We zijn ver 2015 en zitten nog altijd op ADSL: wanneer geraakt dit eindelijk opgelost?

  • 8 December 2014
  • 62 reacties
  • 1253 Bekeken

Goeiedag,


Naar aanleiding van de commotie rond Telenet heb ik me wat zitten verdiepen in de courante downloadsnelheiden in België. Feit is dat ik nu een meer concreet beeld heb gekregen hieromtrent.


Ik weet al lang dat we nog op het zielige ADSL zitten en dat VDSL hier niet mogelijk is: ik heb hiervoor zowel http://www.lijntest.be/ als http://proximus.be/internetsnelheid gecheckt.


Onze downloadsnelheid? 3.9 Mbps.


Nu, de laatste jaren hebben we het ons niet zo erg aangetrokken. Mijn vader z'n werk betaalt de internetverbinding dus hoewel we niet zouden mogen klagen (wees gerust: dat snap ik), geraakt ons (vooral mijn) geduld stilaan op.


Daar komt nog bij dat m'n zus - die voorheen geen grootgebruiker was - in het weekend terugkeert van op kot en dan Netflix gebruikt waardoor u wel kunt verstaan dat als ik op Youtube zit en zij op Netflix, dit gewoonweg niet doenbaar is...


Hoe is het mogelijk dat Proximus zoveel berichtgeving brengt over VDSL en vectoring en DLM, terwijl er nog mensen op het oude ADSL zitten?


We hebben ver een jaar geleden eens naar de klantendienst gebeld. Ze zeiden dat we dit moeten 'aankaarten'. Nu vraag ik me toch serieus af waar we dit moeten 'aankaarten' als de 'klantendienst' het niet voor ons kan aankaarten.
Nu wens ik te weten:


- waar kaarten we dit aan?


- waar kunnen we zien wanneer de werken in het straat/de omgeving eindelijk gaan gebeuren?


Van 3 buren gaat hun router's zendbereik ver genoeg om hun SSID van hieruit te bepalen. Uit elk z'n SSID kan ik afleiden dat ze alle drie bij Telenet zitten... Om maar te zeggen: ik weet dat bepaalde straten minder voorrang krijgen als er weinig Belgacom/Proximus klanten zijn, maar uiteindelijk verwacht je toch dat elke straat uiteindelijk aan de beurt komt?


Nogmaals, we zijn ver 2015.


Ik wil uiteraard via PM het adres en Belgacom/Proximus telefoonnummer doorsturen.


Vriendelijke gefrustreerde groeten.

62 reacties

Houden zo !ja
Update: via Ethernet is het DOWN +- 90 Mbps en UP +- 5 Mbps :)
de volgende stap is 100/10 maar er is nog meer op komst op gebied van uploadsnelheid zou 20Mbps worden, dus het kan nog altijd beter :-))
Reputatie 5
Badge +1
Sinds begin september 2015 zitten we op VDSL2!


De nodige verdeelkast stond al lang (meer dan een jaar alvast) in onze wijk en sinds eind augustus 2015 zou alle nodige infrastructuur gelegd zijn.


Ik wil Snor van harte bedanken omdat hij ons sinds mijn gemaakte topic hier, me via PM up-to-date hield omtrent onze specifieke situatie en ook allerhande technische info kon verschaffen die ik wel interessant vond.

....

Na al die jaren nu, eindelijk, wel terecht tevreden van Proximus. :)


Beste Asgaro, gelukkig voor jou is het probleem dit jaar dan toch nog verholpen. Je kon vorig jaar al horen dat tussen 2015 en 2018 VDSL2 bij jou mogelijk zou worden.
Diezelfde Snor heeft mij nu ook goed geholpen via PM, doch blijkt dat van een ROP kast bij ons in de verste verte nog geen sprake is en een datum ná 2018 kan men mij ook nog niet geven? Wij zitten nog steeds aan voorhistorische snelheden maar men is zelfs niet van plan om dat te veranderen, wel mogen wij evenveel betalen.
Ik zou ook graag 'ns tevreden zijn van Proximus.

https://nl.forum.proximus.be/internet-installatie-configuratie-10/zijn-2016-zitten-steeds-op-adsl-wanneer-o-wanneer-geraakt-opgelost-33288
Voor de geïnteresseerden :
Opzoeken naar verkavelingen in glasvezel

Voor mij is het in ieder geval toekomst muziek 🙂 :
Glasvezel tot in de woning is nog niet beschikbaar in je regio.
De woningen worden op een standaard wijze aangesloten op ons kwaliteitsnetwerk.
Reputatie 1
Badge
Midden dit jaar ben ik verhuisd. Voor mij betekent dat oa. dat ik vooraf eens kijk welke snelheden ik daar dan kan halen, en dan laat ik daar mijn keuze voor Proximus of Telenet van af hangen. Ik had voordien al Proximus (op een 70/6 profiel) en uiteraard wil je dan niet minder. Vandaag heb ik nog een 70/10 profiel, maar als ik de gegevens juist interpreteer wordt dat binnenkort 100/10. Proximus heeft het voordeel dat het goedkoper is dan Telenet en effectief 65/5 als snelheden halen is voor mij meer dan voldoende...
Mocht ik vandaag nog op ADSL zitten, dan had ik allang de keuze gemaakt voor een andere provider... Niet dat je veel keuze hebt, maar in de quasi alle gevallen kan je ook Telenet krijgen... ADSL is inderdaad niet meer van deze tijd, temeer daar je niet minder betaalt omdat je trager internet hebt en dus ook minder mogelijkheden voor TV...
Hij heeft geen keuze TN ligt er niet
Reputatie 1
Badge
Als je natuurlijk in een zone ligt waar het economisch niet lukt om aangesloten te geraken, dan heb je inderdaad een probleem. Een Amerikaans privé bedrijf ligt daar uiteraard helemaal niet wakker van. En Proximus jammer genoeg ook niet altijd...
Reputatie 5
Badge +1
Als je natuurlijk in een zone ligt waar het economisch niet lukt om aangesloten te geraken, dan heb je inderdaad een probleem. Een Amerikaans privé bedrijf ligt daar uiteraard helemaal niet wakker van. En Proximus jammer genoeg ook niet altijd...

Toch raar dat ik 'economisch' gezien wel hetzelfde mag betalen dan?
Nogmaals: Zolang wij hetzelfde betalen als iemand met VDSL2-aansluiting, kan er niet meer teruggevallen worden op: "investeringskosten zijn te hoog". Mochten wij een (merkelijk) goedkoper abonnement aangeboden krijgen omdat de snelheid ook maar een fractie betreft, dan zou daar wel rechtmatig op teruggevallen kunnen worden.
Dat is niet (meer) het geval ofte wij betalen voor anderen, zonder zelf ooit maar een cent terug te krijgen.
Ik denk niet dat veel mensen in dergelijk geval wél tevreden zouden zijn.
Reputatie 6
Badge +2
Die zullen dat niet aanvaarden, sterker nog men zal dat niet blijven verdragen.
Reputatie 1
Badge
Het is inderdaad niet eerlijk dat je hetzelfde moet betalen, maar ik vrees dat Proximus dit anders ziet. Zij kijken naar het aantal abonnee's ze eventueel op een ROP kunnen aansluiten om het plaatsen van zo'n ding nodig voor VDSL2 te verantwoorden. Als dat aantal te laag is, dan is het voor hen economisch niet te verantwoorden om dat te plaatsen. Voor ADSL mag de afstand groter zijn, en dus is de kans groter dat er toch meer abonnee's aangesloten geraken...
ADSL is inderdaad niet meer van deze tijd, maar blijkbaar heb je geen keuze...
Het is al jaren zo vanaf Vdsl in dienst gekomen is dat het zelfde moest betaald worden voor het zelfde packet of je nu op adsl/adsl2adsl2+ en dan vdsl met zijn verschillende snelheden, zelfs al het protest, al die jaren, via sociale media heeft heeft hen niet op een ander gedacht kunnen brengen blijkbaar, de concurrentie zal niet hard genoeg zijn zeker!

Reageer