Proximus brengt mediastreamer Swipebox volgende week uit

  • 28 August 2015
  • 15 reacties
  • 651 Bekeken

Reputatie 1
De Belgische provider Proximus brengt zijn kastje om content van smartphones, tablets en pc's naar de tv te streamen volgende week uit. Het kastje vormt een geheel met het al bestaande Proximus TV, zodat gebruikers makkelijk moeten kunnen wisselen tussen gestreamde content en tv.


De release komt niet als een verrassing na de http://tweakers.net/nieuws/104527/proximus-komt-met-kastje-om-fotos-en-videos-naar-tv-te-streamen.html" rel="external" style="color: rgb(1, 76, 147);" target="_blank eerder deze zomer. Gebruikers kunnen via een app foto's en video's naar hun tv 'vegen' via een gebaar op het scherm, iets waaraan de Swipebox zijn naam ontleent.


De Swipebox heeft twee hdmi-aansluitingen, een reguliere usb-aansluiting, een micro-sd-kaart, een lan-aansluiting en een spdif-connector. Het is onbekend of Proximus zelf iets heeft ontworpen of een bestaand ontwerp van een andere fabrikant heeft laten aanpassen. De Swipebox werkt via dezelfde wifi-verbinding als het mobiele apparaat. Proximus doet de Swipebox vanaf maandag in de verkoop voor 59,99 euro.





Bron: https://tweakers.net/nieuws/105005/proximus-brengt-mediastreamer-swipebox-volgende-week-uit.html

15 reacties

zie deze post op het forum waar al het één en ander in dit verband besproken werd , o.a. de swipebox


▬►forum.proximus.post
Filmke gevonden met uitleg over swipebox van Proximus.


https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dMDI4W9B_ss#t=1476 En een werelduitvinding is het dat ook niet, ik doe dat ook allemaal doen op mijn smart tv al en maanden. zonder extra bakje.


En je hebt veel goedkoper ook bv chromecast 35 euro https://www.youtube.com/watch?v=Ze67Ba_TGJY en er zijn nog genoeg alternatieven te vinden.


Badge
Hallo,

Men spreekt enkel dat je kan swipen van Ipad of smartphone, maar kan je dit ook vanaf je pc???


mvg,

Geert
neen er is duidelijk nog geen app voor Windows 8 of windows 10 (ook dus niet voor windows Phone) zoals vermeld op hun site



'Download via de App Store of Google Play, de app is compatibel met alle tablets en smartphones.'



staat ook in samenvatting van topic start ▬► http://forum.proximus.be/posts/89a05c8081" target="_blank
Badge
Chromecast is dan een betere en GOEDKOPERE oplossing! :(
TVO werkt nog niet over chromecast
Reputatie 1
@Elsa, hier gaat streamen vanuit de TV Overal app naar de Chromecast nochtans perfect.
ik was niet duidelijk genoeg, het gaat over chromecasten via de chrome browser op laptop of pc, in antwoord op wat buelensg in zijn voorlaatste post melde hierboven.
ken ook paar mensen die werken met Chromecast en dat werkt perfect via gsm tablet laptop pc doen er alles mee films muziek zelf games enz.. Wat ook handig is dat het via usb is .


Met de Swipebox heb je terug extra stroomstekker nodig denk niet dat ze er veel van zullen verkopen is veel te duur en je kan er niet mee op internet gaan. IN filmke spreken ze enkel op tv en niets over internet mogelijkheden.
Apple TV wordt ook door veel mensen gebruikt en zijn er ook heel enthousiast over.

Ze willen gewoon meedoen aan het spel dat is alles, en dit zal ook voor hen geen hoofdzaak zijn.
Wel grappig met de Swipebox brengen ze een toestel op de mark met veel blabla en het is al verouderd voor het te koop is en kost meer dan andere alternatieven. Vraag mij af hoe sommige mensen die bij Proximus werken aan hun diploma zijn gekomen 🙂 een box op de mark brengen die minder aankan dan andere toestellen die veel meer geld kost.
Een klein voordeel is dat als je swipet je direct je beeld direct op TV komt met chromecast bv moet je eerst op deze chromcasrt zijn HDMI ingang staan.
Reputatie 7
Badge +6
Een ander voordeel(tje) is dat je je opnames daarmee ook op je pc of tablet kan bekijken (niet opslaan, hé), maar daarvoor hebben velen ook al een andere oplossing gevonden.
Kan je met andere toestellen ook en veel goedkoper akkoord je moet dan 1 keer meer klikken maar dat stoor mij niet. En nu kan ik op internet op tv en met die box niet. Maar mij foppen ze niet en de meesten andere Belgen ook niet.




Proximus is op de weg dat alles online komt en niets meer thuis en van mij mag alles online komen maar de klant moet de keuze hebben wat hij wilt doen niet proximus
We zullen zien zij de blinde cool

Reageer