Vraag

Zenders in HD ? bijv. CNN

  • 9 november 2016
  • 7 reacties
  • 672 Bekeken

Reputatie 6
Badge +3
dankzij de verkiezingen zien we hoe slecht de kwaliteit van SD-zenders is.
Bijvoorbeeld CNN, hetzelfde beeld rechtstreeks op CNN en VTM te zien!
VTM HD = perfect
CNN SD = abominabel

Het is wel niet uit dezelfde bron (geen slogans onderaan scherm bij vtm) maar het kwaliteitsverschil is wel erg duidelijk.

Dus Proximus, meer dan 10 jaar na start HD en bij de introductie van 4K: toch wel eens dringend tijd om ALLE zenders in HD aan te bieden.
Waarvoor dank op voorhand.

7 reacties

+1 goed idee!
Reputatie 4
Badge +2
Is hier al iets over bekend? Als ze France 24 (overbodig) in HD kunnen doorgeven, dan moeten CNN HD of BBC World News HD een kleine moeite zijn.
Reputatie 7
Badge +1
Kwestie van bandbreedte denk ik...Ze zouden kunnen beginnen met in de Vlaams en franstalige regio's een compleet gedifferentiëerd aanbod te geven bv. de franstalige in Vl. in SD en als compensatie de NPO"s en nog een aantal andere in HD?
Reputatie 6
Badge +1
Sinjoor, volledig mee eens. Dit zou goed zijn. Kijken hier toch niet naar de Franstalige zenders. Om mee te beginnen wat TN al in HD heeft dat PX dat ook doet.
Zojuist naar Match of the Day (voetbal) gekeken op BBC One. Deze zender wordt door Proximus in SD uitgezonden. Van ellende ben ik gestopt met ernaar te kijken. Zo'n slechte kwaliteit van het beeld. Als je dan een willekeurige HD-zender opzet, ervaar je een groot verschil. Het wordt anno 2017 dringend tijd dat Proximus de buitenlandse zenders waar wel eens naar gekeken wordt in HD aan te bieden, zoals de concurrentie wel reeds enige tijd doet!
Reputatie 1
Weet wel dat de hd versies meer kosten aan de provider dan de sd versies,dat speelt mee en overeenkomsten dat lopend zijn dat voor sd is kunnen ze niet zomaar omzetten naar hd zonder bij te betalen.
Reputatie 6
Badge +3
So what de prijs die de klant betaalt is toch ook niet te min en stijgt elk jaar, terwijl de achterliggende technologie goedkoper wordt.

Reageer