Wanneer hogere snelheden?

  • 6 November 2011
  • 3 reacties
  • 2087 Bekeken

Beste,


Tot nu toe heeft BGC nog maar snelheden tot 30 Mb's internet snelheid.

Ik zach staan op zdnet dat BGC pas in 2014 snelheden tot 100 Mb's zouden kunnen halen, Word het niet eens tijd dat we tog nu al snelheidsverhogingen zouden doen, want de concurentie is groot nu al andere internet operators die al boven dat gemiddelde zitten wat is uw mening hiervan?

3 reacties

De vraag is natuurlijk heb je er echt behoefte aan en dit zal zijn eigen wel uitwijzen want als er echt behoefte aan is zullen meer en meer mensen naaar de concurentie lopen die wel hogere snelheden aanbiedt met het gevolg dat bgc automatisch zal verplicht worden om in dit geval over te stappen naar andere mogelijkheden.
Daarbij speelt de prijs ook een rol natuurlijk.
in theorie kan de concurrentie misschien hogere snelheden beloven, in praktijk is het soms een heel ander verhaal. een verhaal van een overbelaste nodes, traffic shaping en dergelijke.

mvg
De vraag of hier effectief behoefte aan is, een doel voor is, is een goede vraag. Als je op een VDSL2-lijn van 30Mb/s zit, en je zware bestanden gaat downloaden, gaat de beperking hoogswaarschijnlijk de upload van de aanbieder zijn van het bestand, en niet je eigen downloadsnelheid. Ook is het belangrijk een verschil te makken tussen de theoretische downloadsnelheid, en die snelheid die je in praktijk haalt ..

Belgacom heeft op dit moment VDSL2 lijnen in dienst bij particuliere klanten tot 50 Mb/s, wat me al niet slecht lijkt ..

Reageer