Mutlie Het keuzemenu van onze IVR is voortdurend in verandering, omdat er ook regelmatig nieuwe opties nodig zijn. Ik geef je opmerkingen door aan het betrokken team! Groetjes, Heidi

Ik begrijp de noodzaak aan verandering/vernieuwing wel, maar nieuw is niet noodzakelijk beter, nietwaar? In het keuzemenu moet iedereen zijn weg gemakkelijk kunnen vinden en dat lijkt me, gelet op de openingspost, niet helemaal gelukt. Alhoewel je op de nieuwe manier (als ik het goed begrijp tenminste) via het keuzemenu eerder (hopelijk) bij een specialist in de materie terecht komt. Wat dan weer beter is. Maar met het risico dat de klant zijn weg en dus de oplossing niet vindt en dan weer zijn ongenoegen moet neerschrijven.
Tja, je kan niet voor iedereen goed doen.
 

Het is altijd heel moeilijk om de ideale structuur op te bouwen zodat iedereen zijn weg vindt, en als je geen echte keuze vindt die past voor je probleem/vraag is het gemakkelijkste en belangrijkste dat  er gewoon op het einde van de opgesomde keuzes, je nog een laatste keuze krijgt om met iemand in contact te komen zodat deze je dan kan doorverbinden met de betrokken dienst waarover je probleem gaat.

Reageer