Sticky

Proximus maakt roaming buiten de EU eenvoudiger, voordeliger en vrij van zorgen

  • 18 June 2021
  • 6 reacties
  • 140 Bekeken
Proximus maakt roaming buiten de EU eenvoudiger, voordeliger en vrij van zorgen
Reputatie 7
Badge +4

In de EU-zone zijn roamingkosten intussen al enkele jaren verleden tijd. Buiten de EU kunnen die kosten echter wel nog flink oplopen. Nu reizen deze zomer opnieuw kan, pakt Proximus uit met een nieuw en voordelig roamingaanbod zodat alle klanten ook buiten de EU zorgeloos geconnecteerd kunnen blijven.

Beste klanten,

We zijn blij jullie aan te kondigen dat Proximus op 1 juli een nieuw en eenvoudig roamingaanbod buiten de EU lanceert voor alle klanten.

We stellen vast dat heel wat mensen onze bestaande roamingopties vandaag nog al te vaak vergeten te activeren op hun reisbestemming of hun mobiele diensten er simpelweg niet durven te gebruiken uit schrik voor torenhoge facturen. Ons nieuwe roamingaanbod zal ook hier komaf mee maken.

Daily Roaming Pass

Met de Daily Roaming Pass zullen alle residentiële klanten en kleine bedrijven hun mobiele abonnement buiten de EU kunnen gebruiken voor een vast bedrag per dag, net zoals zij dat thuis zouden doen:

-  € 5,95/dag voor zone A (landen als de Verenigde Staten, Zwitserland, Marokko en Canada) met een maximum van € 59,50 per maand;
- € 11,95/dag voor zone B  (minder frequente bestemmingen als Laos, Vietnam, …) met een maximum van € 119,50 per maand.

Zodra je buiten de EU belt of gebeld wordt, een sms/mms verstuurt of data verbruikt, wordt de Daily Roaming Pass automatisch geactiveerd voor de volgende 24 uur. Je gebruikt op dat moment gewoon de minuten, sms'en en data die bij je abonnement zijn inbegrepen om te communiceren in het land waar je reist en naar België. Zelf hoef je dus helemaal niets te doen. Handig toch?

Bovendien worden per kalendermaand maximaal 10 Daily Roaming Passes aangerekend. Vanaf de 11e Daily Roaming Pass gebruik je je mobiel abonnement net zoals in België zonder extra kosten gedurende de rest van de maand.


Meer datavolume tegen een scherpe prijs

Voor onze professionele klanten verlagen we dan weer drastisch de prijs voor het verbruik van data buiten de EU, van € 12/MB naar € 0,20/MB, excl. btw, behalve voor de uitzonderingszone. Heel concreet betekent dit dat de klant veel meer data kan verbruiken voor de limiet van € 60 wordt bereikt en het dataverkeer wordt geblokkeerd.

Daarbovenop verhogen we alle volumes in de bestaande roamingbundels, verlagen we de prijs voor het dataverbruik buiten de bundel naar  € 0,20/MB en passen we ook de landenzones aan. Zo worden Andorra en Monaco toegevoegd aan de EU-zone en voegen we een aantal landen van de uitzonderingszone toe aan de topbestemmingen. Dit is bijvoorbeeld het geval voor Tunesië. 

 

Via de MyProximus-app zal je op elk moment je verbruik kunnen raadplegen.

 

Het nieuwe roamingaanbod is opnieuw een mooi bewijs van hoe we onze merkbelofte 'Think possible' concretiseren en voortdurend op zoek gaan naar oplossingen om het leven van onze klanten te vergemakkelijken of onze professionele klanten slimmer te laten werken.

 

De juiste tarieven vind je hier terug : 

Internationale en roamingtarieven per land | Proximus


6 reacties

is er eigenlijk roaming met 5G ? op site proximus staat van niet maar verschillende gebruikers op forum  melden wel gebruik zwolle nederland dusseldorf duitsland

Reputatie 6
Badge +3

Als 5G inbegrepen is in je abonnement dan is Proximus dit onder dezelfde voorwaarden als in België aan te bieden binnen de EU.

 

 

Kan een toerist 5G-roaming gebruiken in België?

Momenteel is 5G-roaming niet beschikbaar voor toeristen op bezoek in België, maar roamen kan nog steeds op de 3G- en 4G-netwerken van Proximus.

is er eigenlijk roaming met 5G ? 

staat op hun site als volgt vermeld:

Momenteel is 5G-roaming niet beschikbaar voor toeristen op bezoek in België, maar roamen kan nog steeds op de 3G- en 4G-netwerken van Proximus.

in frankrijk kan je 5g roamen met het Bouygues Télécom netwerk.

Reageer