Nieuwe aanpassingen decoder V4.


Badge
Vandaag de nieuwe aanpassing binnen gekregen op mijn decoder V4. Wel ik ben zeer tevreden, ik vind het allemaal wat duidelijker. En het beeld is volgens mij en mijn gezinsgenoten, zeker bij HD uitzendingen, ook merkbaar verbeterd. De teletekst pagina's zijn nu ook in 16/9, dus groter beeld, wat al een verbetering is. En het gaat ook vlugger om naar een andere pagina, bij teletekst, over te gaan. Dus voorlopig besluit: HET IS BETER GEWORDEN.

BGC doe zo verder, we zijn op de goeie weg.......

119 reacties

dank voor uw feedback computerken

de meningen zijn nogal verdeeld precies

mvg
Badge
Ik denk dat computerken nog niet lang genoeg met 'Charles' gewerkt heeft 🙂 Voeg aan mijn lijstje van frustraties ook nog maar toe: soms starten opnames op 30dagen niet. Dan verschijnt er even 'Bedankt. Uw opname wordt dadelijk gestart', maar keer je onmiddellijk terug naar het overzicht van de opnames. Gisteren 4(!) keer moeten proberen om een opname gestart te krijgen. Maar anderzijds: eenmaal zo'n opname gestart, dan verloopt het doorspoelen wel nog iets vlotter dan voorheen. Dat kan natuurlijk ook komen doordat de snelheden lager zijn (2x, 16x).

Wat de betere beeldkwaliteit betreft: dat kan ik niet beamen en dat zou me ook ten zeerste verwonderen: de streams zijn gecodeerd met een bepaalde codec, en die is voor alle gebruikers, ongeacht de decodersoftware, dezelfde. Eventueel zou er een andere codec gebruikt kunnen worden om te decoderen, maar daar heb ik nog niks van gemerkt.

zie ook de reeds vroegere post "BelgacomTV krijgt nieuwe functies" ook een post omtrent deze aanpassingen.
https:///posts/f05b9c9c12
groetjes, Elsa

PS:
zie ook : Nieuwe aanpassingen decoder V4.
https:///posts/d4f62d420c" rel="nofollow
Alsook: Update belgacom TV
https:///posts/cc694e99ea" rel="nofollow
Ook nog: https:///posts/21c1d63d59" rel="nofollow" target="_blank

Badge
Beste Steven, het beeld is dus wel merkelijk beter hoor. Ik heb ook een upgrade gedaan van mijn TV(46PFL8505 Philips), misschien is dat de reden van de betere beeldkwaliteit ( Volgens Philips kan dat bij een nieuwe upgrade). Bij het programmeren staat er spijtig genoeg niet vermeld, dat het een opname is in de 30 dagen of op uw eigen harde schijf. Het staat wel aangeduid bij het begin van de opnames. Dat is dus wel een minpuntje. Gisterenavond ook opgemerkt dat bij het wissen van bekeken programma's, de programma's niet verdwijnen uit de lijst van opnames. Anders tevreden, moet niet altijd negatief zijn hé.

Groetjes.
Badge
@Computerken: blij voor jou dat het beeld beter geworden is, maar ik blijf erbij dat het niet per definitie aan de software van de decoder ligt. Het BelgacomTV beeld was bij mij altijd al dik in orde, en dat is met de update van de decodersoftware niet veranderd. Er zijn natuurlijk op de decoder zelf nog verschillende beeldinstellingen mogelijk: ik heb een oude HD-ready tv met een resolutie van 720 lijnen. Belgacom HD tv is 'native' 720p, noch TV noch decoder moet in mijn geval 'upscalen'. Het beeld wordt dus in optimale omstandigheden getoond, zonder naverwerking. Als je een Full HD tv hebt (wat ik uit je tv-typenummer afleid), dan moet -afhankelijk van de instellingen op de decocer: 720p, 1080i- ofwel de TV, ofwel de decoder 'upscalen' (de resolutie aanpassen). En het kan zijn dat dit proces in de nieuwe decodersoftware en/of je TV-software beter werkt, met beter beeld tot gevolg.

Niet op voorhand weten dat een opname lokaal of op 30 dagen opgenomen zal worden, ik vind dat al meer dan een 'minpuntje', hoor. Tel daar nog eens bij dat de opnames die via TVOveral gepland worden (bij mij het merendeel van de opnames) al helemaal niet te zien zijn in het overzicht, en dat maakt voor mij dat de PVR er weer op achteruit gegaan is.

Er zijn ook goeie dingen aan de nieuwe software, ik ben niet te beroerd om die ook te vermelden (zie mijn originele post), maar het lijkt me logisch dat de zaken die nog altijd goed werken, hier niet benadrukt worden: het doel van mijn post(s) is om meelezende Belgacom-medewerkers te wijzen op de tekortkomingen in hun software, zodat deze in een volgende versie opgelost kunnen worden.

Uit nieuwsgierigheid: als jij in het PVR menu de lijst van opgenomen programma's wil openen, duurt dat dan ook merkbaar langer voor die op het scherm komt in vergelijking met alle andere menu's? Niet om negatief te doen, maar ik zou graag weten of dat komt doordat ik vrij veel programma's in die lijst heb, waarvan het merendeel op '30 dagen' opgenomen werd.
Badge
Steven, mijn decoder en TV staat inderdaad afgesteld op resolutie 1080i. En echt waar, het prachtig en zuiverder beeld valt op bij iedere bezoeker.

Ja, bij programmeren op afstand via PC staat er inderdaad niets vermeld bij geprogrammeerd. Dat is nu wel ambetant hé. En het zou veel beter zijn, dat men terug een keuze kan maken tussen nPVR en PVR opname. Zoals het vroeger was. U kunt wel zien dat het een nPVR opname is bij opties. Wanneer daar alleen staat bij verwijderen " bij schijf vol ". Bij PVR hebt u ook nog de keuze "nooit" . Maar ja, het is dus niet zo handig en doorzichtig.

Wel, bij mij is er geen verandering zichtbaar bij het openen van de lijst van opgenomen programma's in PVR. Ik heb wel niet zoveel opgenomen programma's in die lijst.

Groeten en een prettig weekend.
Badge
Dat de programmatie van op afstand, niet verschijnt in de lijst van "geprogrammeerd" is wel degelijk ambetant. Op mijn tweede SD decoder staat dat wel nog in de lijst.

Belgacomspecialisten, werk aan de winkel hé. Daar moet er echt iets aan gedaan worden.
Ik heb hier op het forum al gelezen dat je niet meer kan zien of het een nPVR opname is met Charles,

maar mijn man beweert dat een collega van hem zegt dat hij Charles al heeft en dat er wel bij staat nog zoveel dagen ... nog beschikbaar.

Mss weet jij dat Sinjoor of heb je nog de nieuwe software niet binnen gekregen.

Groetjes, Elsa
Reputatie 7
Badge +1
Welke versie moet dat dan zijn ? Ik heb nu nog SW-versie: rel5.reno.myrioi--39
Ik denk dat ik die al een tijdje heb en ik doe zeker alle 14 dagen een FacR.
Ah zo dan heb je dezelfde versie als ik en heb je ook Charles nog niet binnen gekregen .

Dan kan je nog altijd een FacR uitvoeren terwijl de decoder aan staat zoals ik doe met de drie knoppen in te drukken "Menu" + "Back" + "Ok" .

Maar volgens er op ricy's blog staat zou dit niet meer lukken met de nieuwe software:


(werkt niet meer met Dec. SW-versie Charles)


Maar ik had het hier over de nPVR opnames waar er al gezegd geweest is dat je niet meer kunt zien dat het nPVR opnames betreft bij de nieuwe SW-Charles.

Maar je kan het ook niet weten hé zolang de nieuwe versie er niet op staat.

Toch bedankt voor je moeite,

groetjes, Elsa
Badge
Beste Elsa,

bij het programmeren ziet u inderdaad niet dat het een nPVR opname zal worden. Maar tijdens en na de opname ziet u wel het aantal dagen. Maar het ergste vind ik, dat u een programmatie vanop afstand niet in uw lijst van voorziene opnames terug vindt. Zéér ambetant. Nu gebeurt het dat er een ander gezinslid nog maar eens hetzelfde opneemt, maar dan in de TV gids op de decoder, en dan zit u met twee dezelfde opnames. Waarom hé.

Mvg.
Inderdaad dat is wat anders en zelf heel vervelend, daar zou BGC toch zeker iets mogen aan veranderen wat dit kan je zeker geen verbetering noemen.

Wat ik wel gezien heb op ricy's blog is dat de FacR maar 9 minuten meer duurt en dat is dan wel positief.

Groetjes, Elsa
Reputatie 7
Badge +1
Inderdaad beter eerst de "bugs" eruit halen. Telkens bij een FacR de taal terug instellen, en nPVR opnames niet herkenbaar? geen verbetering ! Je kunt dan wél met je smartphone in de TV-Overal app. gaan kijken of ze in de nPVR-lijst staan (ook in de PC-applicatie natuurlijk).
Badge
Bij een gewone reset, duurt het zelfs maar twee minuutjes meer, vooraleer alles klaar is. Als het goed is , mag en moet het ook gezegd worden hé.

Mvg.
Dat vind ik ook want ik doe regelmatig zo ongeveer om de 14 dagen een FacR en nu duurt dat toch iedere keer een twintigtal minuten en volgens ricy's blog maar 9 minuten meer met Charles, dus dat bgc maar Charles vlug op mijn decoderke zet !

Het is wel zo dat de methoden om een FacR te doen in de stand By stand en de aan stand volgens ricy's blog niet meer marcheren en dat vind ik wel een negatief punt want van in de aan stand doe ik dit tot nu toe en moet je hem niet zonder spanning zetten en een tiental seconden wachten, maar ja dat zal ik er dan maar bijnemen zeker!

groetjes, Elsa
Reputatie 7
Badge +1
Zoëven een FacR gedaan en Charles is geïnstalleerd: versie Charles.1_27.2.220.
Aangepaste bevindingen;
TV-gids:
positief: een duidelijker display met leesbaarder letters, je kunt nu ook geprogrammeerde opnames vanuit de TV-gids terug wissen; herinneringen moet je niet meer bevestigen met OK.
negatief; maar je kan blijkbaar geen eigen TV-gidsen meer aanmaken, de 4 door mij aangemaakte zijn verdwenen; je krijgt dus altijd alle zenders; je kunt alleen zenders verplaatsen (verwisselen van plaats) zoals vroeger, maar je kunt er dus geen meer wegklikken in een eigen TV-gids
PVR:
positief: leesbaarder, maar je moet eerst door een menu opgenomen/geprogrammeerd/conflicten/manueel/help; voorheen kwam je direct in de opgenomen programma's ( is nu dus zoals bij Telenet)
negatief: bij geprogrammeerd geen onderscheid meer tussen PVR en nPVR; de datum en tijd staat nu onder een infodisplay (foto) linksboven; bij opgenomen staan de geldigheidsdagen van nPVR ook onder die foto (had ik eerst niet gemerkt), ook of het een serieopname is; enkel via de online-toepassingen op PC/smartphone/tablet kan je nog checken wat nPVR geprogrammeerd is !
FacR:
zoals hierboven en door Ricy op zijn blog aangegeven: je komt altijd in het frans terecht en moet je taal via het menu terug instellen...(door franstaligen geprogammeerd?)
of het nog kan vanuit aanstaande decoder heb ik nog niet uitgeprobeerd.
Dat zijn mijn voorlopige bevindingen. Samengevat: duidelijker display, voor nPVR moet je gaan checken in de vanop afstand online toepassingen op PC, smartphone of tablet. Geen eigenTV-gidsen meer...
bedankt voor uw bevindingen, sinjoor

alles bij elkaar bedank ik voor deze update, ik vind het toch wel crusiaal dat je het verschil zit tussen een gewone & netwerkopname (en hoelang ze nog bekijkbaar zijn)

gelukkig moet ik me (nog) geen zorgen maken aangezien ze charles voorlopig enkel uitrollen op V4 decoders

mvg
Reputatie 7
Badge +1
Xenne, ik ben nog volop in de ontdekkingsfase, en ik stel vast dat ik een paar correcties moet aanbrengen. Dat ga ik hierboven doen, dus best de tekst eens herlezen....moet mijn mening deels herzien...de info over de geprogrammeerde en opgenomen uitzendingen valt nog mee (staat onder een display met foto over het programma linksboven).
Badge
Sinjoor, hier staan het aantal dagen die nog beschikbaar zijn, wel aangeduid in het kleine fotovenster. Maar een nPVR programmatie op afstand (PC) is spijtig genoeg niet te zien in de lijst van de decoder. En dat is niet te doen. En nog iets, u kunt een nPVR opname ook niet meer stopzetten en wissen tijdens de ingestelde tijdsduur.

Mvg.
Reputatie 7
Badge +1
Computerken, ik heb mijn tekst al aangepast, ik had ook al ontdekt dat de info idd. onder de infodisplay van het programma staat. Wat bedoel je met wissen tijdens de ingestelde tijdsduur ? Bedoel je tijdens de opname ? Dat is dan niet zo erg, je kunt het achteraf dan toch nog wissen ? en het staat toch niet op je harde schijf.
Het viel mij ook op dat er tijdens de FacR een fase "check HDD" kwam; dat was voorheen niet het geval, maar het is misschien enkel tijdens de upgrade naar Charles.
heb uw comment herlezen sinjoor, bedankt

ik blijf toch bij mijn gedacht dat ik er niet op zit te wachten, ben eigenlijk vrij te tevreden van de huidige interface, enige wat ik jammer vind is dat je niet kan zien welke opnames je bekeken hebt en welke niet, maar dat wordt blijkbaar niets aan gedaan in de nieuwe softwaren

mvg
Bij mij mogen ze onze Charles er in ieder geval opzetten met de nog eventuele mankementen erbij genomen,

want je kan maar beter op de trein springen terwijl hij passeert zeggen ze dan of anders kom je te laat (al verschillende keren met FacR geprobeerd maar 't lukt niet) .

En dan maar hopen dat ze deze mankementen weer stillekes aan eruit nemen.

Eigenlijk is dit toch juist het zelfde met bvb een OS als Win 7, ze geven toch ook regelmatig updates (natuurlijk zijn er veel bij ivm veiligheid maar andere ook)

en daar is iedereen er ondertussen aan gewoon geraakt.

groetjes, Elsa

want je kan maar beter op de trein springen terwijl hij passeert zeggen ze dan of anders kom je te laat


is hier niet echt van toepassing vind ik, omdat je de upgrade uiteindelijk helemaal niet kan weigeren. belgacom kan pushen wat het wil en wij, klanten, moeten het slikken. dus als ze binnenkort met een upgrade (of downgrade) komen waarmee niet je meer uitgesteld kan kijken (niet onwaarschijnlijk gezien de politieke ontwikkelingen) zal je die ook moeten binnen halen, willen of niet.

mvg
't is tenslotte dat wat ik bedoel xenne ze zullen het toch aan u niet komen vragen,

je kan er toch niet van tussen dus vroeg of laat heb jij het ook aan je been zoals veel anderen

en daarom is mijn idee (ik herhaal wel mijn idee) hierover dan maar direct,

want uistellen heeft toch geen zin en kan je mee doen aan 't spel !-)

groetjes, Elsa
Reputatie 7
Badge +1
De vraag is, of die upgrade op de V3 met minder RAM en tragere processor evengoed zal werken. Het is natuurlijk weer gewoon worden aan de nieuwe display's. En weer zijn een paar functies verdwenen, net zoals bij de vorige upgrade verleden jaar in april. Maar het went wel. Vooral die zelf samengestelde TV-gids(en) mis ik het meeste. Je kon dan een hoop "trash"zenders wegklikken, nu moet je die allemaal weer gaan verwisselen en alles herorganiseren. Ik hoef niet absoluut alle zenders te zien.
Dat de PVR-knop nu geen directe toegang meer geeft tot de opgenomen programma's maar tot het menu, zal wel gewoonte worden. Dat bij geplande opnames het verschil niet meer zichtbaar is tussen PVR an nPVR is minder handig en moet je dus online checken nu...
De lettertjes van datum en tijd linksboven, en van het saldo op de harde schijf rechtsboven, zijn nu wat kleiner geworden, gevolg van de full screen displays denk ik. Ook de letters in de TV-gids zijn wat kleiner maar het contrast is veel beter; dus dat is zeker positief.
Aan Elsa, ik hoop dat je er geen gewoonte van maakt op rijdende treinen te springen...we zouden je te erg missen hier !

Reageer