Vraag

Proximus TV bestellen zonder installatie

  • 29 December 2019
  • 6 reacties
  • 215 Bekeken

Hoe kan ik Proximus TV bestellen maar de installatie zelf doen?  In de bestelmodule vind ik nergens die mogelijkheid.  Ik moet er zelfs een dag en uur invullen dat de technicus langs mag komen. 


6 reacties

ter info: er zijn wel geen installatiekosten met Familus of Tuttimus pack.

Via technicus of zelf doen

> https://www.proximus.be/nl/id_cr_install_int_tv/particulieren/r-orphans/installatie-van-je-internet-tv.html 

https://www.proximus.be/dam/jcr:9eebcf27-2185-44f8-bcb3-e74b82e07c6b/Next-Step-doc-BGC-25127-WEB-CBU-201307-NL.pdf

Nog wat bijkomende info:
>
https://www.proximus.be/support/nl/id_sfaqr_tv_manual/particulieren/support/televisie/proximus-tv-installeren/tv-materiaal-installeren/proximus-tv-handleiding-en-installatiegids.html
>
https://www.proximus.be/support/nl/id_sfaqr_cable_global_surf/particulieren/support/internet/internet-thuis/installatie-en-kabels/hoe-uw-kabels-aansluiten-of-nakijken.html

De mensen van het proximus forum team kunnen u hieromtrent meer details geven en u verder helpen als ze morgen terug op het forum langskomen.

Bedankt Martin, maar ik heb me misschien onduidelijk uitgedrukt.  Mijn vraag was niet hoe je de installatie moet doen maar wel hoe je in de bestelling moet aangeven dat je het zelf wil doen.  Dat de installatie door een technicus gratis is weet ik.  Maar ik wil het zelf doen.  Dat zal meer moeite en tijd vragen maar dan weet ik tenminste hoe het werkt.  Handig als je later een probleem tegenkomt.

Reputatie 6
Badge +2

Als de installatie door een technicus gratis is zou ik niet twijfelen. En goed zien hoe hij het doet. Dan weet je het ook hé! Iedereen is vrij om te doen  zoals hij wil hé. 

Zelf doen lijkt me niet moeilijk, maar als je het zelf doet en niet alles lukt?

@Omniumtoursals je de bestelling doet en je krijgt niet de keuze mogelijkheid om zelf te installeren dan kun je ook wachten tot morgen zodat iemand van proximus zelf je hierbij verder helpt ….

De installatie houd inderdaad twee keer niks in zoals je in de handleidingen kunt vinden zie de links die ik meegestuurd heb.

het is gewoon in ‘t kort

  • rj11 kabeltje van de ntp2007/tf2007 (gemerkt met DSL) verbinden met de rj11 ingang van je bbox 
  • met de netwerkkabel voorzien van rj45 stekkers, een gele rj45 poort van je bbox verbinden met de j45 poort van je decoder.
  •  met de HDMI kabel, de hdmi uitgang van je decoder verbinden met een hdmi ingang van je TV en op je TV deze ingangsbron kiezen.
  • alles  onder spanning zetten en afwachten tot je beeld op tv krijgt 

op de decoder zal bv o.a gevraagd worden je telefoonnummer ….

en klaar is kees.

 

Persoonlijk zou ik ook gewoon de technieker laten komen installeren en ondertussen kun je hem nog wat vragen stellen enz…

Ik heb vroeger ook de installatie zelf gedaan maar er waren toch problemen en is de technieker dan nog uiteindelijk moeten langs komen, enfin jij beslist tenslotte zelf ik geef het alleen als info mee.

Bedankt @Martin voor de uitvoerige hulp.  Ik zal inderdaad best de technieker laten komen.  Als er later problemen opduiken of ik wil iets veranderen dan kan ik nog in de handleidingen gaan kijken.

Reputatie 7
Badge +3

@Omniumtours 

beste,

ik hoop dat je ondertussen je bestelling hebt kunnen ingeven ?

Proximus gaf vroeger wel de mogelijkheid wel om zelf een installatie te doen.

Maar het bleek bij evaluatie van het systeem dat er nog veel te vaak achteraf een technieker moest langskomen, wegens onduidelijkheden, fouten, of problemen.  En wie betaalde dan de extra kosten ?  Altijd discussie. Dus : nu steeds een technieker die even langskomt en de nodige uitleg geeft. 

met vriendelijke groeten,

Tina

 

Reageer