Vraag

Upload proximus cloud


Mijn foto’s worden niet meer opgeladen naar de mobiele applicatie van proximus cloud op mijn smarthpone. Ik heb een bijkomend abonnement van 2,95€/maand hiervoor (100GB)


17 reacties

kun je nog uploaden via https://www.proximuscloud.be/

ja via pc gaat het blijkbaar wel maar dat gebruik ik niet zo veel

heb je de applicatie al opnieuw geïnstalleerd , maar als iemand van het proximus forumteam zelf hier de draad opnemen kunnen ze u ook verder helpen.

ja verwijderd en opnieuw geïnstalleerd, ook manueel proberen opladen, krijg melding upload voltooid maar geen foto’s

Reputatie 7
Badge +4

ja verwijderd en opnieuw geïnstalleerd, ook manueel proberen opladen, krijg melding upload voltooid maar geen foto’s


kan je andere bestanden wel uploaden behalve foto’s ?

neen….

Reputatie 6
Badge +3

Heb je een beveiligingsapp geïnstalleerd op jouw smartphone? Heb je het zowel getest draadloos verbonden via Wi-Fi als mobiel via de GSM mast? Geeft dit hetzelfde resultaat?.

tot ongeveer half juni werden ze automatisch upgeladen, sindsdien is dit gestopt, heb niets veranderd aan de instellingen van mijn gsm, wifi als 4G geeft hetzelfde resultaat

dan zal er toch nog eens grondig bij Prox alles moeten nagetrokken worden volgens mij.

Reputatie 6
Badge +3

Dan ligt het probleem eerder bij Proximus. Want als jezelf geen beveiligingsapp geïnstalleerd heb dan zou het moeten blijven werken.

Aangezien dit hier nog voorvalt heb ik ook sterk het vermoeden

Beste, ik denk het probleem te hebben ontdekt, ik ben er nog niet volledig uit maar het lijkt mij plausibel. Ik heb een samung smartphone, sinds mijn vorige update een paar weken geleden heb ik nu pas gemerkt dat mij foto’s worden opgeslagen als een heic.bestand (niet meer standaard jpg); mogelijks is dit het probleem van het niet opladen op de cloud. …..

Dat zal inderdaad wel de reden zijn, ik denk dat Apple met dit formaat begonnen is op de iphone enz. omdat de compressie nog groter is dan bv jpg. je kunt daar ook het opslagformaat kiezen.

zie ook voor samsung >
             - https://www.technologieshare.com/heres-how-to-make-galaxy-s10-camera-photos-take-less-storage-space

 - https://www.google.com/search?q=foto+heic+bestand

Reputatie 6
Badge +3

Voor de synchronisatie worden maar een beperkt aantal bestandsformaten ondersteund, wanneer het synchronisatie programma een bestandsextensie .heic ziet en niet kent wordt dit overgeslagen en niet verzonden naar jouw cloud.

Het kan alleen maar opgelost worden als prox dit formaat kan integreren.

Reputatie 6
Badge +3

Dat is inderdaad correct wat je zegt. Dee voorlopige workaround is het opgslagformaat op jouw smartphone aanpassen zodat deze foto’s opslaat in jpeg.

Ze hebben vroeger ook nog bepaalde bestandsformaten toegevoegd, de welke weet ik niet juist meer.

Reageer