Sticky

Refurbished smartphone: goed voor de planeet, goed voor je portemonnee

  • 16 September 2021
  • 0 reacties
  • 473 Bekeken
Refurbished smartphone: goed voor de planeet, goed voor je portemonnee
Reputatie 7
Badge +4

Je smartphone vervangen hoeft niet (te) duur te zijn. En het kan zelfs op een ecologisch verantwoorde manier. Koop je liever niet nieuw? Naast de ‘traditionele’ tweedehands smartphones kun je ook een refurbished model overwegen: gered van de vuilnisbelt en met zorg gereviseerd en voorbereid op een tweede leven.

Hoezo, 'refurbished'?

Simpel gezegd zijn refurbished of ‘gereviseerde’ smartphones telefoons die een volledig onderhoud hebben gekregen. Ze zijn zeker niet nieuw … maar ze zijn ook niet echt tweedehands. Want voordat ze doorverkocht worden, worden ze van A tot Z schoongemaakt, gerepareerd en getest. Scherm, batterij, camera, video, opladen, geluid … Elk onderdeel wordt nagekeken en, als het nodig is, vervangen. Doel? Een apparaat aanbieden dat gegarandeerd 100% functioneel is, tegen een zeer voordelige prijs.

Van A+ tot C: kwaliteitsgarantie

Allemaal goed, maar hoe kun je gerust zijn over de kwaliteit van zo’n smartphone? Een score van A+ tot C biedt op dat vlak transparantie:

  • A+ of ‘als nieuw’: uitstekende staat
  • A of ‘zeer goede staat’: er zijn een aantal imperfecties aanwezig
  • B of ‘goede staat’: gebreken duidelijker en zichtbaarder
  • C of ‘correcte staat’: zichtbare krassen en uitgesproken gebruikssporen

Uiteraard variëren de prijzen per score. Maar door voor een hogere klasse te kiezen, koop je zeker een smartphone die nog (zeer) goede jaren voor de boeg heeft. Over het algemeen zijn refurbished smartphones 30 tot 50% goedkoper in vergelijking met nieuwe modellen, voor een kwaliteit die daar heel dicht bij in de buurt komt. Bij Proximus genieten refurbished smartphones overigens ook van 2 jaar garantie, net als op een nieuwe gsm.

Goed voor de planeet

Ze zijn niet alleen goed voor je portemonnee. Refurbished smartphones hebben nog een ander groot voordeel: je kunt kwaliteitsvolle smartphones hergebruiken, zonder dat je nieuwe toestellen hoeft te produceren. Een gewetensvolle en ecologische aanpak, die goed is voor onze planeet en perfect past bij de duurzame ambities van Proximus.

Dankzij het herstellen van smartphones wordt de CO2-uitstoot verminderd, een deel elektronisch afval geëlimineerd en worden er minder grondstoffen gebruikt. Kortom: een geweldige manier om geprogrammeerde veroudering tegen te gaan en onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Bovendien worden van de 17 zeldzame metalen die onze planeet kent, 16 gebruikt bij de assemblage van een smartphone. Het verlengen van de levensduur en het gebruik ervan is daarom essentieel.

Met refurbished smartphones spelen we in op jouw wens om verantwoord te consumeren.

Don’t miss the call

De planeet heeft ons nodig, en Proximus heeft besloten die oproep te beantwoorden. Door refurbished smartphones aan te bieden dus, maar niet alleen dat. Sinds 2019 moedigen we met de actie ‘Don’t miss the call’ alle Belgen aan om hun oude gsm bij ons binnen te brengen. Want waarom zou je die weggooien als de materialen voor 90% recycleerbaar zijn?

Iedereen wint daarbij: als klant krijg je een voucher en wij zamelen grondstoffen in die nog gebruikt kunnen worden, wat dan weer goed is voor het milieu. In 2021 wil Proximus in totaal 150.000 gsm’s inzamelen.

Meer weten over de duurzame initiatieven van Proximus? Ontdek hoe we met geavanceerde technologieën bijdragen aan een groenere samenleving.

Waar vind je een refurbished smartphone?

Proximus biedt refurbished smartphones aan van de beste kwaliteit op de markt, zowel online als in de Proximus Shop. Alle defecte onderdelen zijn vervangen en de apparaten zijn volledig gereinigd en gedesinfecteerd. Extra bonus: je krijgt 2 jaar garantie, net als op een nieuwe smartphone. Ontdek meteen ons volledige assortiment!

 

 

 


0 reacties

Geen reactie

Reageer