Vraag

Toekomst boeketten NL

  • 26 augustus 2016
  • 32 reacties
  • 1434 Bekeken

Reputatie 4
Badge +2
  • Grand Master
  • 537 reacties
Zijn er plannen om de Nederlandstalige boeketten uit te breiden nav de vele zenders die gaan verdwijnen of zijn verdwenen bij Proximus TV? Het verschil tussen bv Nature & Discovery NL (6 zenders) en FR (9 zenders) bedraagt 3 zenders voor dezelfde prijs (5,95 euro/maand). Nochtans zijn er zenders die erbij kunnen komen zoals Animal Planet HD of Travel Channel HD. En dan zwijgen we over de andere boeketten en potentiële zenders.

Wat gaat Proximus doen om de juiste prijs/zender-verhouding voor de boeketten in stand te houden?

Alvast bedankt voor een concreet antwoord.

Mvg

32 reacties

Mss even ter zijde, maar wat Ik mij dikwijls afvraag is hoeveel procent van het totaal aantal ⌘-TV klanten, eigenlijk boeketten nemen naast het basis aanbod.
Reputatie 2
@Elsa: PX zal je dit niet verklappen.
@Tien: het lijkt erop dat ze bij PX niet goed weten hoe het verder moet met hun boeketten noch met hun steeds grotere achterstand tegenover TN wat HD aanbod betreft.
Het is misschien niet eenvoudig als je geprangd zit tussen TN met de beste capaciteit en dochter Scarlet met de laagste prijs.
Het enige wat ze voor mij nog voor hebben op TN is dat je nog deelpakketten kunt kopen: zo Nature&Discovery tegenover TN-PLAY en Voetbal 11 tegenover TN-PLAY SPORTS.
je zegt: @Elsa: PX zal je dit niet verklappen.
Hangt ervan af, als het 99% moest zijn denk ik dat we dit al overal zouden in alle media gelezen hebben :-)))
Reputatie 7
Badge +2
Het blijft inderdaad ongelooflijk stil aan de kant van PX. De zenders die verdwenen uit de pakketten en die nog zullen verdwijnen zijn ondertussen groot:

BBC 3 ==> zender gestopt
BBC 4 ==> contract niet verlengd
SyFy ==> zender gestopt
23th street ==> zender gestopt

MyZen TV HD ==> vervangen door Food Network HD?

Ik verwacht mij nog aan het stopzetten van Lacht. Gezien Medialaan hier niets over communiceert, vrees ik dat de zender gewoon zal blijven herhalen tot het contract bij de aanbieders is afgelopen.

BBC First blijft een alternatief, maar kan zeker een BBC Four niet vervangen. De kwaliteitsdocu's die ik daar kan bekijken vind je niet op BBC First, die vooral gericht is op series.
Reputatie 2
Badge
Ondetussen weeral enkele zenders uit het Mukti aanbod NL maar niets ter vervanging in Wallonië veerwijnt June maar daar is wel een vervanging voor. Voor Wallonië kunnen ze alles voor NL niets blijkbaar.
Reputatie 6
Badge +1
Tijd dat ze eens wakker schieten bij PX
Reputatie 2
Als ze dit al doen, dan zal het voor mij wellicht te laat komen... eind deze maand zijn mijn 6-maand beginner maxi met promotietarief om en precies omwille van de mindere situatie inzake HD aanbod voor Vlamingen, zal ik naar Telenet gaan...
Tevens vrees ik dat de hergroepering van sportzenders in de zenderlijst een voorbode is voor een globaal sportboeket, waarbij de mogelijkheid om enkel voor het belgisch voetbal te kiezen en te betalen, zal komen te vervallen (het voornaamste wat mij nog enigszins doet twijfelen aan de overstap naar Telenet).
Reputatie 7
Badge +1
De deelboeketten zijn inderdaad nog een voordeel tegenover TN, maar als daar steeds minder inzit, stelt dat ook niks meer voor. Waarom geen meerprijs per extra zender? Ik weet dat die discussie hier al eens gevoerd werd, en daar is toch niks uitgekomen. TN is zelfs de andere richting uitgegaan.
Reputatie 6
Badge +1
Ook gelezen op een ander forum dat Lacht op 15 september stopt. Zender stelt wel niet veel voor, maar weer één minder in het boeket. Als het zo doorgaat dan zit er in elk boeket nog maar één zender. Is dan wel duur!
Reputatie 2
De deelboeketten zijn inderdaad nog een voordeel tegenover TN, maar als daar steeds minder inzit, stelt dat ook niks meer voor. Waarom geen meerprijs per extra zender? Ik weet dat die discussie hier al eens gevoerd werd, en daar is toch niks uitgekomen. TN is zelfs de andere richting uitgegaan.

Ik zou niet zover gaan als meerprijs per zender: vergt complex beheer (technisch, facturatie...) en wellicht zal het argument spelen dat sommige zenders individueel geen voldoende afzet zouden hebben om leefbaar te zijn... Maar Telenet maakt er echt wel een zootje van met het combineren van zenders met andere diensten (uitgesteld kijken, overal kijken) in één pakket (PLAY MORE) en het verplicht nemen van pakket met ALLE sporten, terwijl slechts een heel kleine minderheid voor meer dan 1 sport extra wil betalen en ik ben ervan overtuigd dat voor heel wat voetballiefhebbers het extra betalen voor buitenlands voetbal niet gewild is. Minister Peeters zou dit beter ook eens bekijken als het om hoge prijzen gaat: klanten doen betalen voor zaken die ze helemaal niet willen!
Och ja, waar heeft een mens nog iets te zeggen, het is enkel betalen en je mag al blij zijn dat je niet nog meer moet betalen.
ik hoop dat het ooit eens zo ver komt dat je per zender kunt betalen zodat je zelf de keuze kunt maken
wat min of meer hier voorgesteld wordt:
▬► https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2016/07/13/kamerbrief-over-vergroten-keuzemogelijkheden-televisiezenders
▬► https://www.bright.nl/nieuws/straks-bij-alle-providers-zelf-tv-zenders-kiezen
Reputatie 2
Dit is natuurlijk heel goed Elsa, maar dit is Nederland en.... daar heb je misschien niet een overheid die rechter en partij is....
't is maar een droom van mij hé 😉
Reputatie 7
Badge +2
Je mag dromen Elsa, maar het zal er helaas niet van komen. Ik vrees dat we eerder richting grotere pakketten gaan: bv alle sport in één pakket (er zijn geruchten dat Eleven Sports met een derde zender start in België in het najaar) en alle entertainment in één pakket. De vraag is of dat gezien de drie regio's van PX zo makkelijk zal gaan om dat evenwichtig te maken. Maar in het entertainment pakket zouden ze dan bv Fox, BBC First kunnen stoppen voor de Nederlandstaligen.
Reputatie 6
Badge +3
In Nederland is er al een provider die a la carte aanbied: https://www.knippr.nl en die lijkt op het eerste zicht toch geen schok door het medialandschap van Nederland te hebben gebracht. Per zender betalen is gewoon duur.
Reputatie 2
0,99 euro/zender is inderdaad nogal duur
maar wat een aanbod aan HD-zenders:

In Nederland is er al een provider die a la carte aanbied: https://www.knippr.nl en die lijkt op het eerste zicht toch geen schok door het medialandschap van Nederland te hebben gebracht. Per zender betalen is gewoon duur.

zoals ik hier al zo dikwijls aangehaald heb dat dit zou duur uitvallen, het is een vicieuze cirkel hoeveel klanten ga ik hebben die deze of deze zender willen en pas als er klanten genoeg zouden zijn kan je de prijs drukken maar dat weet je niet op voorhand en dus moet je kan je de prijs in het begin ook niet echt laag houden want als er niet genoeg zijn ga je er sowieso onderdoor dus ......
Voor een TV provider zoals Proximus & TN die al jaren bezig zijn , is het al iets eenvoudiger om daar een idee over te vormen.
Reputatie 7
Badge +2
't Wordt nu wel tijd dat jullie stoppen met jullie misleidende reclame op de website. We zijn 3 september en nog steeds staat BBC Four, CBeebies op jullie verkoopsite http://www.proximus.be/nl/id_cr_multipackage/particulieren/producten/televisie/boeketten-passen/alles-in-1-boeket-multi.html. https://www.proximus.be/nl/id_cr_music/particulieren/producten/televisie/boeketten-passen/ieder-zijn-zin.html
Een ook de zender Mélody, hoewel die niet in mijn pakket zit??? En MyZen TV?? hoelang is dat al niet uit het aanbod verdwenen.

Verder staat ook het Nostalgie package bij het Multiboeket op deze pagina, en dat zit er bij mij ook niet in!!!

Ook de zenderlijsten zijn niet aangepast en vermelden Mélody in het music&culture boeket voor beide landstalen: https://www.proximus.be/dam/cdn/sites/support/en/pdf/tv-channels-flanders.pdf/tv-channels-flanders.pdf
https://www.proximus.be/dam/cdn/sites/support/en/pdf/tv-channels-brussels.pdf/tv-channels-brussels.pdf
Maar dan onderaan in kleine lettertjes: bij het multi NL zit Melody niet. Blijft misleidende reclame om het in het multiaanbod te zetten met de logo's van de zenders. Dat is gewoon om klanten op een onrechtmatige wijze te lokken.

Ook bij de pagina om je pack samen te stellen zit in het multiboeket het nostalgie aanbod.

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd en ik vind dat schandalig.:@ Dit wordt een klachtje bij FOD Economie wegens misleidende reclame als hier niet snel een verklaring voor komt! Of is dat de situatie voor de toekomst? Dat het multiboeket gewoon aangepast wordt met de Nostalgie zenders (in het Frans, d'ailleurs), maar dat dat weer nog niet deftig is gecommuniceerd?

Trouwens, voor wie het interesseert: het boeket entertainment lijkt niet meer als aparte optie beschikbaar volgens de website.
Reputatie 2
@evebxl: goed dat je dit aanklaagt, mij is het echter steeds duidelijker dat PX zich niets aantrekt van zijn (vlaamse) klanten en dit forum.
Maar voor de Waalse hebben ze direct vervanging:June is niet meer te bekijken in het boeket entertainment FR en Multi Fr.
Ter vervanging start ELLE Girl HD.
😠
Reputatie 2
Ik ga eind deze maand, na 6 maand PX maxi en 11, over naar Telenet, precies wegens het gebrekkig HD TV aanbod en de benadeling van Vlamingen.
Ik doe het omdat ik niet strikt budget gebonden ben, maar niet van harte.
Moesten ze allemaal beginnen het zelfde doen dan zou het mss wel eens kunnen veranderen !
Reputatie 7
Badge +6
Ik ben toch ook benieuwd wat er met die boeketten gaat gebeuren. Ok BBC First komt erbij, maar waarbij? Wachten op de officiële mededeling: OK.
Ondertussen zit ik bv. wel met een boeket Entertainment, waarvan de inhoud steeds meer brol wordt: ik heb persoonlijk weinig aan M&S, en de zender ID is pas echt belachelijk: 99% heruitzendingen (al jaren lang van steeds de zelfde programma's) en op de koop toe worden die zelfde herhalingen nu ook nog eens uitgezonden op TLC, in het basispakket dus. ?????
AMC zendt meestal oudere films uit, met voor de liefhebbers alleen Fear the walking dead, een afsplitsing van The walking Dead van Fox.
Wat gebeurt er met BBC Entertainment als BBC First er komt, want beide zenden toch (dezelfde?) series uit.
Het boeket Entertainment NL is nu helaas een verpakking met een paar verwelkte bloemen in. Spijtig. Hopelijk komt daar nu toch vlug verandering in.

PS: riji: we zullen je missen hier en laat ons zeker eens weten hoeveel groener het gras aan de andere kant is.;-)))
Reputatie 2
Moesten ze allemaal beginnen het zelfde doen dan zou het mss wel eens kunnen veranderen !
We kunnen niet nogmaals de discussie starten over de structureel en commercieel foute marktsituatie, maar we kunnen als klanten eigenlijk niets doen.
Ik ga nu naar Telenet omdat ik niet echt naar de prijs moet kijken, maar ik ga tegen mijn zin omdat ik mij daar uitgebuit zal voelen omdat door de ongehoorde bundeling van hun producten, ik moet betalen voor zaken die ik helemaal niet wil. Maar ja; ik ben oud en kan er dus maar het beste van nemen, maar mij doet Telenet aan Apple denken, duur, maximale winst, desnoods met het scheppen van behoeften.
Niet dat PX zoveel beter is, maar daar wordt de klant toch minder die bundeling opgedrongen, maar daar zit ik voornamelijk met het probleem op vlak van TV (internet en vaste telefoon heb ik geen echt probleem) van de achterstelling als Vlaming met een beperkt HD aanbod en de kwaliteit van SD vind ik inferieur.
Weten dat dat PX de zender BBC First gaat aanbieden, zeggen ze zelf op verschillende bronnen.

Maar de grote verrassing zal zijn :-)
1) zit het in het basispakket of in een boeket?
2) is het met Nederlandstalige ondertiteling?

Zullen zien wat de toekomst brengt met die zender 🙂

Reageer