Ondertitels te vroeg bij HD zender Eén

  • 29 October 2011
  • 5 reacties
  • 1537 Bekeken

Reputatie 2
Badge +1
Ik heb dit onderwerp al eens eerder aangekaart namelijk dat de ondertitels via teletext bij HD zenders, bv EénHD te vroeg op het scherm komen. Bij Eén gewoon, dus niet HD is er geen probleem, daar loopt de ondertiteling wel synchroon. TV is aangesloten via HDMI kabel. Zelfs met de nieuwe software -31 is dit probleem dus niet opgelost. Graag dit toch even doorgeven aan de specialisten van BelgacomTV. Bedankt.

5 reacties

Bij mij is de ondertiteling (via TT) op één HD in orde (decoder V4 softw ---31, HDMI)
V3 decoder (--31) : en bij dezelfde problemen als gielenje.

Het gebeurt dat ze synchroon lopen, achter lopen en voor lopen. De kans is voor alle drie de mogelijkheden ongeveer even groot. Het gebeurt dat ze in eerste instantie een tijdje synchroon lopen maar als er ondertussen een geplande opname gestart wordt, gaan ze voor lopen.

De work-arround is dan : teletekst afzetten, een stukje terugspoelen, terug starten en teletekst 888 terug kiezen. Daarna lopen ze terug ongeveer 'gelijk' .
Reputatie 2
Badge +1
Wat jij hier verteld Hugo201 is teletext bij het bekijken van een opgenomen programma maar ik heb dit als ik rechtstreeks kijk.
ik kan me bij dit probleem aansluiten, ik heb daar ook last van dat TT pg 888 niet syncroon loopt op Eén HD bij het live kijken, dit frustreet me al een tijdje.

mvg
Beste,

Ik heb dit doorgestuurd naar de desbetreffende dienst, ik hou jullie op de hoogte.

Mvg,

Eva van Belgacom.

Reageer