Vraag

POP email account maken lukt niet

  • 24 maart 2019
  • 9 reacties
  • 133 Bekeken

Na een zware pc crash heb ik mijn oude email programma terug geïnstalleerd. Nu lukt het me niet langer om een POP email account aan te maken, omdat automatisch een IMAP account gemaakt wordt. Ik gebruik Eudora mail. Met IMAP werkt alles perfect, maar ik wil mijn mails van de Proximus mail server afhalen als ik inlog, en ze dus bewaren op mijn eigen PC.

Elke keer als ik een nieuw account maak, en de juiste POP gegevens invul (zoals aangeduid op de site) krijg ik de melding dat dit een IMAP account is.

Hoe kan ik dit aanpassen, zodat ik elke keer als ik inlog om mijn email te lezen, ook alle mails van de server verdwijnen? Dank!

9 reacties

Reputatie 7
Badge +5
ik weet nu niet hoe het met Eudora zit maar volgens ik al eens gelezen heb zou je in sommige mail clients kunnen instellen dat deze verwijderd worden op de server zelf in IMAP.
Iemand een idee hoe je dat doet?
Reputatie 7
Badge +5
bv met thunderbird kan je de mails verplaatsen naar locale mappen en dan blijven ze daar staan op de computer en aangezien ze dan niet meer in de inbox staan worden ze tijdens het synchroniseren met de mailserver daar ook verwijderd.
Heb je in Eudora dan ook geen lokale mappen!
Ok, die lokale mappen heb ik inderdaad. Maar hoe precies doe je dat? Filters maken, en inkomende mails naar de mappen leiden?
Reputatie 7
Badge +5
je zou inderdaad met filters kunnen werken, als het maar om één mailbox gaat zou je in je lokale folder mappen kunnen maken en ze daar zelf naartoe verplaatsen, dat vraagt natuurlijk iets meer werk.
Kun je eigenlijk niet kiezen in Eudora bij het aanmaken van een nieuwe mailbox voor zelf instellen en dan een pop mailbox aanmaken …
https://www.mediawax.be/nl/helpdesk/21-Eudora-instellen
Ik kan wel nieuwe mailboxen instellen, maar allen worden automatisch een IMAP mailbox, ik zie niet hoe ik een POP mailbox kan maken...
Reputatie 7
Badge +5
Is dat dan de zelfde versie van voor de crash dat je geinstalleerd hebt, zou er mss helpen moest je eens de recentste versie van Eudora installeren.
PS: heb nog eens gegoogeld
als volgt klik hier b.v. hier ook nog wat uitleg :
How to set up POP3 email and IMAP on Eudora
Mss kunnen andere Eudora specialisten je nog beter verder helpen en eventueel ook eens de vraag stellen op http://userbase.be/forum
Reputatie 7
Badge +3
Ter info:
https://www.znetlive.com/kb/469C/support/technical-support/email-program-setup/imap-pop-on-eudora.html

misschien helpt het....
Heb de nieuwe versie geinstalleerd.

Is dat dan de zelfde versie van voor de crash dat je geinstalleerd hebt, zou er mss helpen moest je eens de recentste versie van Eudora installeren.
PS: heb nog eens gegoogeld en vind hier ook nog wat uitleg :
How to set up POP3 email and IMAP on Eudora

Reageer