Vraag

internet werkt heel slecht (door DNS?)

  • 8 June 2022
  • 2 reacties
  • 107 Bekeken

Sinds een tijdje werkt het internet bij ons verschrikkelijk slecht. De lijn op zich lijkt goed, een bestand downloaden gaat v. ook aan de normale snelheid, maar webpaginas openen blijft vaak steken op een wit blad voor het verschijnt of krijgt met een “page cannot be loaded” met iets van DNS timeout vanonder.

Als men een pagina opent met heel veel afzonderlijke prentjes zoals HLN is het vaak zo dat de helft blanco blijft en men moet refreshen om iets te krijgen. Heel vervelend!

Ik het in de Proximus doos gekeken om daar misschien een andere DNS server in te stellen maar denk niet dat het op die manier kan, maar is er iets aan de gang met die van Proximus?


2 reacties

Reputatie 7
Badge +4

De DNS servers in de Bbox kunt u inderdaad niet wijzigen

In afwachting van een reactie van een Proximus medewerker (moderator) eventueel ondertussen een “hard reset” van de Bbox doorvoeren in een poging om een verbetering te bekomen (tenzij u specifieke regels voor de behandeling van uw internetverkeer ingevoerd zou hebben teneinde eventueel verlies ervan te vermijden)

Je b-box 3V modem resetten - Bing video

 

 

@marcs8400 je zou wel als het om een laptop gaat daar een DNS server kunnen instellen  ipv dat deze van de bbox gebruikt wordt bv deze van google 8.8.8.8 & en second  DNS  8.8.4.4.

Reageer