Vraag

Tarieven voor op zee/satelliet? Pakketten?

 • 3 September 2023
 • 2 reacties
 • 294 Bekeken

Waar vind ik de tarieven van proximus voor op zee (cruise van Engeland naar Canarische eilanden)? Zijn er mogelijkheden of pakketten hiervoor?


2 reacties

Reputatie 7
Badge +4

FYI

Ik vrees dat hiervoor geen specifieke opties voorhanden zijn = daily roaming pass niet van toepassing 

Tarieven voor satellietverbindingen zijn blijkbaar niet direct terug te vinden op de website (en waarschijnlijk functie van  door de cruisemaatschappij gehanteerde marges indien gebruik gemaakt wordt van het lokale netwerk van het cruiseschip) 

Internationale en roamingtarieven per land | Proximus

 • Uitzonderingszone:
  Angola, Burundi, Comoren, Cuba, Djibouti, Equatoriaal-Guinea, Ethiopië, Guam, Libanon, Libië, Maldiven, Nieuw-Caledonië, Oman, Salomonseilanden, Somalië, Syrië, Venezuela, Zimbabwe, Bhutan, St. Pierre en Miquelon, Sao Tomé en Principe, Turkmenistan, Falklandeilanden, Cruiseschepen en veerboten, Satellieten.

 

Bij telefoonoproepen en dataverbindingen in niet-terrestrische zones (bv. vanop een boot tijdens een cruise of vanuit een vliegtuig) wordt gebruikgemaakt van satellietnetwerken die tot een andere geografische zone behoren. Ze worden daarom buiten de Europese Unie beschouwd. Het nationale tarief is niet van toepassing op deze communicatie en de roamingkosten ervoor zullen worden gefactureerd.
Wanneer u (onbedoeld) verbinding maakt met niet-terrestrische netwerken, kan dat uw factuur flink doen oplopen. Om dat te vermijden, kunt u voor een van de volgende opties kiezen:

 • alle oproepen, sms’en en internetverbindingen via niet-terrestrische netwerken blokkeren
  • de vliegtuigmodus van uw toestel inschakelen via de instellingen
  • gratis de deactivering (opt-out) van roaming buiten de Europese Unie aanvragen via uw MyProximus-app of het nummer 6060 om verbinding met deze netwerken onmogelijk te maken terwijl u nog wel gebruik kunt maken van roaming binnen de Europese Unie
 • uitsluitend internetverbindingen via niet-terrestrische netwerken blokkeren door de deactivering (opt-out) van internetverbinding in niet-terrestrische zones aan te vragen. In dat geval behoudt u de mogelijkheid om te telefoneren en te sms’en via niet-terrestrische netwerken aan de tarieven die buiten de Europse Unie gelden en de mogelijkheid om gebruik te maken van roaming binnen de Europese Unie. Om uitsluitend uw internetverbinding via niet-terrestrische netwerken te blokkeren, volgt u de stappen beschreven in deze link.

 

De tarieven van toepassing voor bv. uitzonderingen zoals Angola en de Falklandeilanden kunnen u een idee geven van de mogelijke kostprijs 

Proximus medewerkers (moderatoren) zijn vanaf maandag terug aanwezig op dit publieke forum

Reputatie 7
Badge +3

@M_016 

bedankt voor gegeven info… 

@Marc G. 

kan je hiermee verder?

via een shop of klantendienst 080022800 kan je ook meer info bekomen.

Groeten

Tina

Reageer