Snelheid internet

  • 28 November 2010
  • 2 reacties
  • 635 Bekeken

Beste,

Via deze weg probeer ik nogmaals een klacht/vraag in te zenden over de werkelijke snelheid van mijn internet.

Ik beschik over een Intense abbonement wat me recht geeft op maximaal 30mbps. Mooie cijfers maar in deze regio niets van waar. We mogen het hier doen met 4mbps.

We leven in 2010 (bijna 2011) en dat we normaal kunnen functioneren op het web is nog steeds niet van toepassing bij belgacom. Laat staan als we de digitale tv aanzetten dat de snelheid nog eens wordt gehalveerd.

Wanneer zouden wij WEL kunnen genieten van deze cijfers?! Of kan u misschien meedelen als we OOIT daarvan kunnen genieten?

fc169611

Test zonder Belgacom TV
http://www.speedtest.net/result/1049105880.png

Test met Belgacom TV
http://www.speedtest.net/result/1049107708.png

2 reacties

Eerst en vooral even nuanceren dat u geen 'recht' heeft op 30 Mbps. De snelheid is steeds afhankelijk van technische beperkingen, zoals beschreven in uw contract.

Momenteel beschikt u over een ADSL lijn. Snelheden van 16 Mbps of meer zijn enkel beschikbaar als u bent aangesloten op VDSL. Met uw login kunnen Belgacommedewerkers nakijken of/wanneer u aansluitbaar bent op VDSL.

Als u in de nabije toekomst niet aansluitbaar bent op VDSL zou ik voorstellen om een goedkoper abonnement te nemen, eventueel met de optie onbeperkt volume indien nodig.
Beste Jeffrey,

Wouter 1984 heeft gelijk, de snelheid is afhankelijk van een aantal technische beperkingen( uitrusting centrale, afstand tot de centrale,...).

Momenteel kan u nog geen VDSL2 ontvangen, een richtdatum zou 01/10/2011 zijn.


Met vriendelijke groeten,

Eva


Reageer