Vraag

wat met meer Proximus Public Wi-Fi in appartement

  • 22 July 2021
  • 6 reacties
  • 102 Bekeken

Reputatie 2
Badge

Hallo;
als je meerdere proximus klanten in appartement hebt hoe zit het dan met de benamingen van Proximus Public Wi-Fi? Bvb hoe kan je weten wiens modem je gebruikt?


6 reacties

Dat speelt totaal geen rol deze die best binnenkomt zal normaal gezien ook best gekozen worden, het dataverbruik gaat er toch af bij deze persoon die inlogt op public wifi

Reputatie 7
Badge +4

Cfr info Martin

Bvb hoe kan je weten wiens modem je gebruikt

Dit kun je normaal niet te weten komen tenzij er slechts 1 Proximus (gewoon) WiFi netwerk in de buurt/omgeving gedetecteerd wordt

In principe wordt het sterkste voorhanden public WiFi signaal gekozen (en het data gewoon gaat af van het verbruik van de public WiFi gebruiker - op basis van zijn login - en niet van de eigenaar van de betrokken aansluiting/Bbox)

 

je kunt wel weten welk  SSID het is bvb via de wifi analyzer app op je smartphone en zo zou je natuurlijk speurder kunnen spelen en rondlopen in het gebouw en als het wifi signaal met dat ssid het grootst is dan weet van wie. Het nu ook zo dat niet altijd het sterkste signaal gekozen wordt maar je kunt zelf, bvb weer via de wifi analyzer of afgaand op je wifi aanduiding (aantal streepjes) op je toestel,  het sterkste signaal kiezen indien je toestel niet het grootste wifisignaal genomen heeft. 

Reputatie 6
Badge +2

Hallo;
als je meerdere proximus klanten in appartement hebt hoe zit het dan met de benamingen van Proximus Public Wi-Fi? Bvb hoe kan je weten wiens modem je gebruikt?


Waarom zou je dat willen weten ???

Aan de hand van het MAC adres kan je zien welker andere SSID’s tot dezelfde B-box behoren.

Dat geeft je misschien een indicatie wiens B-box je gebruikt?

Reputatie 2
Badge

@philippe_d 

Gewoon uit interesse. Nu zie je “Proximus Public Wi-Fi”.

Verschijnen er dan meer van die in de lijst van Wi-Fi networks, of komen al die publics onder dezelfde noemer? 

onder de zelfde noemer bv bij mij komen er twee binnen

 

Reageer