Vraag

sms ontvangen op nieuw toestel lukt niet

  • 10 December 2021
  • 5 reacties
  • 466 Bekeken

Mijn moeder kocht gisteren een nieuwe NOKIA G20. Zij heeft een abonnement (Flex pack) bij Proximus sinds vele jaren. Nu hebben we de SIM-kaart van haar oude NOKIA 5 in de nieuwe gsm gestoken, maar het rare is dat ze op deze nieuwe gsm geen sms’en kan ontvangen. De sms’en die we sturen komen nog allemaal op die oude Nokia 5 terecht. Ze kan wel sms’en sturen met de nieuwe gsm, en die worden ook ontvangen door de bestemmeling.

Wat zou hiervan de oorzaak kunnen zijn? De telefoonnummers zijn via synchronisatie overgezet naar de nieuwe telefoon, dus als er gebeld wordt is het op de nieuwe gsm. Het is dus enkel een probleem met de sms’en. Zij kan ook nog steeds via deze oude gsm zelf sms’en sturen/beantwoorden, hoewel de SIM-kaart er dus niet meer in zit.


5 reacties

wat bedoel je met synchronisatie overgezet , wil dit zeggen dat er nog een oude sim in de nokia zit en een nieuwe sim in de nieuwe nokia waarvan het oude nummer overgezet geweest is op de nieuwe sim.

Dan is het overzetten niet in orde, maar iemand die van proximus zelf is komt hier niet langs tijdens het weekend.

Je kan dan wel bellen naar het gratis nummer 0800 22 800 van de helpdesk tijdens het weekend zelf nu ook nog tot 22u.

Haar contacten zijn via haar Google-account overgezet geweest via synchronisatie, dus ook foto’s en bestanden die in haar Drive stonden kan ze nu ook op de nieuwe gsm zien.

Er is geen nieuwe SIM-kaart, het is de SIM uit de oude Nokia die we eruit gehaald hebben en in haar nieuwe Nokia gestoken hebben. Ze heeft ook geen nieuw nummer, enkel het toestel is nieuw.

Maar als iemand van haar contacten een sms stuurt, dan krijgt ze die dus enkel op die oude Nokia, niet op haar nieuwe toestel.

Aangezien de sim niet meer in de oude nokia zit kunnen er geen sm’sen toekomen via het mobiel netwerk, dan moet dit volgens mij via een ander weg gebeuren bv over wifi.

Wordt daarvoor één of ander app gebruikt zodat dit via wifi gebeurt?

bvb als iemand met een iphone opbelt kan dit via wifi zie uitleg Als u op uw iPhone, iPad of iPod touch geen berichten kunt versturen of ontvangen - Apple Support (BE) > Als de beller bvb bellen via wifi inschakelt heeft , kan die u sms-berichten versturen via wifi.

Reputatie 4
Badge +1

...zoals Whatsapp, daarmee blijf je bellen en sms’en alsof er een SIM aanwezig is, vermits dat allemaal via wifi gebeurt. Staat er op het nieuwe toestel ook Whatsapp ? ( op het oude toetel wifi uitzetten kan je ook eens proberen, mogelijk neemt dat whatapp oproepen aan alvorens het nieuwe dat doet. Géén sms kunnen verzenden is abnormaal....Instelling op nieuw toestel nazien voor telefoonverbinding (zowel mobiele data als wifi aanzetten)

Het kan inderdaad ook niet anders dan dat het via wifi moet gebeuren aangezien er geen simkaart meer in zit. 
Aangezien de simkaart in de nieuwe gsm zit zou  whatsapp ook beter verwijderd worden op de oude gsm aangezien whatsapp gekoppeld is aan de simkaart die in de nieuwe gsm zit.

WhatsApp-gesprekken behouden op nieuwe telefoon 

Reageer