Pers over schrapping ARD en ZDF , zie laatste artikel . Geeft misschien positieve verwachting .

  • 8 February 2013
  • 2 reacties
  • 668 Bekeken

Reputatie 5
Badge +1
  • Motivator
  • 686 reacties

Persartikels : zie vooral laatste zin op infokanaal van worldpress tweede artikel


1.


Vanaf 18 februari schrapt Belgacom de Duitse publieke zenders ARD en ZDF uit het tv-aanbod. Dat komt omdat Belgacom geen akkoord heeft kunnen bereiken met de zenders, die jaarlijks een vergoeding van ruim één miljoen euro eisen. Belgacom bood 'maar' 500.000 euro per jaar. Volgens De Morgen zal de Belgische telecomoperator de beslissing vandaag bekendmaken.





De krant merkt ook op dat de Duitse zenders bij de onderhandelingen vertegenwoordigd werden door het Brusselse advocatenkantoor Doutrelepont et associés. Oprichtster Carine Doutrelepont zetelt echter al bijna tien jaar als onafhankelijk lid in de raad van bestuur van Belgacom en kreeg in die hoedanigheid vorig jaar 62.000 euro van het Belgische staatsbedrijf. Vorig jaar was ze ook betrokken bij de onderhandelingen over het aanbod van de Italiaanse zender RAI op de Belgische digitale zenders.


Bij Belgacom, dat vanaf 18 februari het verlies van ADR en ZDF compenseert door de Duitstalige zender RTL aan te bieden, zegt men geen weet te hebben van een mogelijk belangenconflict.


http://www.vandaag.be/entertainment/116576_belgacom-tv-schrapt-ard-en-zdf.html


2.


De Duitse openbare zenders ARD en ZDF worden vanaf 18 februari geschrapt uit het zenderaanbod van Belgacom TV. Dat meldt de krant De Morgen. Belgacom heeft namelijk geen akkoord kunnen bereiken met ARD en ZDF. De Duitse zenders vragen één miljoen euro, terwijl Belgacom 500.000 euro per jaar wil geven. De Morgen meldt ook dat de Duitse zenders bij de onderhandelingen vertegenwoordigd werden door het Brusselse advocatenkantoor Doutrelepont et associés. Oprichtster Carine Doutrelepont zetelt echter al bijna tien jaar als onafhankelijk lid in de raad van bestuur van Belgacom en kreeg in die hoedanigheid vorig jaar 62.000 euro van Belgacom. Doutrelepont onderhandelde vorig jaar over het aanbod van de Italiaanse openbare omroep RAI in België.


Vanaf 18 februari komt de Duitse commerciële tv-zender RTL Television in de plaats van ARD en ZDF en vormt vanaf dan de enigste Duitse tv-zender in het zenderaanbod van Belgacom. Intussen reageren de Belgacom TV-abonnees op internet woedend op de verdwijning van ARD en ZDF. Ook is al een http://www.facebook.com/ArdEnZdfMoetenBlijven" rel="nofollow gestart voor het behoud van de Duitse zenders.


De aankondiging van het schrappen van ARD en ZDF op het infokanaal van Belgacom is inmiddels weggehaald. We houden u verder op de hoogte.

http://digitaletv.wordpress.com/

2 reacties

Reputatie 7
Badge +1


nogmaals; ze worden dus niet geschrapt, hopelijk door het protest op diverse fora en in de media. In de plaats van 2 weg, komt er dus 1 bij (RTL)...nu dus 3 duitse zenders; maar nog steeds het dubbele bij Telenet. Hoop dat de hele heisa hiermee stopt.indecision




Reputatie 7
Badge +1


daar heb ik helemaal geen probleem mee xfifteen, voor elk wat wils, en het kan nooit kwaad eens even over de muur te kijken naar wat je denkt niet goed te vinden. Als we allemaal hetzelfde waren, zou er geen diversiteit meer zijn en zou het een saaie boel worden. Ik zal zeker eens kijken wat RTL te bieden heeft! bedankt voor de tip.wink

Reageer