Vraag

Archer c5400x glasvezel geen verbinding


hallo

Is hier iemand slim om mij te helpen. Ik heb TPLink Archer c5400x gekocht en ik heb problem met wan connectie. User en password van pppoe zijn juist en toch is ergens misluk. Welke settings moet ik na zien om verbinding maken met glasvezel router van proximus. Bedankt


25 reacties

je hebt die verbonden aan de lan ingang van je bbox3v+ die op zijn beurt verbonden is met de glasvezelmodem veronderstel ik, maar ik denk dat dit niet mogelijk is om een pppoe sessie op te starten  op je TP-link

iemand van proximus zelf komt pas overmorgen hier terug op het forum.

Bedankt voor U snel reactie maar ik wil niet 3 routers thuis hebben twee is al genoeg en ik ben echt niet gelukkig met mijn b-box3 router. Ik spel heel veel via internet streaming ook en nog iptv daarom ik heb ac5400x gekocht maar is natuurlijk nu miserie met verbinding.

@piotr.smolen volgens mij is het niet mogelijk om een andere router op de glasvezelmodem aan te sluiten.

Anders moet je op het http://userbase.be forum (http://userbase.be/forum) ook ondertussen eens de vraag stellen daar zitten ook wel leden die hierover het één en ander weten .

NB: persoonlijk heb ik nog geen ervaring met aansluitingen via glasvezel en er zijn nog niet genoeg posten geweest op het forum hier, waar al over dergelijke manier een router kan aangesloten worden over een glasvezel besproken werd.

Reputatie 6
Badge +3

Voor de Archer VR400 moet je van de glasvezelmodem een UTP kabel verbinden met de Gigabit WAN poort van de Archer. Zie deze afbeelding: https://www.tp-link.com/nl/home-networking/dsl-modem-router/archer-vr400/ Dat zou ook moeten werken voor jouw model. Je hebt ook nog firmwareupgrades: https://www.tp-link.com/nl-be/support/download/archer-c5400x/#Firmware

@familievandesype ben je daar zeker van dat je uw eigen router kan aansluiten op de glasvezelmodem, moet proximus dan een instelling komen doen op die router of zo, heb je dit dan ergens kunnen vinden dat dit zomaar mogelijk is ?

Reputatie 6
Badge +3

Mijn punt was dat Archer’s aangesloten kunnen worden op een glasvezelmodem. Proximus kan natuurlijk altijd wel beperking opleggen dat enkel maar hun apparatuur werkt. Neen, ik heb geen 100% zekerheid, aangezien Proximus toch heel wat beperkingen oplegt wanneer je niet-Proximus apparatuur wil gebruiken. Het kan ook zijn dat er een aanpassing nodig is op de glasvezelmodem zelf. Wat ik betwijfel of Proximus dat wel wil doen.

Nu zijn we weer op de zelfde golflengte, want ik dacht uit je uitleg dat je bedoelde dat je zeker was dat dit zo direct ging werken.

Reputatie 7
Badge +4

Ter info: dus ja het is mogelijk maar...

https://www.edpnet.be/nl/support/bestellen/internet/meer-informatie-over-fiber/welke-routers-kan-ik-gebruiken-op-mijn-fiber-verbinding.html

Dat is positief nieuws maar ik vraag mij af of er dan toch settings moeten gebeuren door proximus of niet maat jet kan zijn dat ik mij vergis ik dacht dat ergens gelezen te hebben of zou het mss zijn om een tweede fiber poort te kunnen gebruiken ik weet het niet meer, 

Dan kan @piotr.smolen eens proberen 

en of je een router kunt aansluiten achter je bbox waar je een tweed pppoe sessie kunt opbouwen zou dan ook moeten lukken of is het dan dat dat ik ooit gelezen heb dat niet mogelijk was via fiber?

ik zit dus met meer vragen dan antwoorden :slight_smile:

Reputatie 6
Badge +3

Blijkbaar zijn er toch extra parameters nodig want wanneer je bij edpnet bij de configuratie gaat kijken van de fritzbox worden er automatisch de parameters opgehaald van de fibermodem. Normaal gezien zou het moeten werken wanneer je de Fritzbox 7530 gebruikt. Want edpnet gebruikt gewoon hetzelfde netwerk als dat van Proximus. De Archer heeft gigabit poorten, ook om IPTV te configuren (pagina 76 in de handleiding): https://static.tp-link.com/2020/202001/20200115/1910012631_Archer%20C5400X%20%201.0_UG_REV1.1.0.pdf en ook WAN aggregation inschakelen pagina 24. Hier hoe dat je dit moet instellen bij ASUS maar tp link heeft gelijkaardige instellingen: https://www.asus.com/be-nl/support/FAQ/1034366/

Normaal gezien zou het moeten werken wanneer je de Fritzbox 7530 gebruikt. Want edpnet gebruikt gewoon hetzelfde netwerk als dat van Proximus.

dat wil daarom nog niet met 100% zekerheid zeggen dat er niks moet geconfigureerd worden eerst via Proximus bvb ? ik blijf met mijn twijfels zitten :relaxed:

Reputatie 7
Badge +4

De info op de edp-website is mijns inziens nochtans duidelijk

:ja er kan een pppoe ssessie opzetten maar u moet ook een VLAN 10 kunnen creëren

Werkwijze uitgelegd op TP-Link website (weliswaar voor een andere router)

https://www.tp-link.com/nl-be/support/faq/1585/

=

nagaan of Proximus als ISP is voorhanden in setup menu Archer C5400X 

https://static.tp-link.com/2020/202001/20200115/1910012631_Archer%20C5400X%20%201.0_UG_REV1.1.0.pdf

indien niet “Custom”-configuratie handmatig op te zetten

Vermits ik noch fiber proximus noch een router Archer c5400x heb, kan ik evenwel niet meer doen/helpen

 

De uitleg is duidelijk dat je de fritz kunt gebruiken als je dit leest is waaar, maar ……

Ik ga het dan anders vergelijken je kunt ook een fritz gebuiken volgen prox op een koper vdsl lijn maar zoals je weet moeten er wel bepaalde instellingen gebeuren zie maar het probleem als je een V6 aansluit ….. 

Dus het is wel mogelijk maar die “maar”is er dikwijls te veel aan en wordt niet altijd glashelder uitgelegd dat er ook nog een maar is , het zou uiteraard heel simpel moeten zijn en mss zal het gewoon desnoods nodig zijn om prox even te contacteren om iets in te stellen op je fiberlijn,

daar zou ik graag het duidelijk antwoord van @Proximus zelf voor krijgen

en dan zijn mijn twijfels ook van de baan of anders als @piotr.smolen het kan uitproberen met zijn router en het werkt zonder enige tussenkomst dan zijn mijn twijfels uiteraard ook van de baan.

 

Reputatie 7
Badge +4

Tja misschien een voorstel creëren “hoe een andere router gebruiken na een fibermodem” cfr. hoe een eigen modem gebruiken na Bbox(modem)

https://www.proximus.be/support/nl/id_sfaqr_router_install/particulieren/support/internet/internet-thuis/geavanceerde-instellingen/uw-priverouter-instellen-als-draadloze-router.html

 

Er is geen maar tenzij de betrokken TP-link Archer vr400 geen VLANs zou aankunnen (maar ik vrees dat het standaard antwoord van Proximus (en andere) is wij geven geen ondersteuning voor dergelijke werkwijzen, maar het kan ook anders 

cfr. KPN Nederland u kunt een eigen modem/router gebruiken en wij geven ondersteuning mits bijkomende maandelijkse kost

dus jij bent 100% zeker dat er geen tussenkomst nodig is van proximus gewoon volgen zoals het beschreven staat op edpnet voor de FB en het gaat direct werken met de FB?

Reputatie 7
Badge +4

dus jij bent 100% zeker dat er geen tussenkomst nodig is van proximus gewoon volgen zoals het beschreven staat op edpnet voor de FB en het gaat direct werken met de FB?

@Martin

voor 99,99%  en internet only ja (waarom niet trouwens?), maar zoals eerder aangestipt misschien een ideetje voor de ideeënbus lanceren ….

 

https://userbase.be/forum/viewtopic.php?f=77&p=825522&view=unread#unread

 

Ik ga gewoon morgen afwachten op iemand van proximus of ze eens bij de specialisten kunnen hun licht opsteken of het alleen een kwestie van VLAN 10 in te stellen op een router die je aansluit ipv van de bbox3V+, dat is in ieder geval al veel soepeler dan met de een koperlijn met VDSL waar het niet zo simpel is om een router aan te sluiten en je alle functionaliteit hebt hebt zowel voor Internet en decoders enz… Eigenlijk als alles over Internet zou mogelijk zijn via fiber, waarom heb je dan een VLAN10 nodig , maar nu ga ik maar stoppen met vragen stellen  :slight_smile:

Reputatie 6
Badge +3

Friztbox van AVM werkt met voorafingestelde profielen voor ISP’s. Dus denk ik ook dat er nog iets apart gaat moeten aangepast worden. Want dit staat in de handleiding van de Fritzbox: https://assets.avm.de/files/docs/fritzbox/fritzbox-7590/fritzbox-7590_man_nl_BE.pdf (pagina 77) Maar inderdaad afwachten tot morgen. Zonder goodwill van Proximus kan je ook niet verder.

dat is dan omtrent de fritz maar dan heb je nog net de zelfde vraag als je een eigen ander router gebruikt waar je VLAN10 kunt instellen of daarmee ook de kous af is !

Reputatie 6
Badge +2

… Eigenlijk als alles over Internet zou mogelijk zijn via fiber, waarom heb je dan een VLAN10 nodig , maar nu ga ik maar stoppen met vragen stellen  :slight_smile:

 

Vragen staat vrij :)

Op de Proximus Fibermodem is er wel een ethernet connectie, maar daar zit geen internet op.

Internet krijg je, als je hierop een PPPoE sessie hebt, die jouw router dan verbindt met het internet.

Waarom VLAN10 nodig? Omdat Proximus ervoor gekozen heeft om VLAN10 te gebruiken voor het internet verkeer, VLAN20 voor het ims verkeer (VoIP) en VLAN30 voor het IPTV verkeer (Proximus TV).

Je kan achter de Fibermodem een B-box3 gebruiken (via de WAN poort), of gelijk welke andere router, op voorwaarde dat deze

 1. een PPPoE verbinding kan aanmaken (eigenlijk kunnen alle routers dit).
 2. VLAN10 kan instellen op de WAN verbinding (niet alle routers kunnen dit).

Hiervoor moet bij Proximus niets ingesteld worden...

 

@philippe_d  bedankt voor je uitleg 

 1. maar is dit ook identiek mogelijk als je in plaats van je eigen router (met VLAN10 mogelijkheid) aan te sluiten op de bbox3v+ , deze rechtstreeks op de glasvezelmodem aansluit (dus eigenlijk met je eigen router werkt ipv bbox3v+).

Edit: ik zie nu dat je reeds je voorgaande post aangepast hebt terwijl ik mijn vraag 1.
hier aan het typen was :relaxed: ,
dus wordt mijn vraag 1. nu is is dit ook identiek mogelijk als je de router achter de bbox3v+ aansluit met WAN-VLAN10 instelling

 1. ik begrijp niet goed wat het verschil is met een VDSL aansluiting over koper, als je daar een eigen router aansluit op je bbox3 (en een pppoe sessie opbouwt) dan heb je daar toch geen WAN-VLAN10 mogelijkheid nodig? 
 2. Als je uw eigen router op de fibermodem aansluit met WAN-VLAN10 instelling, hoe zit dit dan met de mogelijkheden die een BBOX3V+ 
  - TV decoder aansluiting voorzien op de bbox3 
  - Dect Telefoon aansluiting voorzien op de bbox3 
  - Telefoon aansluitingen voorzien op de bbox3 

  kun je dit dan ook verwezenlijken met je eigen router?

En eigenlijk de zelfde vraag als je uw router op de bbox3v+ zou aansluiten?

Ja dat komt er van hé als je zegt vragen staat vrij :smiley:

Reputatie 6
Badge +2

Mijn vorige post ging over het aansluiten van een eigen router rechtstreeks op de Fibermodem. Hierbij is het noodzakelijk dat jouw router VLAN ondersteunt (PPPoE).

Als je de router aansluit achter een B-box3 is dat natuurlijk niet nodig: net zoals bij VDSL2 zorgt de B-box3 dat de correcte VLAN gebruikt wordt voor de PPPoE verbinding.

Maar de vraagsteller vroeg specifiek hoe hij zijn Archer CX5400X rechtstreeks op de Fibermodem kon aansluiten zonder tussenkomst van de B-box3 (hij wil begrijpelijk geen 3 toestellen!)

@philippe_d dat is inderdaad zo , maar die ander vragen komen van mij omdat er nog veel niet duidelijk is voor mij, want als zijn router via instellen van WAN-VLAN10 op de fibermodem hangt, kan er dan op die router ook een decoder aangesloten worden enz …. enfin dus het zelfde kunnen aansluiten zoals op de bbox3v+ wel mogelijk is?

zie mijn vragen > https://nl.forum.proximus.be/internet-10/archer-c5400x-glasvezel-geen-verbinding-50437#post653254

 

Reputatie 6
Badge +2

 

@philippe_d  bedankt voor je uitleg 

 1. maar is dit ook identiek mogelijk als je in plaats van je eigen router (met VLAN10 mogelijkheid) aan te sluiten op de bbox3v+ , deze rechtstreeks op de glasvezelmodem aansluit (dus eigenlijk met je eigen router werkt ipv bbox3v+).

Edit: ik zie nu dat je reeds je voorgaande post aangepast hebt terwijl ik mijn vraag 1.
hier aan het typen was :relaxed: ,
dus wordt mijn vraag 1. nu is is dit ook identiek mogelijk als je de router achter de bbox3v+ aansluit met WAN-VLAN10 instelling

 1. ik begrijp niet goed wat het verschil is met een VDSL aansluiting over koper, als je daar een eigen router aansluit op je bbox3 (en een pppoe sessie opbouwt) dan heb je daar toch geen WAN-VLAN10 mogelijkheid nodig? 
 2. Als je uw eigen router op de fibermodem aansluit met WAN-VLAN10 instelling, hoe zit dit dan met de mogelijkheden die een BBOX3V+ 
  - TV decoder aansluiting voorzien op de bbox3 
  - Dect Telefoon aansluiting voorzien op de bbox3 
  - Telefoon aansluitingen voorzien op de bbox3 

  kun je dit dan ook verwezenlijken met je eigen router?

En eigenlijk de zelfde vraag als je uw router op de bbox3v+ zou aansluiten?

Ja dat komt er van hé als je zegt vragen staat vrij :smiley:


Op vraag 1

Je kan een eigen router achter de Fibermodem hangen, op voorwaarde dat deze PPPoE ondersteunt en VLAN. Dus in de plaats van een B-box3.

 

Op vraag 2

Er is geen enkel verschil tussen een B-box3 op koper en een B-box3 op glasvezel

In beide gevallen kan je achter de B-box3 een eigen router aansluiten, en hiervoor heb je geen VLAN nodig (de B-box3 zorgt voor de VLAN).

 

Op vraag 3

Als je je eigen router aansluit (met VLAN) op de fibermodem, kan je hierop geen TV decoder aansluiten, en ook VoIP zal niet werken.

Tenzij je een router gebruikt met ingebouwde DECT en VoIP mogelijkheid (voorbeeld FritzBox), en de VoIP login gegevens hebt.

In dat geval kan je beter een B-Box3v gebruiken (waarop telefonie en TV decoders), en de eigen router alleen voor internet (met dubbele NAT of eigen PPPoE naargelang de behoeft).

@philippe_d heel erg bedankt voor je verhelderende antwoorden :thumbsup_tone2:

Reageer