soms geluidsproblemen, geluid begint te haperen

  • 5 November 2011
  • 24 reacties
  • 4784 Bekeken

beste,

ik heb de laatste dagen af en toe last van geluidsproblemen, ik heb dit reeds gehad bij afspelen netwerkopname, afspelen van een opname op harde schijf en ook bij live tv kijken.

het probleem lost zich na 30 à 60 seconden zelf op. bij het afspelen van een opname zal het ook verdwenen zijn na een pauze/hervatten opdracht. het probleem zit niet in de opname zelf, want hetzelfde stuk zal een volgende keer wel correct afspelen.

dit probleem heeft zich bij mij voor het eerst voorgedaan een tweetal weken geleden, eigenlijk nadat de decoder (V3) werd geüpdate met de nieuwste firmwaren (rel5.reno.myrioi--31), maar of dat er iets mee te zien heeft weet ik niet

beschrijving probleem: geluid begint te schokken/haperen - het is op die momenten niet meer begrijpbaar wat er gezegd wordt, om dit beter te beschrijven onderstaande media geupload (het geluid is vrij stil, hopelijk is het duidelijk genoeg)

stukje audio

stukje video

wat ik mij in de eerste plaats afvraag, zijn er nog mensen die dergelijk fenomenen ervaren?

mvg

24 reacties

Xenne, met mijn V4 nog niet voor gehad.
dank voor de reactie ricy, good for you :)

maar denk dat ik toch niet alleen zal zijn, plurkske poste net iets gelijkaardig, en ook op bevriend forum kwam dit reeds ter sprake...

wel raar dat ik dit probleem plots ervaar na meer dan een jaar belgacom tv kijken... onlangs werd er nu wel een nieuwe firmware gepusht op de decoder, ook werd er blijkbaar een andere encoder in gebruik genomen om de hd streams kleiner te maken... dus misschien dat dit de oorzaak kan zijn... ?

enfin, eens zien of hier nog reactie opkomt, anders kan het ook een lokaal probleem zijn, of probleem met m'n decoder

mvg
Reputatie 7
Badge +3
Xenne


heb je dit alleen op Een HD of ook andere zenders.

Ik heb het ook gehad en heb toen de beeldresolutie via de instelling op 720p gezet , nadien was het opgelost.

Want als deze op 1080i staan dan kan de decoder de stream soms niet verwerken met dit fenomeen als gevolg

Als je TV full HD is dan zet de tv bij 720p het beeld zelf over naar 1080i

Hopelijk mag dit een oplossing zijn.

Hou me op de hoogte

mvg, Patrick
beste patrick

bedankt voor uw mail

ik heb dit inderdaad reeds gehad op andere zenders, ook op SD zenders trouwens.

ik zie dat de resolutie nu wel op 1080i staat hier, zal dit eens wijzigen naar 720p en zien wat het geeft.

bedankt en nog een goed weekend nog

mvg,
Wat ik af en toe (laat ons zeggen één keer in een week) wel heb en al gepost heb ergens anders op dit forum is dat op EEN-HD de klank doorkomt en wel met heel korte stukjes er tussen weggekapt op een frequent ritme (is moeilijk om te omschrijven hé)
Het is dan voldoende om heel effen weg te zappen en terug te keren en 't is opgelost.

Dit heb ik het eerst vastgesteld van zodra ik de nieuwe software (---31) via FR heb erop gekregen.
Dus van zodra mijn decoder aan het einde van de FR cyclus en kwam terug EEN-HD doorstuurde hoorde ik iets abnormaals in de klank dan weggezapt en terug gekeerd en 't was weg, voor ongeveer een week .
Ik ben dus wel heel zeker dat dit fenomeen gekomen is met de nieuwe softw. want het zou wel heel veel toeval geweest zijn dat ik dit nog nooit gehoord heb voor de nieuwe software er op kwam.
Dit heb ik nog nooit gehoord met opnames ('k heb ook bijna nooit opnames van EEN-HD gedaan daar ik bijna altijd live kijk naar EEN-HD) en 't is ook enkel en alleen al bij EEN-HD dat ik dit klankprobleem al voor gehad heb.

PS: Beeldresolutie staat bij mij altijd op 720p.
Decoder V4 softw ---31
Reputatie 2
Badge
bij bekijken van Rang 1 als opname ook voorgehad, deze morgen. Nadien probleem verdwenen.
ricy , wat je omschrijft lijkt redelijk overéén te komen met mijn fenomeen?

de firmware update én de ingebruikname van andere encoder (om hd stream kleiner te maken) is ongeveer op hetzelfde moment gebeurd denk ik? mij lijkt het waarschijnlijker dat de encoder het probleem is, dan wel de firmware update, maar wie ben ik?

ik ben alvast blij dat er meerdere zijn die dit probleem ervaren.... kans dat het er naar gekeken wordt is dan wellicht iets groter

mvg
xenne, je kan gelijk hebben dat het de encoder kan zijn want het is inderdaad moeilijk om dit uit te maken want dan zouden we heel veel technische informatie moeten hebben.
Maar ik was eerst van oordeel dat het bij de decoder zijn nieuwe software te zoeken was omdat ik het niet gehoord heb voor dat ik de FR uitgevoerd heb (dus voor --31 er op stond) en hiervoor was de nieuwe encoder al in dienst!
Maar ja dit is heel moeilijk om dan hieruit de conclusie te trekken dat het zeker in de decoder zijn nieuwe softw. zit hé .

Zoals je zegt mss zullen ze bij bgc hieruit toch conclusies kunnen trekken.

nog een goed weekend verder,
ik weet niet wanneer ze dat ander type encoder in gebruik genomen hebben? per toeval hier gelezen op 't forum dat hd streams plots minder bandbreedte innamen?

ik kan enkel zeggen dat dit probleem hier begonnen is een week of 2 geleden ... komt af en toe eens voor. soms drie keer op een avond, soms dagen geen last van......

jij ook nog een goed weekend

mvg
Beste,

Ik zal dit doorsturen aan de desbetreffende dienst. Ik hou jullie wel op de hoogte!

Mvg,

Eva van Belgacom.
alvast bedankt om het door te geven aan de desbetreffende dienst en ons op de hoogte te houden, Eva

sinds dat ik mijn beeldresolutie op 720p gezet heb, heb ik het niet meer voorgehad, maar zoals gezegd komt het éne avond 3x voor, en dan weer een tijd niet. dus het is nog afwachten of het terug opduikt

mvg
Ik denk ook niet dat het iets met de beeldresolutie te zien heeft want ik doe maandelijk FR en sta altijd op 720p.
Maar zoals je zegt is het zeer sporadisch soms een week aan een stuk geen problemen!.
eventjes een update: sedert ik de beeldresolutie op 720p gezet heb op 05/11, heb ik het fenomeen niet meer ervaren. we blijven het opvolgen, mochten er nog anderen dit fenomeen ervaren dan hoor ik het graag

mvg
Inderdaad ook bij mij al een week geen probleem maar dat kan vandaag of morgen weer voorvallen we zien wel (horen wel is beter)
Beste,

Zijn er nog mensen dat dit probleem ervaren? Zo ja, kunnen jullie mij jullie login of vaste lijnnummer via privé bericht sturen?

Gelieve de link naar dit topic erbij te plaatsen.

Mvg,

Eva van Belgacom.
goeiemorgen Eva van Belgacom

misschien interessante info voor de specialisten....

sedert ik de beeldresolutie op 720p gezet heb op 05/11, heb ik het fenomeen niet meer ervaren. ik overweeg nu wel om het eens terug te zetten op 1080i, als dan de problemen terugkomen kunnen we misschien een (voorbarige) conclusie trekken

mvg
Xenne ik heb altijd op 720p gestaan en had dit probleem toch ook al enkele keren voor!
maar eigenlijk heb ik het niet meer geconstateerd sedert dit onderwerp hier gepost werd !
Ook op ander forum zijn er die beweren dat ze het al voor gehad hebben op 720p !!!!
dus het zal een moeilijk geval worden mij gedacht !!

mvg,
oké ricy, bedankt voor de reactie... dat werpt een iets ander licht op dit fenomeen... ik vrees dat dit dan wel een mysterieus fenomeen zou kunnen blijven dat misschien zal komen en gaan.... als je het maar af en toe eens voorhebt valt er mee te leven, maar 3x op een avond is wel lastig. gewoon weg- en terugzappen is trouwens voldoende om de hapering weg te krijgen

mvg
Hi All,


Ik heb de laatste dagen problemen met HD tv. De eerste seconden (20) is het beeld en geluid heel slecht. Daarna herstelt het zich.

Dezelfde kanalen op non-HD geven geen problemen.


En sommige radiokanalen werken gewoon niet (Classic21 bijvoorbeeld)


Mark Ceulemans,

verbinding sb136131
Reputatie 7
Badge +1
Geluidsprobleem op Canvas HD schijnt er terug te zijn. Korte haperingetjes in het geluid bij gesproken woord. Het is draaglijk, maar toch soms irriterend.
Reputatie 2
Badge +1
Hier hetzelfde probleem sinjoor71 (v4 decoder) op een HD en canvas HD
Hier heb ik het probleem niet (V4) maar zoals je weet is mijn gewoonte van elke 1ste van de maand een Factory reset te doen dus mss juist daarom ik het probleem niet heb!
Reputatie 7
Badge +1
Ja daar zal het dus niet aan liggen denk ik, want ik heb mijn maandelijkse FacR gisteren juist gedaan.
Ah zo dan is er weer duidelijk iets anders aan de hand !

Reageer