Nieuwe concurrent: Stievie Premium

  • 21 augustus 2017
  • 8 reacties
  • 1153 Bekeken

Reputatie 7
Badge +2
Medialaan lanceert een eigen Premium TV abonnement vanaf vandaag met 18 zenders inclusief opnames maken voor offline kijken op smartphone of tablet. In het Premium aanbod zitten de kanalen van MEDIALAAN (VTM, Q2, Vitaya, CAZ, VTMKZOOM, KADET en Qmusic), VRT (Eén, Canvas en Ketnet), SBS (VIER, VIJF en ZES), aangevuld met nieuwkomers Discovery (Eurosport, TLC en Discovery Channel) en FOX (National Geographic en Nat Geo Wild). Nog niets bekend over de kwaliteit van de streams, maar je kan 1 maand gratis proberen. Daarna 9.95 EUR.

http://medialaan.be/nl/lancering-stievie-premium
http://www.tijd.be/tech-media/media-marketing/Medialaan-lanceert-antwoord-op-Netflix/9924472?ckc=1&ts=1503315606
https://nieuws.vtm.be/cultuur-media/medialaan-lanceert-stievie-premium
http://www.standaard.be/cnt/dmf20170821_03027462

8 reacties

Er is al veel kritiek te horen, want zelf al neem je een abonnement op Stievie Premium dan krijg je namelijk nog altijd veel reclame te zien, (gepersonaliseerde reclame) en ook kun je maar één stream tegelijk bekijken, in tegenstelling met bijvoorbeeld Netflix.
Reputatie 6
Badge +1
Veel te duur, voor enkel dat aanbod. Stel dat ik enkel proximus TV uit mijn bundel gooi, denk dat het niet eens €9.99 goedkoper is. Concurrentie kun je dat niet noemen.
zou ik eens moeten eerst uitvissen als je TV uit je pack zou schrappen wat het prijsverschil wordt, in ieder geval al 8€ /maand aan huur die je niet meer moet betalen, maar natuurlijk als je bv met twee tv wilt kijken kan je dat al niet met Stievie Premium.
TUI:
Volgens hen is het SD kwaliteit (bedoelt voor mobiele toestellen dus).
Reputatie 7
Badge +2
TUI:
Volgens hen is het SD kwaliteit (bedoelt voor mobiele toestellen dus).


Heb inderdaad een bevestiging gekregen van Stievie dat het 540p is. Ik vrees dat als ze daarmee de jongeren gaan willen binnenkrijgen, dat het al gedoemd is om te mislukken. Eigenlijk ziet het ernaar uit dat ze enkel gepersonaliseerde reclame willen pushen. Dat hadden ze ook met hun Stievie free kunnen doen, want het is enkel op de Medialaan zenders. Waarom zou je betalen want met Stieve Free en vrt.nu heb je al de Medialaan zenders en de vrt zenders al gratis in 540p. Als je Yelo of PX TV hebt, heb je nog meer zenders uit je abonnement beschikbaar.

Als je vergelijkt wat men in Nederland doet met nlziet.nl dan biedt men daar voor 7.95EUR de programma's aan zonder reclame. Veel programma's zijn tot een jaar na uitzenddatum bechikbaar. Daarenboven zijn voor programma's ook in preview te bekijken in dezelfde abonnementsprijs. Ze starten in het najaar met het doorgeven van de 11 belangrijkste zenders in hoge kwaliteit (nu nog in beta). Prijs nog niet bekend. Maar goed. Bij Stievie is het maar 6 dagen terugkijken.

Goed geprobeert van Medialaan, maar de online generatie zal hier niet op kicken.
Reputatie 3
Badge +1
De Standaard zei in grote letters: 720p

Dit kost evenveel als het Entertainment-boeket wat ook Nat Geo Wild bevat.
zoals gewoonlijk staan er geregeld kemeltjes in die krantenartikelen, zeker als het wat technische wordt.
Slaat ook alleen aan bij de jeugd die meer onderweg tv kijkt dan thuis.
Reputatie 7
Badge +2
Op de facebookpagina van Stievie staat er inderdaad veel kritiek. Hun huidige betalende klanten (blauwe Stievie) zijn niet te spreken over het niet meer kunnen doorspoelen van de reclame bij de Medialaanzenders. Je kan hen ook geen ongelijk geven, dat was voordien de USP van dat product. En over de beeldkwaliteit is ook veel kritiek.
Ze gaan daar dus rap iets op moeten vinden of het bloedt helemaal dood.

Ik ben er trouwens nog niet van overtuigd dat de jeugd, waarbij dat zou aanslaan, veel geld wil geven voor iets dat ze vaak gratis al op het net vinden: stievie free, vrtnu, op vier en vijf staan ook veel programma's online. Veel van de troep van TLC staat in brokken op youtube en dailymotion en hele documentaires van discovery, nat geo etc. staan ook op youtube in vergelijkbare SD kwaliteit. Enkel misschien eurosport, maar die hebben hun eigen player waar je dan alle eurosportkanalen en extra online wedstrijden kan bekijken voor een maandelijkse prijs.

Dus als je dat wil verkopen moet je zorgen dat de kwaliteit beter is.

Reageer